Utsikt över stad och hav

Marstrand, Kungälv

Vinkelgatan 3

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
14 500 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
537 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
103 kvm / 33 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Utsikt över stad och hav

Bjurfors exklusiv presenterar ett sekelskifteshus på ett av Marstrandsöns vackraste och högsta läge. Privat på söder - en skyddad idyll.

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62

Bilder

. Vinkelgatan 3 - Bjurfors
. Vinkelgatan 3 - Bjurfors
. Vinkelgatan 3 - Bjurfors
. Vinkelgatan 3 - Bjurfors
. Vinkelgatan 3 - Bjurfors

Bjurfors exklusiv presenterar ett sekelskifteshus på ett av Marstrandsöns vackraste och högsta läge. Privat på söder - en skyddad idyll

. Vinkelgatan 3 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

De vita Marstrandshusen klättrar längs gatustensgränderna upp mot fästningen som vakar över den gamla staden. Kvällsbrisen drar med sig doften av hav längs blommande trädgårdar. Huset ligger högt, alldeles under Carlstens fästning som i mer än 300 år vakat över ön – på 1800-talet var den en av Europas starkaste. Husets läge är privat och ligger inbäddad bland klippor och grönska. Från fönster och uppe på tomtens klippor öppnar sig den fria utsikten över öppet hav och skärgård. Platsen är smått unik i en stad där husen ofta ligger kloss mot kloss.

Tomten är skyddad av klippor, grönska och allmänningar. Avståndet till övriga hus är sällsynt stort. Trots det väntar nöjes- och restauranglivet runt torget och kajen bara ett par hundra meter ner. En stilla kväll anar du ljuden från hamn och folkliv. Som så många hus i Marstrand har det gått i släkten. Bara två släkter har ägt huset sedan det byggdes tidigt 1900-tal. Kvar från den tiden finns detaljer som massiva plankgolv, snickerier och spegeldörrar mm. Huset är idag inrett med kök och toalett på båda planen, vilket självklart kan förändras. Tomten är en härlig blandning av grönska, träd, gräsytor, granitklippor och en traditionell syrenberså. Den stora altanen med utsikt över stadens takåsar och ner över Koön. Ytterligare en altan, med utgång från köket, badar i kvällssol.

Alldeles ovanför tecknar sig den mäktiga fästningen mot den ljusa natthimlen. Sådana kvällar är atmosfären svårslagen. Fridfullt och vackert. Trots att du bara har två minuter ner till folklivet i en av Europas mest pittoreska sommarstäder. Här nere sträcker Långgatans promenadstråk ut med sitt restaurang- och nöjesliv. I slutet väntar Societetshuset som varit stadens främsta festvåning i 120 år. Atmosfären är extra stark vid det gamla rådhuset i skuggan av den legendariska silverpoppeln som planterades 1886. Marstrand byggdes en gång för livet vid havet, den traditionen lever ännu kvar med båt- och vattensport eller kvällspromenader i den levande hamnen.

De gamla plankgolven och vita snickerier sätter tonen för detta hus från tidigt 1900-tal. Till vänster från hallen sett överraskar huset med arkitektritade, tillbyggda sällskapsytor där glaspartier öppnar upp för ljus och utsikt.

En inre hall förbinder till övre plan, separat dusch och wc, ett sovrum med plankgolv samt till det stora köket med plats för många runt bordet. Från fönstret ser du fästningen och här kommer du även ut på en altan med trädäck. Kökets ton går i vitt och på golvet vilar vackert trägolv. Via köket når du ett stort sovrum med fönster i öster.

Den tidstrogna trätrappan vrider sig upp till övervåningens hall. Snedtaket med vit panel bidrar till charmen precis som de gamla spegeldörrarna. Utsikten från detta plan är enastående och blicken vilar gärna på det ständigt närvarande vattnet. Välkomnas av köket med vackert plankgolv och vit inredning. Här faller eftermiddagssolen in över matplatsen invid fönstret med vy över södra inloppet.

Nästa rum är husets största sällskapsyta med en lika fascinerande utsikt. Från det stora fönstret ser du ner över takåsarna, hamnen, Albrektsund och Åstol. I fil med rummet ligger två praktiska kammarrum med snedtak och plats för en säng. Övre plan erbjuder även wc med separat tvättrum.

Husets källare, inramad av grundens vackra natursten, nås utifrån och har plats för bra förvaring. Likaså tvätt och mat/vinkällare.

