Exklusiv villa med vida havsvyer på Toppljusvägen 10

Torslanda - Hjuvik, Göteborg

Toppljusvägen 10

Exklusiv
På förhand
Antal rum
6
Boarea / Biarea
257 kvm / 4 kvm
Typ
Friliggande villa
Tomtarea
1860 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Exklusiv villa med vida havsvyer på Toppljusvägen 10

Den stora villan präglas av ljusa och öppna ytor i en delvis öppen planlösning. Den spektakulära havsutsikten är ständigt närvarande.

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-92 29 79

Bilder

Vacker arkitektur på toppen av Toppljusvägen. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
Vacker arkitektur på toppen av Toppljusvägen
Magiska vyer över havet och farleden. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
Magiska vyer över havet och farleden
De grå bergen och den röda tjärade fasaden är så vackert tillsammans. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
De grå bergen och den röda tjärade fasaden är så vackert tillsammans
. Toppljusvägen 10 - Bjurfors

Flaggan vajar när blickarna dras mot skärgården

. Toppljusvägen 10 - Bjurfors

Glittrande hav och fartyg som väntar på att besöka Göteborg

Terrass med vida vyer över Hjuvik och skärgården. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
Terrass med vida vyer över Hjuvik och skärgården
. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
Fiskar och blomstrande näckrosor i den egna dammen. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
Fiskar och blomstrande näckrosor i den egna dammen
. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
Aktivt båtliv i Hjuviks marina. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
Aktivt båtliv i Hjuviks marina
. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
. Toppljusvägen 10 - Bjurfors
. Toppljusvägen 10 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Följ väg 155 mot Hjuvik och när du kommer in i Hjuvik glittrar havet plötsligt till. Vägen slutar vid färjeläget, men du tar till vänster i rondellen. Här passerar du förbi välskötta hus och prydliga trädgårdar. Efter några hundra meter svänger du in på Fyrskeppsvägen eller åker några hundra meter till och åker direkt upp på Toppljusvägen. Skärgårdsidyllen är snudd på total med vyer över vackra Hjuvik, havet, bryggor och klipporna ner mot havets vågor.

Villan om 257 kvm byggdes 2002 och har en modern mycket vacker arkitektur. Den ligger fint tillsammans med ett dubbelgarage. Fasaden är vackert röd och målad med tjärfärg som doftar gott.

Passera mellan garaget och huset. Här bakom öppnar sig nu husets mest spektakulära fördel, tomten om närmare 1860 kvm. Här i trädgårdens skyddande lugn står bordet dukat på den stora terrassen. Kommer du hit när kvällssolen faller vackert över Hjuvik och havet och blickar ut över båtarnas master som gungar långsamt i den ljumma kvällsbrisen och ljusen ute på öarna tänds, ja då vill du aldrig lämna terrassen så sängen får vänta.

Interiören i den stora villan präglas av ljusa och öppna ytor i en delvis öppen planlösning. Den spektakulära havsutsikten är ständigt närvarande, inte minst från andra våningens stora terrass där du ser ut över hav och skärgård.

Här bor man med ett högt läge i ett mycket attraktivt skärgårdsområde. Samtidigt ligger huset en bit in i området vilket begränsar biltrafiken.

På kvällspromenaden längs havet passerar du ett levande skärgårdsliv, med båthamn, idyllisk bebyggelse och natursköna vyer. Löpturen kan ta dig runt hela Torslanda, om du har tid och ork. Ta gärna vägen över Hästeviksberget och ner till Tumlehed, om du vill ha en extra vacker och svettig utmaning.

De små och stora badställena från solvarma klippor är oräkneliga och bara några minuter bort. Hästeviksbadet är den närmsta kommunala badplatsen.
Närmaste småbåtshamn är Hjuviks marina med bryggor som du passerar när du kör in i området. Det tar bara några minuter att gå till busshållplatsen där expressbussen snabbt tar dig in till centrala Göteborg. Närmaste köpcentrum är nybyggt ligger i Amhult.

