Ljus och yteffektiv tvåa i Vasastaden!

Vasastaden, Göteborg

Föreningsgatan 16B

På förhand
Utgångspris
2 490 000 kr
Avgift
2 959 kr
Antal rum
2
Boarea
48 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 22/7, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Ljus och yteffektiv tvåa i Vasastaden!

Välkomna till Föreningsgatan 16B och denna yteffektiva tvåa belägen med fritt gårdsläge. Ljust och kvalitativt boende i hjärtat av Vasastaden!

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Bilder

Välkomna till Föreningsgatan 16B!. Föreningsgatan 16B - Bjurfors
Välkomna till Föreningsgatan 16B!
Här välkomnas ni till en yteffektiv tvåa med lugnt gårdsläge mitt i Vasastaden. Föreningsgatan 16B - Bjurfors
Här välkomnas ni till en yteffektiv tvåa med lugnt gårdsläge mitt i Vasastaden
Exteriörbild. Föreningsgatan 16B - Bjurfors
Er nya kvarterskrog blir populära Levantine!. Föreningsgatan 16B - Bjurfors
Er nya kvarterskrog blir populära Levantine!
Vasaplatsen ligger alldeles ner för backen. Föreningsgatan 16B - Bjurfors
Vasaplatsen ligger alldeles ner för backen
En kort promenad från bostaden kommer ni till Götaplatsens gastronomiska guldkorn. Föreningsgatan 16B - Bjurfors
En kort promenad från bostaden kommer ni till Götaplatsens gastronomiska guldkorn

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En kort promenad från Vasagatans restaurangliv kommer ni till lugna Föreningsgatan. Här välkomnas ni till en yteffektiv tvåa om 48 kvm med närhet till innerstadens service- och nöjesutbud och det rika parkutbudet. Ljuset flödar in genom bostadens stora fönsterpartier och köket ligger i en halvöppen planlösning. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt en klädkammare intill.

Med ett av Göteborgs bästa lägen har man Vasastans mysiga kaféer, gastronomiska stjärnkrogar, chica butiker och grönskande parkliv ligger precis runt hörnet.

Välkomna på visning!

Interiör

Via entrén tar ni en trappa upp och välkomnas till hallen. Redan här möts ni av ljusinsläppet från vardagsrummets fönsterpartier. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljust och stilfullt laminatgolv som är enhetligt för hela bostaden. Till vänster finns plats för avhängning av ytterkläder.

Vardagsrummet är enkelt att möblera med plats för soffgrupp, tv-möbel och matplats. Från det stora fönsterpartiet släpps ljuset in och därifrån är det en trevlig utsikt över föreningens innergård.

I en halvöppen planlösning med vardagsrummet ligger köket. Köket är smart utformat med naturlig matplats intill fönstret och ligger i vinkel med gott om förvaring. Utrustningen består av kyl/frys, spis med spiskåpa och ugn. Det är förberett för diskmaskin.

Badrummet ligger i anslutning till hallen och är helkaklat. Väggarna är täckta av ljusa kakelplattor och på golvet ligger mosaik. Utrustning i form av wc, handfat, badrumsskåp, spegel, handdukstork och badkar.

Sovrummet med tillhörande klädkammare ligger till vänster om hallen. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Plats finns även för garderober.

Fakta

Om föreningen

Namn
BRF Furan 12
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
108
Antal hyresrätter
19
Antal lokaler
15
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

BRF Furan 12 (org.nr. 769609-9394) förvärvade fastigheten Vasastaden 12:21 av Wallenstam i april 2010. Föreningen är en av Göteborgs innerstads största föreningar och består enligt årsredovisning 2018 av 15 lokaler och 108 lägenheter, 89 av dessa upplåts med bostadsrätt och 19 av dessa upplåts med hyresrätt. När hyresrätterna sägs upp kommer dessa att upplåtas med bostadsrätt och intäkterna kommer att tillfalla föreningens kassa. Detta är alltså en dold ekonomisk tillgång. Månadsavgifterna har varit oförändrade under många år och det finns i dagsläget inga planer på att höja avgifterna. Under 2019 pågår ett arbete där det kommer att säljas 6 st lägenheter i en tidigare hyreslokal. Föreningens ekonomi är med andra ord stabil med intäkter från flera olika håll.

Den totala uthyrningsbara ytan är 12 383 kvm, varav lägenhetsytan är 7 785 kvm och totala lokalytan är 4 598 kvm.

Föreningens utgörs huvudsakligen av ett fem/sex-våningars bostadshus inklusive lokaler med adresserna 16 A-E samt Viktoriagatan 19, 21 och 23.

Lägenhetsfördelningen är 14 st 1 rok, 47 st 2 rok, 26 st 3 rok, 19 st 4 rok och 2 st 5 rok.

Eftersom att föreningen fortfarande har många hyresrätter kvar och flera lokaler med lokalintäkter klassas föreningen som en så kallad "oäkta förening". Föreningens ambition är att bli en "äkta förening" och för detta krävs att det ombildas fler hyresrätter till bostadsrätter. I samband med de 6 nya bostadsrätterna som upplåts under 2019 kommer en ny utredning sannolikt att genomföras.

Föreningen vill agera med miljötänk och har därför källsortering. Föreningens omgivning ska ge ett välkomnande intryck genom att underhålla i alla olika delar och ha en långsiktig planering.

Löpande underhåll föreligger och föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel sköts av HSB.

År 1995 kompletterades byggnaden med vindslägenheter. Under 2015 gjordes lokalyta om och såldes som två nya bostadsrätter mot Föreningsgatan. Under 2017 genomfördes OVK.

För mer information om föreningen vänligen kontakta någon i deras styrelse alternativt se senaste åresredovisningar eller besök deras hemsida: http://www.furan12.se/.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Föreningens medlemmar har tillgång till två gemensamma tvättstugor. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner samt två torkrum. Mangelrum finns också.

Barnvagns- samt cykelförvaring finns i föreningen. Likaså soprum.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

För internet finns möjlighet att teckna bredband antingen via Bredbandsbolaget eller Com Hem.

Parkering

För er som är folkbokförda i området kan tillstånd om boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Det finns även möjlighet till garageplats i intilliggande Viktoriagaraget.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 959 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och hushållsel.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,5898%
Andel av årsavgiften är
0,67469%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 490 000 kr
Lägenhetsnummer
1212
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
48 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Byggnadssätt

Byggår
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2018-12-18

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Föreningsgatan 16B

Föreningsgatan 16B,
411 27 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Viktoriagatan 19
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 824 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm
 • Andel i oäkta bostadsföretag

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Viktoriagatan 19
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 824 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Viktoriagatan 19
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 712 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Viktoriagatan 19
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 791 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Viktoriagatan 19
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 735 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 3B
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 150 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!