Mandelieu-la-Napoule

Längs Cannesbukten mellan Cannes och Théoule-sur-Mer ligger kommunen Mandelieu-la-Napoule.

Mandelieu är ett paradis för sportälskare; här finns härliga sandstränder, golfbanor, segelklubbar och vandringsleder, allt i fantastiskt natursköna omgivningar. Här finns en stor andel fast boende, vilket känns tryggt i vardagen. Stort fokus läggs på säkerhet, infrastruktur och renhållning. I Mandelieu finns allt; vackra stränder, shopping, bra skolor och bra golfbanor. Mandelieu är en av de bästa utgångspunkterna för att ta sig runt till resten av Rivieran och till Provence, det är aldrig bilköer och du tar dig enkelt ut på motorvägen. I Mandelieu finns i stort sett två typer av boenden; antingen lägenhet nära stränderna och golfbanorna, eller villor som nästan alla har havsutsikt. Mandelieu kan vara ett gott alternativ till Cannes, om man vill bo centralt med utsikt och ändå kunna respektera en viss budget.

Fram till 1970 var Mandelieu och La Napoule två separata städer, som då slogs samman till en. Madelieu-la-Napoule räknar idag cirka 23 000 invånare, vilket står i stark kontrast mot de endast 400 personer som var bosatta här i mitten av 1800-talet! Det är alltså en stad som ständigt växer, tack vare turistnäringen som är dess främsta inkomstkälla.

Fyra gånger i veckan hålls marknad på olika platser i staden. Här kan du handla färsk frukt och grönt, lokalproducerad honung, provensalska tyger, korvar… eller bara flanera och njuta av alla spännande dofter. Du finner många bra restauranger i staden.

I februari varje år hålls Mandelieu-la-Napoules egen karnaval; mimosafestivalen, med över 60 000 besökare. Festivalen pågår i åtta dagar och varje år går det åt mer än 12 ton väldoftande mimosa till festligheterna!