Nice

Varför välja Nice ?

  • Nice är Rivierans ”huvudstad” med det största utbudet av kultur, restauranger och aktiviteter.

  • Den internationella flygplatsen är belägen mindre än 10 kilometer från centrum.

  • En ny spårvagnslinje tar dig från hamnkvarteren till flygplatsen, genom hela staden i slutet av 2019.

  • Ett oslagbart mikroklimat med 300 soldagar per år!

  • Här finns ett mycket stort utbud av bostäder till salu.

Med sina drygt 500 000 invånare är Nice Frankrikes femte största stad och huvudstaden i Alpes- Maritimes. Staden är kanske mest berömd för sin vackra strandpromenad, ”Promenade des Anglais”, för gamla stan med blomstermarknaden Cours Saleya och för sitt milda medelhavsklimat, med varma somrar och milda vintrar. Med sina 300 soldagar är Nice lika vackert året runt!

Nice internationella flygplats har över tolv miljoner passagerare per år och avgångar till mer än hundra destinationer varav dagliga direktflyg till Skandinaviens alla huvudstäder. Kollektivtrafiken i Nice är utmärkt, och det är inte nödvändigt att ha bil. Nyligen invigdes en ny spårvagnslinje som redan nu tar dig från kvarteret Magnan och direkt till flygplatsen, och som i förlängningen kommer att gå ända till hamnen.

För kulturälskaren är utbudet stort, med opera, teater, konstutställningar och många sevärda muséer. I Nice utkanter behöver man aldrig åka långt för att upptäcka någon liten pittoresk by, ett glasbruk eller en vingård. Fortfarande anas det italienska arvet i språket, matkulturen och arkitekturen. Vi är trots allt endast en halvtimmes bilväg bort från den italienska Rivieran med sina härliga sandstränder och charmiga småstäder.

Även om Nice är en stad med en mycket blandad befolkning med rötter från jordens alla hörn är niceanerna ett folk som värnar om sina traditioner och inte minst när det kommer till maten. Här finns ett enormt utbud av restauranger i alla prisklasser.

För den äventyrlige finns möjlighet till fotvandringar i vidunderligt vacker natur i nationalparken Mercantour eller skidåkning i någon av de omkringliggande skidorterna. Nice är perfekt för den som uppskattar storstadens alla fördelar och samtidigt en utmärkt bas för att upptäcka resten av regionen.

Områden och kvarter i Nice:

Cap de Nice
Nice mest exklusiva område, med mycket höga bostadspriser jämfört med resten av staden. Detta förklaras av närheten till havet, den vackra, vilda strandlinjen och den ofta vidunderliga utsikten. Här finns både nyare fastigheter och äldre villor/innerstadshus. Samtidigt endast en kort biltur från centrum.

Hamnen/Garibaldi
Autentiskt och charmigt område, som blir mer och mer trendigt, både bland lokalbefolkningen och för turister. Här hittar vi många byggnader i traditionell stil, i starka (gula- rosa- och ockrafärger) med gröna fönsterluckor. Många mysiga små restauranger och butiker, nära både till Gamla Stan och till centrum. Avslappnad och genuin stämning.

Gamla Stan
Gamla stan, Nice äldsta stadsdel, är ett mycket speciellt område, med sina smala gränder och äldre byhus. Här finns marknaden och många restauranger, caféer och muséer. Hög koncentration av turister året runt.

Carrée d’Or
Här är du så nära centrum du bara kan komma. Alldeles i närheten av de största shoppinggatorna, nära stranden och Place Masséna. Detta är ett mycket eftertraktat område för dig som tycker om liv och rörelse, och att ha nära till allt.

Musiciens

Fleurs/Gambetta

Cimiez
Ovanför Nice centrum ligger Cimiez med sin kända klosterträdgård och ruinerna av de gamla romerska baden. Vi finner många äldre palats i Bourgeois-stil men även modernare fastigheter. Lugnt läge och bra transporter ned till centrum.

Fabron
Cirka femton minuter från centrum med bil från de övre delarna av området, medan de nedre delarna ligger nära Promenade des Anglais och drar nytta av den nya spårvagnslinjen. Här finns ett stort urval av nyproduktion och området passar dig som vill ha lägenhet med pool och havsutsikt.