Trivsamt radhus i hjärtat av Gråbo, nära service och kommunikationer

Gråbo - Centralt, Lerum

Hagängsvägen 17

Besiktigad
Utgångspris
2 525 000 kr
Antal rum
4
Boarea
104 kvm
Typ
Radhus
Balkong
Ja
Tomtarea
205 kvm

Visning

 • lördag 31/8, KL 12:00 - 12:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Trivsamt radhus i hjärtat av Gråbo, nära service och kommunikationer

Mitt i Gråbo centrum med allt en familj kan önska inom gångavstånd ligger detta trivsamma radhus.

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Hagängsvägen och detta trivsamma radhus med bekvämt gångavstånd till Gråbo centrum. Hagängsvägen 17 - Bjurfors
Välkomna till Hagängsvägen och detta trivsamma radhus med bekvämt gångavstånd till Gråbo centrum
. Hagängsvägen 17 - Bjurfors
. Hagängsvägen 17 - Bjurfors

Beroende på årstid finner man gott om plats för umgänge och familjeliv både ute och inne

Vardagsrummet är rymligt med plats för både matbord och soffgrupp. Hagängsvägen 17 - Bjurfors
Vardagsrummet är rymligt med plats för både matbord och soffgrupp
Sommartid är den skyddade altanen ett riktigt favorittillhåll med sol under många av dygnets timmar. Hagängsvägen 17 - Bjurfors
Sommartid är den skyddade altanen ett riktigt favorittillhåll med sol under många av dygnets timmar
. Hagängsvägen 17 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Nu kan vi erbjuda detta trivsamma radhus i gott skick med ett optimalt läge i centrala Gråbo. Här nås precis allt en familj kan önska inom gångavstånd från bostaden. Radhusets väl disponerade kvadratmeter inrymmer tre sovrum i bra storlek och ett totalrenoverat badrum i övre plan samt kök, vardagsrum och en fräsch tvättstuga i entréplan. Från vardagsrummet når ni bostadens uteplats i form av en överbyggd altan i söderläge som leder vidare ut till den lummiga trädgårdstäppan med fina planteringar och rabatter. På husets framsida finns ytterligare en uteplats och ett praktiskt förråd samt carport.

I centrala Gråbo bor man bekvämt och naturnära och har samtidigt nära till Mjörnbotorgets butiker och service. Ett flertal förskolor och skolor med olika inriktningar finns att välja bland. Sjön Mjörn med härliga bad- och fiskemöjligheter når man på bara en kort cykeltur. Bra kommunikationer erbjuds från Gråbo busstation som ligger bara ett hundratal meter från bostaden. Härifrån tar man sig snabbt och enkelt till såväl samhällena i Lerums kommun som till centrala Göteborg med någon av av busslinjerna Gråbosnabben och Blå express.

Möjligt tillträde under slutet av året. Kontakta gärna mäklaren för mer information eller för att anmäla dig till visningen.

Interiör

Entrén nås via en välkomnande farstukvist och erbjuder plats för avhängning av ytterkläder direkt innanför ytterdörren. På höger hand återfinns den fräscha tvättstugan som även inrymmer bra förvaringsutrymmen, på golvet ligger ett fint klinkergolv. Den maskinella utrustningen består av tvättmaskin och torktumlare i praktisk arbetshöjd med bänkskiva ovanför.

Fortsätt in i bostaden för att nå köket med tillhörande matplats. Köket har gott om plats för vardagsbestyr och inrymmer alla tänkbara köksredskap i skåp och lådor. Golvet är ett ljust laminatgolv och på väggarna sitter en tapet. Vitvarorna innefattar spishäll med fläkt, kyl/frys, diskmaskin, inbyggnadsugn och mikro. Matplatsen ligger intill en halvvägg med glasparti mot vardagsrummet, som också kan öppnas upp för att skapa en öppnare planlösning.

Vardagsrummet är väl tilltaget i storlek och rymmer en större soffgrupp där hela familjen kan samlas. Härifrån finns utgång till en ljuvlig altan som delvis skyddas under tak och angränsar till den lilla trädgårdstäppan. Vardagsrummet har en ljus färgsättning med tapetserade väggar och på golvet ligger fiskbensmönstrad originalparkett.

Invid trappan till husets övre våningsplan ligger ett praktiskt gäst-WC med tvättställskommod och fint klinkergolv. En våning upp ligger familjens tre sovrum bekvämt samlade tillsammans med ett påkostat badrum. Det helkaklade badrummet har alla tänkbara bekvämligheter såsom både golvvärme och handdukstork, gott om förvaringsplats i högskåp och rejäl tvättställskommod med beröringsfri blandare.

