Antibes/Juan-les-Pins

Antibes, eller Antipolis som staden hette under antiken, har gått från att vara en viktig handelskoloni, romersk stad, ärkebiskopssäte under medeltiden till dagens moderna storstad. Antibes är länet Alpes-Maritimes tredje största kommun. Staden är belägen längs kusten, mellan Cannes och Nice, i den naturliga hamn som bildas bakom udden Cap d’Antibes.

På andra sidan udden hittar vi Juan-les-Pins, en mycket uppskattad badort, som idag är så gott som sammanväxt med Antibes.
Antibes är ett mycket omtyckt turistmål, speciellt bland skandinaver som uppskattar stadens autentiska charm. Strosa i gamla stan och gör ett inköp på den spännande antikmarknaden, besök den övertäckta provensalska matmarknaden Masséna med alla sina underbara dofter och smaker eller beundra lyxyachterna från världens alla hörn som ligger förtöjda i hamnen Port Vauban, som nyligen renoverats och utvidgats med ett storslaget torg. Antibes värnar om sitt marina arv, med utställningar som Antibes yacht show och Les voiles d’Antibes, samt flera olika regattor utanför kusten.
Staden kan stolta med sina härliga stränder, vilket genast får oss att återkomma till badorten Juan-les-Pins, som är känd för sitt glada nattliv med många populära och välbesökta restauranger, diskotek och nattklubbar, samt för sina fina sandstränder. Detta var societetens mecka under det glittriga åttiotalet, men idag är de privata stränderna mycket mer tillgängliga. Det är även här som den berömda musikfestivalen ”Jazz à Juan” går av stapeln i juli varje år. Staden växer ständigt, vi har många olika objekt att erbjuda dig här och då särskilt många nyproducerade lägenheter. Antibes är staden « où il fait bon vivre »; där det är skönt att leva !

Näst efter turistnäringen är teknikparken Sophia Antipolis, Frankrikes eget Silicon Valley, den största arbetsgivaren i området. Tågstationen, som ligger på sträckan Marseille-Vintimille, gör det lätt att förflytta sig i regionen. Du tar dig till flygplatsen i Nice eller till Cannes åt andra hållet på under en halvtimme med bil.