Men det är framförallt livet ute på de välkända öarna som lockar turister från hela Europa. Du och dina gäster behöver bara ta en liten promenad för att nå färjorna som tar er ut till den norra skärgården. Såvida ni inte tar den egna båten. Ute på öarna finns mysiga restauranger och shopping, exempelvis i klassiska Hönö Klåva.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hästevik 2:253

Planbestämmelser

Avstyckningsplan (1938-09-27)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hästevik GA:23

Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 14-IM1-48/1871.1

Förmån: Officialservitut Väg, 14-TRL-377.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 917 000 kr
Byggnadsvärde
2 645 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Tomt

Tomtarea 1 860 m² (friköpt).

TV/bredband

Fiber

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa Mm

Parkering

Stort dubbelgarage med förråd om ca 50kvm

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
257 kvm*
Tomtarea
1860 kvm
Biarea
4 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
2002
Fasad
Trä målad 2017
Grund
Betongplatta med underliggande isolering
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Plåt
Fönster
3-glasfönster

Området

Att bo i Torslanda

Välkommen till kustnära Torslanda! Torslanda på sydvästra Hisingen utgör en tredjedel av Hisingens yta och är ett område med närhet till både stad och natur. Bebyggelsen i området består till största delen av villor, radhus och bostadsrättslägenheter. En stor del av de nyinflyttade i Torslanda är barnfamiljer vilket gör att både förskolan och skolan byggs ut.

Förskoleverksamheten i stadsdelen Västra Hisingen, som Torslanda tillhör består av flera förskolor, familjedaghem, enskilda förskolor samt öppna förskolor. Det finns flera grundskolor som är fördelade över hela Torslanda och det finns flera fritidshem. Arbetet i förskola och grundskola sker i ett 1-16 årsperspektiv vilket innebär att läroplanerna harmonierar med varandra. Lärandet ska vara en röd tråd som genomsyrar arbetet från 1-16 år.

Torslanda Golfklubb erbjuder en 18-hålsbana och en korthålsbana om 9-hål. Är det hästliv som lockar så finns stall och ridskolor i närheten. I området hittar du även träningsanläggningar och diverse idrottsföreningar.

Kusten ger fina möjligheter till rekreation och naturupplevelser. Badplatser finns i Hällsvik, Hästevik, Tumlehed, Sillvik och Lilleby. Lilleby har också en campingplats.

Torslanda bjuder på naturpromenader med vacker utsikt över havet och spår från forna tider. 66 meter över havet reser sig det så kallade ”Telegrafberget” i Sillvik. Härifrån kan man se Carlstens Fästning på Marstrand, Göteborgs hamn och en stor del av Göteborgs norra skärgård.

Torslanda består av de gamla socknarna Björlanda och Torslanda och omfattar även Arendal. Björlanda och Torslanda tillhör Sverige sedan freden i Roskilde år 1658, då Danmark-Norge tvingades avstå från Bohuslän. Sedan årtusenden tillbaka har området Torslanda och Björlanda erbjudit människor möjlighet till bosättning och uppehälle.

Amhult centrum ligger i Torslanda och här är utbudet stort i form av kulturhus, banker, vårdcentral, apotek, Systembolaget, en stormarknad samt ytterligare ett flertal butiker och serviceställen. Inom några år kommer detta centrum utökas med 350 bostäder i flerbostadshus, ytor för handel, kontor, kyrka och ett hotell.

Med kollektivtrafik eller bil tar du dig enkelt in till stan och övriga Hisingen. Från Torslanda har du även nära till färjorna som går till Hönö och Björkö. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med antingen färja eller bil till de övriga öarna i Öckerö kommun.

För närvarande byggs väg 155/Öckeröleden ut för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten. Projektet är positivt för en fortsatt utveckling av området.

Köpa eller sälja bostad i Torslanda? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Torslanda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-92 29 79