Majestätisk våning med terrass på 585 kvm mitt i Barcelona

Eixample, Barcelona Stad, Barcelona

RENOVERINGSOBJEKT Eixample Ref 3386

Pris
2 950 000 €
Avgift
400 €
Boarea
550 kvm
Byggyta
585 kvm
Terrassyta
21 kvm
Typ
Lägenhet
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Balkongyta
17 kvm
 • Ansvarig mäklare

  Anna Karell

  Mäklare

  Språk:

  :
  Mobil: +34 635 72 80 66

Planskiss

Planlösning
Nuvarande planlösning
Planlösning
Förslag på ny planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Spektakulär våning på 585 kvm
Fastighet i ”Noventista-stil” med concierge belägen i centrala Barcelona, på gatan Roger de Llúria i Eixample. Den byggdes 1930 av arkitekten Francesc Guardia i Vial, som var medarbetare till Ramon Domenech i Muntaner som bl.a. ritade Palau de la Música Catalana.
Byggnaden ligger på en hörntomt med fasad i söderläge. Lägenheten är belägen på första våningen och upptar en hel våning i byggnaden. Balkonger och en fönsterprydd ljus galleria vetter mot gatan och den bakre fasaden vetter mot en lugn innergård med en balkong och en rymlig terrass på 21 kvm.
Boytorna som är belägna mellan den yttre och den inre fasaden är välventilerade och har också ett naturligt ljusinsläpp från de existerande fyra ljusgårdarna.
Över 4 meter takhöjd och 585 kvm byggyta med ursprungliga ornament gör denna våning till en mycket unik produkt. Den har två oberoende ingångar som ursprungligen användes som huvud- och serviceingång. Tillgång till två hissar; en till huvuddörren och en annan med direkt ingång till våningen.
Belägen på fantastiskt läge mitt i centrala Barcelona, några meter från Diagonal och Paseo de Gracia.
Möjlighet att inkludera total restaurering och renovering enligt den nya ägarens behov för ett totalpris på 3 850 000€.

Fakta

Månadsavgift

Avgift/hyra
400 €

IBI fastighetsskatt: 4.712€ / år

Byggnadssätt

Byggår
1930

Energideklaration

Utförd
Utförd

Information

Typ
Lägenhet
Pris
2 950 000 €
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Boarea
550 kvm
Byggyta
585 kvm

Exteriör

Balkong
Ja
Balkongyta
17 kvm
Terrass
Ja
Terrassyta
21 kvm

6 balkonger, inglasad galleria och terrass på 21 kvm

Området

Om området

1859 utlyses en tävling, stadsmuren skulle rivas och Barcelona skulle expandera och en planritning behövdes. Arkitekten Illdefons Cerdás planritning vann och han fick äran att skapa det nya moderna Barcelona som började byggas på 1860-talet.

Idag är L'Eixample området som fyller ut gapet mellan Ciutat Vella och dem tidigare små städerna utanför Barcelona. Området är indelat i ett rutmönstersystem där husen är byggda i kvadrater varav mitten av husen ofta består av innergårdar. L'Eixample är idag mest känt för sin art nouveau-arkitektur och här hittar du dem flesta av Gaudís magnifika mästerverk så som Sagrada Familia, La Pedrera (Casa Milá) och Casa Batlló.

L'Eixample är ett stort område som sträcker sig från Plaça Catalunya till Diagonal och är indelat i "L'Eixample Esquerra" (vänster) och "L'Eixample Dreta" (höger) där Passeig de Gracía är huvudgatan som skiljer dem åt. L'Eixample Dreta är den äldre delen och har mer arkitektur.

Quadrat d'Or, den gyllene kvadraten på katalanska, är ett område runt Passeig de Gracia med den största samlingen i världen på 150 stycken skyddade byggnader av art-noveau arkitektur!

L'Eixample betyder utvidgningen och är ett tryggt och vackert område i Barcelona med ett vibrerande nattliv. Här finns ett gediget utbud av stadens bästa barer och restauranger, även en cafékultur har växt fram där gatorna är fulla av terrasser och mysiga caféer. På Passeig de Gracia och gatorna omkring ligger högklassig shopping med butiker från alla dem stora designerkedjorna.

Området har både tunnelbanestationer, Ferrocarrils (likt Barcelonas tunnelbana men sträcker sig längre utanför Barcelonas innerstad) och busslinjer.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Karell

  Mäklare

  Språk:

  :
  Mobil: +34 635 72 80 66