Centralt beläget radhus i två plan

Gråbo - Centralt, Lerum

Per Jonsvägen 3

Besiktigad
Utgångspris
2 475 000 kr
Antal rum
5
Boarea / Biarea
120 kvm / 2 kvm
Typ
Radhus
Balkong
Ja
Tomtarea
196 kvm

Visning

 • torsdag 29/8, KL 17:00 - 17:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • lördag 31/8, KL 10:45 - 11:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Centralt beläget radhus i två plan

Trivsamt radhus i hjärtat av Gråbo. Fyra sovrum ger gott om plats för barnfamiljen!

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Per Jonsvägen 3. Per Jonsvägen 3 - Bjurfors
Varmt välkomna till Per Jonsvägen 3
Mysig och lättskött tomt i ett härligt västerläge. Per Jonsvägen 3 - Bjurfors
Mysig och lättskött tomt i ett härligt västerläge
Den självklara platsen att duka upp för sommarens måltider. Per Jonsvägen 3 - Bjurfors
Den självklara platsen att duka upp för sommarens måltider
. Per Jonsvägen 3 - Bjurfors

På husets baksidan finns en lättskött trädgård, idealisk för barfotaspring och de yngre familjemedlemmarnas lek och bus

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum. Per Jonsvägen 3 - Bjurfors
Rymligt och lättmöblerat vardagsrum
. Per Jonsvägen 3 - Bjurfors

Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för både soffgrupp och matbord. Här finns också utgången till det fina uterummet.

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Nu kan vi erbjuda detta trevliga radhus i gott skick, beläget mitt i Gråbo centrum med precis allt en familj kan önska inom gångavstånd från bostaden. Radhuset erbjuder en social planlösning som går att öppna upp ytterligare mellan kök och vardagsrum i entréplan och totalt hela fyra sovrum i bra storlek. På båda våningsplanen finns utmärkta förvaringsmöjligheter i både inbyggda garderober och rymliga klädkammare. Från vardagsrummet når ni bostadens uteplats i form av en delvis inglasad altan i västerläge som leder vidare ut till den lilla trädgårdstäppan med utrymme för barnens lek.

I centrala Gråbo bor man bekvämt och naturnära och har samtidigt nära till Mjörnbotorgets butiker och service. Ett flertal förskolor och skolor med olika inriktningar finns att välja bland. Sjön Mjörn med härliga bad- och fiskemöjligheter når man på bara en kort cykeltur. Bra kommunikationer erbjuds från Gråbo busstation som ligger bara ett hundratal meter från bostaden. Härifrån tar man sig snabbt och enkelt till såväl samhällena i Lerums kommun som till centrala Göteborg med någon av av busslinjerna Gråbosnabben och Blå express.

Interiör

Via den stensatta uteplatsen på husets framsida nås bostadens entré. Här möts ni av en välkomnande hall som erbjuder plats för avhängning. Direkt till höger finner ni bostadens första sovrum. Här ryms dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och ett flertal garderober. Fönstren längs rummets långsida släpper in ett härligt ljus. Härifrån nås även ett förråd med ytterligare plats för förvaring.

Vidare från hallen återfinns tvättstugan, denna är utrustad med både tvättmaskin och torktumlare. Inunder trappan till övre plan nås även en praktisk gästtoalett med WC och kommod.

Hallen öppnas upp mot det stora vardagsrummet. Här finns härliga sällskapsytor och gott om plats för möblemang såsom soffgrupp och matgrupp. Rummet är stort och luftigt med rejäla fönsterpartier som släpper in mycket ljus. Härifrån nås det ljuvliga uterummet som ligger på husets baksida. Det förlänger säsongen och är den självklara platsen att duka upp för sommarens måltider under det skyddande taket.

Köket är placerat intill med glasparti mot vardagsrummet, som också kan öppnas upp för att skapa en öppnare planlösning. Ett praktiskt och rymligt arbetskök med gott om plats för förvaring bakom vita skåpsluckor. Den maskinella utrustningen består av spis med fläkt, kyl och frys i fullhöjd samt en diskmaskin - allt för en bekvämare vardag. På golvet vilar en tidlös ekparkett och väggarna går i en ljus nyans.

Vidare in i bostaden nås trappan mot husets övre våningsplan. Här inryms 3 sovrum, samtliga av bra storlek med gott om plats för förvaring i flertalet garderober. Dessutom finns en rymlig klädkammare för den som behöver ytterligare rum för kläder och prylar. Från två av de tre sovrummen finns utgång till balkong.
Slutligen har vi nått till bostadens badrum som är utrustat med WC, dusch, kommod med god förvaring och en handukstork. På golvet vilar ett klinkergolv och ljust kakel pryder väggarna. Här finns också ett fönster för vädringsmöjlighet.

På husets baksida finns en lättskött trädgård, idealisk för barfotaspring och de yngre familjemedlemmarnas lek och bus.

