Sommaridyll med vacker vy

Kungälv - Rörtången, Kungälv

Rörtången 245

Utgångspris
2 450 000 kr
Antal rum
2
Boarea
50 kvm
Typ
Fritidshus
Arrendeavgift
22 600 kr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sommaridyll med vacker vy

Charmigt sommarhus i privat och unikt läge med tillgång till natur, hav och båtliv i populära Rörtången, på väg ut mot Marstrand.

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

I denna charmiga sommarstuga är privat och avkoppling ledorden. Här bor man avskilt med ett läge många drömmer om, ett stenkast från havet med badplats, båtliv och salta stänk.
Tänk att vakan upp en sommarmorgon och starta dagen men ett dopp i havet, på med morgonrocken och strosa upp till den underbara terrassen belägen bakom huset för att avnjuta en lång och härlig frukost under en klarblå himmel medan måsarna skriar. På kvällen är det idealiskt att hälla upp skaldjuren på faten och sjunka ner i stolen sittandes runt bordet med nära och kära och bevittna när solen sänker sig i havet. Unikt och oerhört vackert!
Detta huset passar utmärkt för de som fly undan stadspulsen och njuta av hav och fritid.

Här har man valt att bevara den den gamla charmen med det fina välbevarade plankgolvet och ursprungsköket. Köket är utrustat med spis, kylskåp och diskho. Från köket når man allrummet. Här kan man njuta av sena kvällar framför brasan ända in på hösten då vindarna yr utanför. Både en mindre soffgrupp och matplats ryms. Det tillbyggda uterummet är säljarens fovoritplats och används flitigt oavsett väder och vind. Här är det enkelt att duka upp långbord vid festligheter som midsommar eller kräftskiva när vädergudarna sviker.

I stugan finns också ett rymligt sovrum med gott om plats för en stor dubbelsäng och förvaringsmöjligheter. Badrummet i är helkaklat och även försedd med wc, dusch och tvättmaskin.

Bakom huset har man även byggt till ett gästhus med två sängar samt litet sovloft vilket erbjuder gäster möjligheten att övernatta. På altanen bakom huset finner man även en utedusch, praktisk för att skölja av saltvattnet från ett uppfriskande morgondopp.

Den stora terrassen några trappor upp ifrån huset är placerad i ett skyddat läge intill en vacker bergsväg där man njuter av utsikt och solnedgång över bohuslänska klippor och hav.

I populära Rörtången råder god grannsämja och grannar finns i blandade åldrar, en blandning av fritids-och åretruntboende i området.
Här finns ett vackert lugn på vintern och många sommar- och badgäster på sommaren.

Detta är ett sommarhem som ska besökas och upplevas för att man ska förstå känslan i alla avseenden. Välkommen att kika på ett mycket charmigt sommarhem. Varmt välkommen på visning.

Fakta

Uteplats/balkong

Flertalet uteplatser med varierande sollägen.

Tomt

Arrende! Bostadsarrende. Man äger ej mark, enbart byggnader.

Parkering

Uppställningsplatser på husets framsida

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Arrendeavgift
22 600 kr

Specifikation kommer inom kort.

Vatten/Avlopp

Gemensamt vatten och avlopp via förening i området.

Energideklaration

Utförd
Behövs ej

Ombyggnad, Renoveringar

Löpande underhåll

Övriga byggnader/utrymmen

Gästhus, förråd.

TV/bredband

Antenn

Information

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Arrenderätt
Utgångspris
2 450 000 kr
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
50 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direkt el
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Självdrag, samt forcerad
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
2-glad

Länkar

Området

Mäklaren om Kungälvs kommun

Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan.

KUNGÄLV är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

HISTORIA
Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. 1952 slogs ett antal kommuner samman och gick från nio till fyra: Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby. Kungälv och Marstrand kvarstod som städer. Efter den senaste sammanslagningen 1971, bildades Kungälvs kommun av de fyra kommunerna, Marstrand och Kungälv. I samband med dessa förändringar övergick Rödbo till Göteborgs kommun. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

UTBILDNING
I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

NATUR
Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar. Bohusleden är en vandringsled som startar i Lindome strax söder om Göteborg och slingrar sig 37 mil till målet i Strömstad. Etapper genom Kungälv är Fontin-Grandalen 19 km samt Grandalen-Bottenstugan 7,5 km.

KULTUR OCH FRITID
Förutom fina vandringsleder och fiskesjöar erbjuder Kungälv många föreningsidrotter. Flera gym och friskvårdsanläggningar finns i kommunen. För den golfintresserade finns inte mindre än sju golfbanor att välja mellan. Vid Fontins motionscentral Kotten finns naturlekplats, utegym, motionsspår, stigar och leder.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan Kungälv och Göteborg. Pendeltåg mellan Ytterby och Göteborg som dessutom innan stannar i Kode.

Köpa eller sälja bostad i Kungälvs kommun? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61