Det första sovrummet lämpar sig perfekt för någon av familjens yngre medlemmar. Sängen inryms i en mysig alkov vilket frigör gott om golvyta för lek. Klädförvaring ges i två garderober. Intill detta sovrum återfinns ytterligare ett ypperligt barnrum med plats för både säng och skrivbord. Här finns också gott om garderobsförvaring. Föräldrasovrummet har plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord och erbjuder utgång till balkong.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hjällsnäs 9:83

Ombyggnad, Renoveringar

1998 Renovering av kök
2004 Anslöts fjärrvärme
2006 Ny tvättmaskin
2015 Nytt tak och byte av hängrännor
Totalrenovering av badrum samt tvättstuga inkl. ny torktumlare
Installerat larm
2016 Ny entrédörr
Renovering av förråd
Renovering av långsmalt sovrum
2017 Totalrenovering av gäst-WC
2018 Nya termostatvreden på element

Vitvaror i kök är löpande utbytta
Samtliga fönster har bytts till 3-glasfönster, detta har skett löpande

TV/bredband

Bredband via fiber

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Nyttjanderätt Tele

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 960 000 kr
Byggnadsvärde
1 352 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plans radhus
Byggår
1968
Fasad
Liggande träpanel
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
117
Energideklarationsdatum
2019-03-11

Uteplats/balkong

Stensatt uteplats vid husets entré. Altan i soligt söderläge, delvis skyddad under tak. Altanen nås från vardagsrummet och ligger i anslutning till trädgården.

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd med vidbyggd carport

Tomt

Lättskött liten trädgårdstäppa med rabatter och gräsmatta.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1967-12-05)

Parkering

Carport med plats för 1 bil samt plats för parkering av ytterligare 1 bil.

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
2 525 000 kr
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
104 kvm*
Tomtarea
205 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Sotning
335 kr
Hushållsström
11 086 kr
Värme
10 800 kr
Försäkring
2 400 kr
Renhållning
2 000 kr
Vatten/Avlopp
6 700 kr
Summa
33 321 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Mäklaren om Gråbo

Gråbo är ett samhälle i Lerums kommun där du hittar underbar natur med djupa skogar och över 200 sjöar. Gråbo centrum är under vidareutveckling och kommer inom några år att ha genomgått en stor förändring med många nya bostäder och butiker.

HISTORIA
Namnet Gråbo härstammar från sekelskiftet och kommer från en gård med samma namn som tidigare låg i området. Orten växte ursprungligen fram som ett stationssamhälle, kring Västgötabanan som trafikerade orten i början av 1900-talet. 1967 upphörde tågtrafiken. Där den smalspåriga järnvägen slingrade sig fram finns idag en mycket populär cykel- och gångväg, som sträcker sig mellan Hjällbo och Sjövik. Arkeologer har funnit flera gravfält och en stor medeltida by där man konstaterat att Stora Lundby Kyrka, byggd 1728, står på den medeltida kyrkans grund. Det som vi idag känner som Mjörnbotorget byggdes 1970. I samband med detta och att järnvägsverksamheten upphörde revs stationshuset 1974 för att ge plats åt busstationen. Här byggs idag många nya bostäder för att ge plats åt det växande samhällets invånare.

NATUR
Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser. Gråbo är beläget vid sjön Mjörn. Sjön är ett självklart utflyktsmål när sommaren inbjuder till bad. Annesjön och Stora Lövsjön erbjuder också svalkande bad. För den fiskeintresserade borgar fiskevårdsåtgärder för ett bra fiske året om.

SERVICE OCH SKOLOR
I Gråbo centrum finns service som vårdcentral, apotek, bibliotek och livsmedelsbutiker etc. I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor, dagbarnvårdare och grundskolor inklusive särskolor. Gråbo har under de senaste åren genomgått en stor omorganisation för de kommunala grundskolorna på orten. De tre största skolorna har fått tre olika inriktningar. Lekstorpsskolan har inriktat sig mot det estetiska lärandet med fokus på samhällsengagemang och internationalisering. Ljungviksskolan är Gråbos största skola och invigdes 2012/2013. Ett vetenskapligt förhållningssätt och miljö är centrala teman på Ljungviksskolan. Röselidsskolan är inriktad på internationella kontakter och hållbarhet i hälsa, ekonomi och miljö.

FRITID
Gråbo ger sina invånare ett varierat utbud av fritidsaktiviteter. Med naturen inpå knuten finns goda möjligheter till vandring, mountainbike och paddling i sjöarna. Lerums kommun erbjuder fina golfanläggningar. Stora Lundby golfbana är Gråbos närmaste bana och ligger inte långt ifrån centrum. På Öijared, Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-play-bana, slår du ut från taket på det prisbelönta klubbhuset. Vill man hålla sig inomhus är Vattenpalatset ett välbesökt utflyktsmål. I Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrotts- och handbollsplan inklusive ett sportcentrum med gym. Fotboll, ishockey, innebandy, konståkning för att nämna några sporter som har bra förutsättningar inom kommunen.

KOMMUNIKATIONER
Bussnätet mellan de olika orterna i kommunen är väl utbyggt. Från Göteborg går Gråbo-snabben och passerar bl.a. Lerum, Gråbo och har slutstation Sjövik. Även Blå express är en bra bussförbindelse som går via väg 190 vidare till Kullavik. Pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås stannar i Lerum, Stenkullen och Floda och erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt.

Köpa eller sälja bostad i Gråbo? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hagängsvägen 17

Hagängsvägen 17,
443 43 Gråbo

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Gråbo - Centralt, Lerum

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Slädvägen 6
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4-5
  Boarea / Biarea
  116 kvm / 12 kvm
  Tomtarea
  601 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Radhus

  Gråbo - Centralt, Lerum

  Besiktigad
  Adress
  Per Jonsvägen 3
  Utgångspris
  2 475 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  120 kvm / 2 kvm
  Tomtarea
  196 kvm

  Visning: 2019-08-29 17.00 Boka här