Torslanda - Hjuvik, Göteborg

Toppljusvägen 10

Såld, 2018-09-18
Exklusiv
Slutpris
12 800 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
1860 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
257 kvm / 4 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-733 20 15

Bilder

Vacker arkitektur på toppen av Toppljusvägen. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
Uteliv med magiska vyer. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
Vardagsrummet är mycket stort och vidöppet mot hav och skärgård. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
. Toppljusvägen 10 - Bjurfors

Du befinner dig i Hjuvik, ett av de små klassiska kustsamhällena som tycks klättra längs klipporna upp från västerhavet

Området

Att bo i Torslanda

Välkommen till kustnära Torslanda! Torslanda på sydvästra Hisingen utgör en tredjedel av Hisingens yta och är ett område med närhet till både stad och natur. Bebyggelsen i området består till största delen av villor, radhus och bostadsrättslägenheter. En stor del av de nyinflyttade i Torslanda är barnfamiljer vilket gör att både förskolan och skolan byggs ut.

Förskoleverksamheten i stadsdelen Västra Hisingen, som Torslanda tillhör består av flera förskolor, familjedaghem, enskilda förskolor samt öppna förskolor. Det finns flera grundskolor som är fördelade över hela Torslanda och det finns flera fritidshem. Arbetet i förskola och grundskola sker i ett 1-16 årsperspektiv vilket innebär att läroplanerna harmonierar med varandra. Lärandet ska vara en röd tråd som genomsyrar arbetet från 1-16 år.

Torslanda Golfklubb erbjuder en 18-hålsbana och en korthålsbana om 9-hål. Är det hästliv som lockar så finns stall och ridskolor i närheten. I området hittar du även träningsanläggningar och diverse idrottsföreningar.

Kusten ger fina möjligheter till rekreation och naturupplevelser. Badplatser finns i Hällsvik, Hästevik, Tumlehed, Sillvik och Lilleby. Lilleby har också en campingplats.

Torslanda bjuder på naturpromenader med vacker utsikt över havet och spår från forna tider. 66 meter över havet reser sig det så kallade ”Telegrafberget” i Sillvik. Härifrån kan man se Carlstens Fästning på Marstrand, Göteborgs hamn och en stor del av Göteborgs norra skärgård.

Torslanda består av de gamla socknarna Björlanda och Torslanda och omfattar även Arendal. Björlanda och Torslanda tillhör Sverige sedan freden i Roskilde år 1658, då Danmark-Norge tvingades avstå från Bohuslän. Sedan årtusenden tillbaka har området Torslanda och Björlanda erbjudit människor möjlighet till bosättning och uppehälle.

Amhult centrum ligger i Torslanda och här är utbudet stort i form av kulturhus, banker, vårdcentral, apotek, Systembolaget, en stormarknad samt ytterligare ett flertal butiker och serviceställen. Inom några år kommer detta centrum utökas med 350 bostäder i flerbostadshus, ytor för handel, kontor, kyrka och ett hotell.

Med kollektivtrafik eller bil tar du dig enkelt in till stan och övriga Hisingen. Från Torslanda har du även nära till färjorna som går till Hönö och Björkö. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med antingen färja eller bil till de övriga öarna i Öckerö kommun.

För närvarande byggs väg 155/Öckeröleden ut för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten. Projektet är positivt för en fortsatt utveckling av området.

Köpa eller sälja bostad i Torslanda? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Torslanda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Torslanda - Hjuvik, Göteborg

  Besiktigad
  Budgivning pågår
  Adress
  Läsö fyrs väg 9
  Utgångspris
  8 995 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  230 kvm / 60 kvm
  Tomtarea
  1266 kvm
 • Friliggande villa

  Torslanda - Hjuvik, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ankarljusvägen 10
  Utgångspris
  9 475 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea
  175 kvm
  Tomtarea
  903 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!