Huset är klätt med fasadplattor. Lättskött och obekymmersamt men med möjlighet för de som önskar att återställa med tidstypiska snickerier och vackra glas, för att fortsätta vara ett smycke som tornar upp i blickfånget redan när man anländer till Marstrand och tar färjan över från Koön.

Välkommen ett skapa din egen Marstrandspärla!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Marstrand 67:1

Tomt

Vacker naturtomt

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 454 000 kr
Byggnadsvärde
1 638 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1926*
Fasad
Fasadplattor
Grund
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direktverkande el
Takbeklädnad
Tegel
Ventilation
Självdrag
Grundmur
Huggstensgrund

* Tillbyggt 1974

Uteplats/balkong

Altaner och syrenberså

Planbestämmelser

Stadsplan (1982-10-07) Tomtindelning (1937-03-03) Fornlämning (1 st)

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
14 500 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
103 kvm*
Tomtarea
537 kvm
Biarea
33 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Värme
5 500 kr
Försäkring
2 430 kr
Renhållning
1 140 kr
Vatten/Avlopp
4 707 kr
Summa
13 777 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Mäklaren om Marstrand

En idyllisk trähusstad som kröns av Carlstens fästning som ligger ovanför bebyggelsen och dominerar stadsbilden.

EN SOMMARMORGON
Vakna en sommarmorgon, ta en kort promenad till Bergs Konditori och köp med dig nybakat bröd. Njut av frukosten på den soliga uteplatsen samtidigt som du blickar ut över det glittrande och nyvakna havet. Gå ner till Bröderna Arvidssons på kajen och köp dagens fångst i fiskboden. Strosa sedan förbi Frukt och grönt för en liter jordgubbar och färska kryddor till middagsmaten.Ta en tripp till Carlstens Fästning och gör en resa tillbaka till 1600-talet. Sommartid erbjuds här musik- och teaterevenemang. På ön hittar du även Grand Hotel med anor från sekelskiftet och vacker miljö. Ta en paus i prunkande Paradisparken och bläddra i dagens tidning medan du hör sorl från folket på kajen.

GÄSTHAMNAR OCH MIDDAG MED GULDKANT
En av landets största gästhamnar välkomnar era gäster, med alla tänkbara bekvämligheter. De kan även välja att övernatta på öns vandrarhem Båtellet. Här finns restaurang Drott, inomhuspool och tennisbana. Intill ligger Societetshuset, en vacker byggnad från år 1886 med restaurang, festvåning och dans. För att avnjuta en middag med riktig guldkant kan du besöka Johans Krog, som med goda vitsord i Whiteguide kan erbjuda en riktigt gastronomisk upplevelse. Det mer enkla men smakfulla köket finns på folkliga och trevliga Chanti Chanti. Ett självklart val för after sail. Tempo är Marstrandsöns egen matbutik. Här finns det mesta som man behöver i vardagen. Räcker inte det till är det bara att ta färjan över sundet till den fullutrustade Coop-butiken på Koön. Här kan man också beställa på Systembolaget.

SEGLINGSEVENT OCH SKÖNHET
Marstrand är en otroligt vacker ö som är fylld av liv hela sommaren, något lugnare vintertid men då en oas för själen. Ön är känd över hela världen för alla seglingsevent och sin skönhet. Ta den populära och trevliga promenadstigen runt hela ön på ca 5 km och upplev slående vacker bohuslänsk natur och västerhavet som glittrar i ögonvrån. Runt ön finns självklart underbara klippor att bada från och vid Södra Strandverket finns en liten utomhusbassäng.
Marstrand är fylld med kultur och nöje både vinter- och sommartid. Volvo Ocean Race i mitten på juni och i slutet av juni börjar Match Cup Sweden som är en Match Racing-regatta med internationell status. I slutet av juli är det Marstrandsregattan som är en härlig seglingsvecka där även Folkbåt Golden Cup och Höstsol ingår. Detta och mycket mer händer under somrarna.

SKOLOR OCH KOMMUNIKATION
Skolan på Marstrandsön består av grundskola årskurs 0-6 samt fritidshem/fritidsklubb. Sedan går man på Ytterbyskolan (7-9). Förskolan finns på Koön och har 2-3 verksamma avdelningar med barn 1-5 år. Här finns bra bussförbindelser med expressbussar till Göteborg (ca 40 min) på sommarhalvåret och busstrafik via Ytterby, därifrån åker man vidare med pendeltåg eller buss till Göteborg (ca 1 timme) på vinterhalvåret.

Köpa eller sälja bostad på Marstrand? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vinkelgatan 3

Vinkelgatan 3,
442 67 Marstrand

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62