Patricia Toohey

Fastighetsmäklare

E-post:
Mobil: +33 6 60 73 29 48
Språk:

17 Boulevard La Croisette, Le Gray d’Albion
 Cannes

Alla våra fastighetsmäklare har sin egen historia att berätta om hur de började arbeta hos Bjurfors. Vi bestämde oss för att börja med Pat Toohey som är den av våra medarbetare som har jobbat hos oss längst och som representerar företaget i Var-distriktet ända bort till Sainte-Maxime:

Hur kom det sig att du började arbeta som fastighetsmäklare, har det alltid varit din dröm?
Det var en ren olyckshändelse skulle jag vilja säga. Jag arbetade inom resebranschen i Storbritannien och när jag flyttade till Frankrike ville jag fortsätta med det, men det visade sig vara svårt. Så en vacker dag när jag var på marknaden i Lorgues blev jag presenterad för en person som hade en mäklarfirma i Bargemon och som letade efter en assistent. Så jag gick från att sälja semesterresor till att sälja semesterboenden!

Hur började du arbeta för Bjurfors Rivieran?
Det var för mer än tolv år sedan, när jag hade ett hus till salu i Lorgues och Harald kontaktade mig för att han hade kunder som gärna ville se just det huset. Några veckor senare skulle firman jag arbetade hos säljas eftersom ägaren skulle flytta till Amerika och just då ringde Harald och frågade om jag kunde tänka mig att börja arbeta för honom.

Hur ser en typisk arbetsdag i Var ut?
Ingen dag är den andra lik i det här yrket, men oftast börjar jag dagen med att svara på e-mails och sedan jagar jag potentiella kunder per telefon eller email. Jag kontrollerar att alla mina mandat är uppdaterade och sedan kanske jag ett objekt för att diskutera priset tillsammans med ägaren och bestämmer om mandatet är värt att ta in. Om jag har några visningar bokar jag in och förbereder dem. Jag går på frukostar och luncher och andra sammankomster där jag försöker träffa så många nya människor som möjligt, eftersom man aldrig vet var man kommer att hitta nästa kund som vill sälja eller köpa bostad.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Jag älskar att träffa nya människor och att arbetet är så pass varierande och oförutsägbart. Jag tycker om att träffa människor från olika länder och med olika livsöden. Folk som säljer eller köper nytt är oftast exalterade eftersom det är något nytt på gång i deras liv, så man kan inte påstå att det är ett deprimerande jobb.

Vilka olika nationaliteter träffar du?
Mest fransmän faktiskt, men även en del svenskar, norrmän och engelsmän, fast engelsmännen är oftare säljare och inte köpare. Ibland, väldigt sällan, holländare eller belgare. De franska köparna kommer oftast från Lyon eller Paris och letar efter en semesterbostad och vad gäller de lägre budgetarna är det oftast personer från trakten som vill bo kvar men köpa ny bostad.

Vilken sorts hus söker de flesta efter?
Villor med pool för en budget runt 350 000 till 450 000.

Kan du berätta en rolig anekdot från ditt arbete som fastighetsmäklare?
Ja, en gång sålde jag ett hus i Bargemon till ett amerikanskt par utan att de hade sett det. En vän till dem gick på visningen och tog bilder åt dem. Jag skickade alla papper och de köpte huset via advokatombud. Två månader senare kom de för att titta på huset och jag var så nervös för att de inte skulle tycka om det, men de kom leende fram till mig och sa « Det är så mycket finare än vi hade trott!”

Vilket är ditt bästa råd till de som letar efter ett hus i södra Frankrike, som du önskar att alla köpare borde få ta del av?
Om du verkligen är intresserad av en bostad, tveka inte att lägga ett bud så snart som möjligt. Jag har sett alltför många gå miste om drömhuset därför att de tvekade för länge.