Bjurfors Rivieran

Huvudkontor

E-post:
Telefon: +33 493 39 00 00
Språk: Svenska, Engelska och Franska

17 Boulevard La Croisette, Le Gray d’Albion
 Cannes

Harald har mer än 25 års erfarenhet av mäklarbranschen i Frankrike.
Han tar hand om försäljning av objekt över hela Rivieran, från Menton till Saint-Tropez, samtidigt som han vägleder ett tiotal medarbetare.

Harald, hur kom det sig att du bosatte dig i Frankrike?
Det började när jag som filosofistuderande fick ett stipendium av franska staten för att studera ett år i Paris. Jag tyckte om Paris, fortsatte mina studier i ekonomi och statsvetenskap där, gifte mig och blev kvar. För 20 år sedan gick flyttlasset till franska Rivieran tillsammans med min fru Colette.

Vad uppskattar du mest med mäklaryrket?
Det är projektbaserat - vi ser varje uppdrag från början till slut. Det är ett mångsidigt yrke, en del finans, en del juridik, en del marknadsföring, en del administration och en stor portion psykologi! Jag har chansen att få träffa många intressanta människor, och även om det för med sig ett stort mått av organisationsförmåga är det en stor frihet att vara egen företagare. Jag är aktiv i franska mäklarförbundet FNAIMs styrelse sedan flera år tillbaka och även i mäklarsamarbetet MLS.

Hur ser du att bostadsmarknaden i Frankrike har utvecklats under de senaste 20 åren?
På franska Rivieran var vi med om en kraftig prisuppgång mellan 1998–2007 då priserna bara fortsatte att stiga i höjden. Sedan 2008 har ökningen planat ut och priserna ligger på en stabil nivå sedan 10 år tillbaka. Idag ser vi en rekordhög nivå av bostadstransaktioner i Frankrike, dels på grund av de fördelaktiga räntorna, dels på att alla som väntat på att priserna skulle sjunka, nu köper i alla fall, när de insett att priserna varken går upp eller ned. Ytterligare en faktor är Macrons seger i presidentvalet, vilken har gett ett uppsving på fastighetsmarknaden.

Vilka stora fördelar finns med att köpa bostad på franska Rivieran?
Det finns ett starkt intresse hos skandinaver att köpa bostad på franska Rivieran, ett intresse som ökar år för år. Här finner du både det härliga Medelhavsklimatet och den franska kulturen. Det är lätt att ta sig hit, med direktflyg till Nice från alla skandinaviska huvudstäder. Rivieran är sol och bad, men även vackra naturupplevelser i alperna och endast en kort bilresa från Italien. Yngre familjer som idag letar semesterboende ställs ofta inför att köpa sommarstuga i skärgården eller en fin lägenhet på Rivieran till samma budget och för många är valet självklart! Även att pensionera sig här har sina fördelar.

Vilken är företagets starkaste sida?
Vi arbetar med både köp- och säljuppdrag och var och en av våra mäklare är geografiskt specialiserad på sitt område. Jag själv har stor kunskap om de juridiska och ekonomiska aspekterna av en bostadstransaktion och jag är specialiserad på bostadsföreningars struktur och funktion samt på förhandlingar.

Vilken är din favoritplats på Rivieran?
[Skratt] Havet! Jag älskar utomhussporter och kappseglar så snart jag får tillfälle. Att segla längs Medelhavets kust, från Cannes till Saint-Tropez, är en av årets absoluta höjdpunkter!