Renoveringsobjekt - solig våning med terrass på fantastiskt läge

Eixample, Barcelona Stad, Barcelona

Renoveringsobjekt Eixample Ref 3377

Pris
1 100 000 €
Avgift
125 €
Antal rum
6
Antal badrum
3
Boarea
180 kvm
Byggyta
208 kvm
Ref
3377
Typ
Lägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja
Terrass
Ja
 • Ansvarig mäklare

  Anna Karell

  Mäklare

  Språk: Svenska, Engelska, Spanska, Finska och Katalanska

  :
  Telefon: +34 635 72 80 66

Beskrivning

Beskrivning

Lägenheten ligger på den vackra gatan Ausiàs March i området Eixample, ett fantastiskt läge mellan Plaça Catalunya och Triumfbågen, mitt i staden och gångavstånd till stranden och gamla stan.

Genomgående hörnlägenhet belägen på femte våningen med terrass i söderläge. Planlösningen består av rymliga ytor; vardagsrum på 40 kvm med tillgång till terrass, 5 sovrum och 3 badrum.

Byggnaden är från 1902 medan de två högsta våningarna byggdes till år 1954. Delen som vetter mot gatan har fönster längs hela huvudfasaden och en liten terrass i samma orientering, vilket ger ett härligt ljus och god ventilation. I den bakre delen som vetter mot bakgården finns en balkong. Lägenhetens stora exteriöra ytor ger stora distributionsmöjligheter. Praktiskt taget alla rum och utrymmen har naturlig ventilation och fönster.

Byggnadens gemensamma utrymmen representerar den typiska elegansen i Barcelonas Eixample, såsom den ståtliga entrén och den antika trähissen.

Boyta: 180 m2

Möjlighet att köpa lägenheten inklusive renovering för 1 375 000€.

Fakta

Månadsavgift

Avgift/hyra
125 €

IBI (fastighetsskatt): 1485€/ år

Byggnadssätt

Byggår
1902

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Information

Typ
Lägenhet
Pris
1 100 000 €
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
6
Sovrum
5
Antal badrum
3
Boarea
180 kvm
Byggyta
208 kvm

Exteriör

Balkong
Ja
Terrass
Ja

Terrass: 4,80 kvm, Balkong: 2,60 kvm

Området

Om området

1859 utlyses en tävling, stadsmuren skulle rivas och Barcelona skulle expandera och en planritning behövdes. Arkitekten Illdefons Cerdás planritning vann och han fick äran att skapa det nya moderna Barcelona som började byggas på 1860-talet.

Idag är L'Eixample området som fyller ut gapet mellan Ciutat Vella och dem tidigare små städerna utanför Barcelona. Området är indelat i ett rutmönstersystem där husen är byggda i kvadrater varav mitten av husen ofta består av innergårdar. L'Eixample är idag mest känt för sin art nouveau-arkitektur och här hittar du dem flesta av Gaudís magnifika mästerverk så som Sagrada Familia, La Pedrera (Casa Milá) och Casa Batlló.

L'Eixample är ett stort område som sträcker sig från Plaça Catalunya till Diagonal och är indelat i "L'Eixample Esquerra" (vänster) och "L'Eixample Dreta" (höger) där Passeig de Gracía är huvudgatan som skiljer dem åt. L'Eixample Dreta är den äldre delen och har mer arkitektur.

Quadrat d'Or, den gyllene kvadraten på katalanska, är ett område runt Passeig de Gracia med den största samlingen i världen på 150 stycken skyddade byggnader av art-noveau arkitektur!

L'Eixample betyder utvidgningen och är ett tryggt och vackert område i Barcelona med ett vibrerande nattliv. Här finns ett gediget utbud av stadens bästa barer och restauranger, även en cafékultur har växt fram där gatorna är fulla av terrasser och mysiga caféer. På Passeig de Gracia och gatorna omkring ligger högklassig shopping med butiker från alla dem stora designerkedjorna.

Området har både tunnelbanestationer, Ferrocarrils (likt Barcelonas tunnelbana men sträcker sig längre utanför Barcelonas innerstad) och busslinjer.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Karell

  Mäklare

  Språk: Svenska, Engelska, Spanska, Finska och Katalanska

  :
  Telefon: +34 635 72 80 66