Varmt välkomna att trivas!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hjällsnäs 9:65

Ombyggnad, Renoveringar

2009 Ny ytterdörr
2014 Ny frys
2014 Renovering av tak med ny papp m.m.
2015 Installation av fiber.
2015 Byte av WC-stolar i badrum och WC.
2016 Ny elcentral
2018 Ny fasad på framsidan

Målning och ytskikt har uppdaterats löpande

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1967-12-05)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Samfällighet: Lerum Hjällsnäs S:7, Samfällighet: Lerum Hjällsnäs S:9

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 183 000 kr
Byggnadsvärde
748 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
6 890 kr
Värme
10 000 kr
Försäkring
2 580 kr
Samfällighetsavgift
8 400 kr
Vatten/Avlopp
4 530 kr
Summa
32 400 kr

I avgiften till samfälligheten ingår bl.a. renhållning, snöröjning, garageplats samt skötsel av gemensamma byggnader och ytor.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Stor, delvis inglasad, altan i anslutning till vardagsrummet och den lilla trädgården på husets baksida. Västerläge ger sol under större delen av eftermiddag och kväll. En inglasad balkong nås från två av sovrummen på övre plan.

Tomt

Lättskött trädgårdstäppa på husets baksida.

TV/bredband

TV via fiber.

Bredband via fiber.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Nyttjanderätt Tele

Parkering

Garageplats i länga ingår genom samfälligheten.

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
2 475 000 kr
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
120 kvm*
Tomtarea
196 kvm
Biarea
2 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plans radhus
Byggår
1964
Fasad
Liggande träpanel
Grund
Betong (gjuten platta)
Stomme
Trä och betong
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster med isolerglas

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
89
Energideklarationsdatum
2019-06-10

Länkar

Området

Mäklaren om Gråbo

Gråbo är ett samhälle i Lerums kommun där du hittar underbar natur med djupa skogar och över 200 sjöar. Gråbo centrum är under vidareutveckling och kommer inom några år att ha genomgått en stor förändring med många nya bostäder och butiker.

HISTORIA
Namnet Gråbo härstammar från sekelskiftet och kommer från en gård med samma namn som tidigare låg i området. Orten växte ursprungligen fram som ett stationssamhälle, kring Västgötabanan som trafikerade orten i början av 1900-talet. 1967 upphörde tågtrafiken. Där den smalspåriga järnvägen slingrade sig fram finns idag en mycket populär cykel- och gångväg, som sträcker sig mellan Hjällbo och Sjövik. Arkeologer har funnit flera gravfält och en stor medeltida by där man konstaterat att Stora Lundby Kyrka, byggd 1728, står på den medeltida kyrkans grund. Det som vi idag känner som Mjörnbotorget byggdes 1970. I samband med detta och att järnvägsverksamheten upphörde revs stationshuset 1974 för att ge plats åt busstationen. Här byggs idag många nya bostäder för att ge plats åt det växande samhällets invånare.

NATUR
Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser. Gråbo är beläget vid sjön Mjörn. Sjön är ett självklart utflyktsmål när sommaren inbjuder till bad. Annesjön och Stora Lövsjön erbjuder också svalkande bad. För den fiskeintresserade borgar fiskevårdsåtgärder för ett bra fiske året om.

SERVICE OCH SKOLOR
I Gråbo centrum finns service som vårdcentral, apotek, bibliotek och livsmedelsbutiker etc. I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor, dagbarnvårdare och grundskolor inklusive särskolor. Gråbo har under de senaste åren genomgått en stor omorganisation för de kommunala grundskolorna på orten. De tre största skolorna har fått tre olika inriktningar. Lekstorpsskolan har inriktat sig mot det estetiska lärandet med fokus på samhällsengagemang och internationalisering. Ljungviksskolan är Gråbos största skola och invigdes 2012/2013. Ett vetenskapligt förhållningssätt och miljö är centrala teman på Ljungviksskolan. Röselidsskolan är inriktad på internationella kontakter och hållbarhet i hälsa, ekonomi och miljö.

FRITID
Gråbo ger sina invånare ett varierat utbud av fritidsaktiviteter. Med naturen inpå knuten finns goda möjligheter till vandring, mountainbike och paddling i sjöarna. Lerums kommun erbjuder fina golfanläggningar. Stora Lundby golfbana är Gråbos närmaste bana och ligger inte långt ifrån centrum. På Öijared, Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-play-bana, slår du ut från taket på det prisbelönta klubbhuset. Vill man hålla sig inomhus är Vattenpalatset ett välbesökt utflyktsmål. I Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrotts- och handbollsplan inklusive ett sportcentrum med gym. Fotboll, ishockey, innebandy, konståkning för att nämna några sporter som har bra förutsättningar inom kommunen.

KOMMUNIKATIONER
Bussnätet mellan de olika orterna i kommunen är väl utbyggt. Från Göteborg går Gråbo-snabben och passerar bl.a. Lerum, Gråbo och har slutstation Sjövik. Även Blå express är en bra bussförbindelse som går via väg 190 vidare till Kullavik. Pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås stannar i Lerum, Stenkullen och Floda och erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt.

Köpa eller sälja bostad i Gråbo? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Per Jonsvägen 3

Per Jonsvägen 3,
443 43 Gråbo

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Gråbo - Centralt, Lerum

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Slädvägen 6
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4-5
  Boarea / Biarea
  116 kvm / 12 kvm
  Tomtarea
  601 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Radhus

  Gråbo - Centralt, Lerum

  Besiktigad
  Adress
  Hagängsvägen 17
  Utgångspris
  2 525 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  104 kvm
  Tomtarea
  205 kvm

  Visning: 2019-08-31 12.00 Boka här