Bostäder till salu på Orust

Hitta din nya bostad på Orust

Attraktiva bostäder till salu på Orust

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu på Orust just nu!

Gullholmen
1
 • Friliggande villa

  Gullholmen, Orust

  Exklusiv
  Besiktigad
  Adress
  Tvestjärten 104
  Utgångspris
  9 950 000 kr
  Boarea / Biarea
  85 kvm / 25 kvm
  Tomtarea
  282 kvm
Henån
1
Stocken
1
 • Friliggande villa

  Stocken, Orust

  Besiktigad
  Adress
  Aspelunden 23
  Pris
  3 750 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea
  116 kvm
  Tomtarea
  801 kvm

  Visning: 2018-11-25 11.00 Boka här

Ström
1
 • Adress
  Ström 905/907
  Pris
  1 975 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  2-4
  Boarea / Biarea
  113 kvm / 60 kvm
  Tomtarea
  19431 kvm
Svanesund
2
 • Lantbruk

  Svanesund, Orust

  Besiktigad
  Adress
  Beläteröd 150
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Areal
  9,5 ha

  Visning: 2018-11-25 11.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Svanesund, Orust

  På förhand
  Adress
  Rödsvägen 8
  Utgångspris
  2 550 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  90 kvm / 60 kvm
  Tomtarea
  686 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

Området

Att bo i Orust kommun

Orust är västkustens största och Sveriges tredje största ö med 15 300 bofasta personer. Under sommarhalvåret dubblas siffran genom fritidsboende och turister. Till Orust hör en levande skärgård med vackra och populära öar som Gullholmen, Käringön, Malö och Flatön.

Du ges möjlighet till ett tryggt boende nära skolor och samhällsservice omgiven av ett storslaget natur- och kulturlandskap. På Orust harmonierar landsbygd med tätorter och charmfulla fiskesamhällen. Du hittar höga berg, nakna klippor, lummiga skogar och sandstränder. Du kan med lätthet vara bofast på Orust och pendla till arbete på annan ort genom väl utvecklade kommunikationer både norr- och söderöver.

Bo på Orust
Det är populärt att bo på Orust. Var du än befinner dig är havet inte långt borta och Orust har dessutom en levande landsbygd med kött- och mjölkproducerande bönder. Du kan välja att bo i eget hus i något av de små samhällena eller på landsbygden eller i bostads- och hyresrätter nära samhällskärnorna. Orust kommun har en aktiv samhällsplanering. Bebyggelsen ökar, dock alltid med hänsyn till kulturlandskapet och byggnadstraditionen såväl som miljön, naturliga kretslopp samt resurs- och energihushållning.

Samhällsservice
Samhällsservice finns inom räckhåll för alla. I kommunhuset i Henån får du hjälp med information kring det mesta som rör kommunen. I Henån, som är kommunens centralort, finns också bl.a. vårdcentral och apotek. Orust har också arbetsförmedling, försäkringskassa, postcentral, banker och butiker. Här finns flertalet förskolor, grundskolor och gymnasium. För äldre Orustbor finns äldreboenden med hög standard samt flera trivsamma områden med pensionärslägenheter.

Kultur och nöjen
Utbudet av kultur och nöjen är rikligt. Restauranger, caféer, campingar, museer, gallerier och många andra ställen finns runtom på ön. Flertalet trevliga och välbesökta arrangemang ordnas, bl.a. Taubespelen på Ängön och musikkvällar på Slussens pensionat som varje år gästas av rikskända artister.

Du kan också spela golf på Orust. Det finns två artonhåls golfbanor, Morlanda i väster och Allmag i öster.

Billigt och bra handlar du på Orust egna Ullared – Göksäter.

Köpa eller sälja bostad i Orust kommun? Kontakta våra mäklare i Bohuslän! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.