Vindsvåning med terrass

Vasastaden, Göteborg

Karl Gustavsgatan 18

Utgångspris
6 950 000 kr
Avgift
5 774 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
127 kvm

Visning

 • tisdag 20/2, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Vindsvåning med terrass

Högst upp i vacker fastighet anno 1908 i populära Vasastaden vilar ljuset och lugnet över vindsvåningens 127 kvadratmeter.

 • Ansvarig mäklare

  Christian Warberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 33

Bilder

Välkomna till denna sociala vindsvåning. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Välkomna till denna sociala vindsvåning
Bostaden har generösa ytor. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Bostaden har generösa ytor
Spännande karaktär som skapas av charmiga vinklar. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Spännande karaktär som skapas av charmiga vinklar
Vy från fönstret. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Vy från fönstret
Härligt ljusinsläpp. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Härligt ljusinsläpp
Interiörbild. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Utgång till den stora terrassen .... Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Utgång till den stora terrassen ...
...på hela 18 kvm med sol hela dagen. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
...på hela 18 kvm med sol hela dagen
Ballingslöv kök. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Ballingslöv kök
Stilrent med mattlackade vita luckor. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Stilrent med mattlackade vita luckor
Optimal planlösning för kocken som vill underhålla sina gäster. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Optimal planlösning för kocken som vill underhålla sina gäster
Plats för stort matsalsbord för stora sällskap. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Plats för stort matsalsbord för stora sällskap
Sovrum i lugnt läge mot gården. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Sovrum i lugnt läge mot gården
...med lyxigt dressing room. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
...med lyxigt dressing room
Gästrummet tillfredsställer även den kräsne gästen. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Gästrummet tillfredsställer även den kräsne gästen
Duschrummet har kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme.... Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Duschrummet har kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme...
...i direkt anslutning ligger en stor bastu för sex personer. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
...i direkt anslutning ligger en stor bastu för sex personer
Toalett. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Toalett
Vacker fastighet anno 1908. Karl Gustavsgatan 18 - Bjurfors
Vacker fastighet anno 1908

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i vacker fastighet anno 1908 i populära Vasastaden vilar ljuset och lugnet över vindsvåningens 127 kvadratmeter. En öppen och social planlösning, i kombination med ett rikligt ljusinsläpp, skapar en harmonisk och trivsam atmosfär. Interiören bär en tydligt internationell och urban prägel. Bland våningens många pärlor bör särskilt nämnas den behagliga terrassen i sydostläge, med sol hela dagen. Helkaklat badrum med duschplats och bastu. Tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Smakfullt kök från Ballingslöv i öppen planlösning mot matplats och vardagsrum inbjuder till matlagning. Våningen har generösa ytor vilket gör detta till en riktig sällskapsvåning. Ett stort sovrum mot den tysta gården med ett intilliggande dressing room samt ett mindre sovrum/kontor.

Rumsbeskrivningar

Via trapphuset tar man sig högst upp i huset, där denna vindsvåning är den enda bostaden.

Hallen erbjuder bra avhängningsmöjligheter och förvaring i skjutgarderober med stilfulla, frostade glasdörrar. På golvet ligger, liksom i hela våningen förutom köket, ekparkettgolv. Släta och vitmålade väggar.

I öppen planlösning mot köket ligger våningens karaktäristiska vardagsrum med charmiga vinklar och takfönster. Riktigt stora sociala ytor för trevligt umgänge. Här finns utgången till den stora terrassen som arkiterkbyggdes 2011. Den är på 18 kvm och ligger i sydost med sol hela dagen.

Med köket som givet centrum inbjuder de väl tilltagna sällskapsytorna till trevliga middagar. Här ryms en matplats för 8-10 personer för er som önskar.
Köksinredningen från Ballingslöv är stilren och harmonierar väl med rummets linjer samt vita tak och väggar. Här får kocken ordentligt med plats att experimentera och samtidigt underhålla sina gäster. Maskinparken inrymmer kyl, frys, induktionshäll, inbyggnadsmikro, inbyggnadsugn samt diskmaskin. Den stilrena, vägghängda fläkten är från Siemens. På golvet ligger 1-stavs mörkbetsad ekparkett.

Det större sovrummet är beläget mot den lugna innergården. Här sover man helt ostört. Här finns även möjlighet till arbetshörna. Takfönster och fönster mot gården med integrerad mörkläggningsgardin. I anslutning till sovrummet återfinns ett rymligt och lyxigt dressing room med garderobsinredning. Det finns även garderober till förvaring. Ekparkettgolv och vita släta väggar, där en snygg fondtapet bryter av.

Det mindre sovrummet lämpar sig även som arbetsrum. Ekparkettgolv och vita väggar i kombination med fondtapet. Bra med förvaring i garderober.

Duschrummet har kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. I direkt anslutning ligger en stor bastu med plats för minst sex personer. Intill badrummet finns också ett stort förråd på ca 3 kvm.

Toaletten ligger separat och har kaklade väggar samt klinkergolv. Vägghängd wc, handfat och badrumsskåp.

Bostaden är även utrustad med egen tvättstuga som innefattar tvättmaskin och torktumlare samt tvättho. Halvkaklade vita väggar och grått klinkergolv. I anslutning till tvättstugan finns även ett smalt förrådsutrymme.

Fakta

Uteplats/balkong

Terrass

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns ett stort vindsförråd på 6 kvm och tvättstuga.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband: Leverantör: Com Hem.

Parkering

Garageplats finns för närvarande ledig i Viktoriagaraget, beläget på Thorildsgatan 1 (ca 50m promenadväg). Pris från 1315kr/månad. För mer information kontakta, Kjellberg Fastigheter 031-42 84 00. Eller boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 774 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

Byggnadssätt

Byggår
1908
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Fagotten
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten Vasastaden 19:15 år 2004 och består av 9 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Genomförda renoveringar; Rörstambyte, elstambyte och omputsning av fasad gjordes 1979-1980. 2005 uppdaterades kabelTV-nätet samt att man renoverade taket. 2006-2007 byggdes nya balkonger. 2008 målades fasaden och trapphusen. 2009 sattes nytt porttelefonsystem in och entreporten byttes ut. 2011 lade föreningen mycket pengar på nödvändiga renoveringar såsom fasaden mot gatan inklusive plåttak och expansionskärl i fjärrvärmecentralen. 2011 gjordes flera underhållsarbeten bl a fasadrenovering mot gatan och byte av expansionskärl i källaren, 2013 OVK besiktning klar och godkänd, 2013 installerat systematiskt brandskydd,
Föreningen följer en underhållsplan från 2013 - 2042.

Ekonomi

Andel i föreningen
11,769%
Årsavgift i föreningen
69 288 kr
Andel av årsavgiften är
11,76942%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 950 000 kr
Lägenhetsnummer
9
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
127 kvm**

* Våningsplan 4 av 4.

** Areauppgifter enligt säljaren (registrerad som 130 kvm)

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
119
Energideklarationsdatum
2011-09-13

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Christian Warberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 33