Alla bilder

Örgryte, Göteborg

Töpelsgatan 8c

Utgångspris
2 280 000 kr
Avgift
2 303 kr
Antal rum
2
Boarea
39 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Visning

29 maj

29 maj

Kl 18:30-19:00

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

30 maj

30 maj

Kl 17:00-17:30

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Mäklare

Alla bilder

Beskrivning

Välplanerad genomgångslägenhet med balkong åt väster

Beskrivning

Örgryte är ett attraktivt område som erbjuder närhet till både citypuls och natur. Friluftsområdet kring Delsjöarna tar vid i stort sett utanför dörren och klassas av många som ett av Göteborgs bästa motionsområden, här erbjuds ni motionsslingor, härliga badplatser, vacker natur och för den idrottsintresserade finns möjlighet till en golfrunda, kanotuthyrning och gym på Skatås motionsanläggning.

Förutom det generösa serviceutbudet vid ICA Focus finner ni en närbutik samt en del restauranter och take-away i området. Spårvagn 5 tar er snabbt ner till city och ni har gång/cykelavstånd till Liseberg och Korsvägen.

Rumsbeskrivningar

Praktisk belägen en halv trappa upp ligger denna väldisponerade tvårummare. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt ljusinsläpp från både öster och från väster.

Hall med praktisk klinker i grå nyans och vitmålade väggar. Avhängningsmöjlighet och plats för avlastningsmöbel. Hallen sammanlänkar bostadens samtliga rum.

Direkt till höger, från entrén nås badrummet. Vitt liggande kakel på väggarna och mörk klinker på golvet. Inrett med wc, dusch med yteffektiva glasdörrar, handfat samt skåpsspegel. Fönster för optimal vädringsmöjlighet.

I fil med badrummet är sovrummet placerat. Utsikt över den grönskande omgivningen, mot Göteborgs fältrittklubb. Golvet är av parkett och väggarna är vitmålade. Plats för säng och tillhörande möblemang. Ljusinsläpp från öster.

Köket och vardagrummet är spatiöst och skänker plats för både matsalsbord och soffhörna. Öppen planlösning som ger rummet en härlig social yta. Inbyggd garderob för bra förvaring. Ljusinsläpp från väster och utgång till den trevliga balkongen. Ljusa väggar och orignal parkettgolv.

Fakta

Bostadsrättsförening

BRF Topelsgatan 6-8-10 etablerad 1949 under namnet SKF:s Anstalldas

Bostadsrattsforening nr 14.

Den ombildades 1975 till nuvarande

bostadsrattsforening, BRF Topelsgatan 6-8-10.

Föreningens mark är upplåten med tomträtt.

Föreningen har beslutat att sänka avgiften 2015-08-01.

För ytterligare information se:

www.topelsgatan6810.bostadsratterna.se

Utförda renoveringar se årsredovisning.

Nedan följer ett urval:

1982: Installation av fjärrvärme

1984: Nya fönster och balkongdörrar

1985: Nya balkonger

1988: Nya ytter- och källardörrar

1990: Omläggning av samtliga tak och byte av takfönster

1994: Renovering av tvättstugor

2000: Ommålning av trapphus

2001: Installation av bredband

2002: Installation av säkerhetsdörrar

2005: Renovering av gjutjärnsrör (stamrenovering)

2006: Elektrisk renovering påbörjad 2005 avslutad

2007: Renovering av hussocklar, dränering av gräsmattor, byte av låssystem.

2008: Nya termostatventiler

2009: Injustering av termostatventiler, installation av molokstation

2010: Nytt porttelefonsystem

2011: Renovering av takfönster i vindslägenheterna

2014 Nya tvattmaskiner, renovering tvättstuga.

2014 Nya garageportar

Föreningen följer en underhållsplan.

TV/Internet-anslutning

Com Hem med analogt grundutbud ingår i avgiften. Vill lägenhetsinnehavaren ha bättre kvalité eller fler kanaler kan avtal tecknas med Com Hem.

Bredbandsbolaget levererar fiberanslutning, uttag finns direkt innanför ytterdörren. Lägenhetsinnehavaren får själv dra kabel i lägenheten.

Com Hem kan leverera bredband via uttag i vardagsrummet.

Beställs och betalas separat.

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd och vindsförråd som tillhör lägenheten.

Cykelförråd och barnvagnsrum finns gemensamt i källaren.

Föreningen har två tvättstugor, vilka båda är lokaliserade till källarplanet i byggnad 10. Respektive tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett stort torkrum med torkfläkt. En separat centrifug är gemensam för de båda tvättstugorna.

Uteplats/balkong

Balkong, läge väster.

Parkering

Föreningen har 9 garage som medlemmarna kan hyra. Platserna har ingen koppling till lägenheterna utan medlemmen får ställa sig i kö.

För närvarande är avgiften 370 kr/månad för garage.

Gratis parkering i området.

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 303 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
1,29%
Årsavgift i föreningen
27 636 kr
Andel av årsavgiften är
1,31243%
Pantsatt
Ja
Pantavgift
448 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 280 000 kr
Lägenhetsnummer
20
Våningsplan
1 av 3 *
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
39 kvm **
Byggår
1950
*

Våningsplan 1 av 3.

**

Areauppgifter enligt förvaltaren

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
150 kr
Försäkring
150 kr
Summa
300 kr

Observera att försäkringskostnaden och hushållströmmen endast är ett riktvärde och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Planskiss

Planlösning

Karta

Töpelsgatan 8c

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

Att bo i Örgryte – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Att bo i Örgryte – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder nu byggs.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Örgrytes 3 bästa:
Fiskaffären vid Sankt Sig frids plan
Fiori Blommor
Inredningsbutiken Solgläntan

Köpa eller sälja bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  Adress
  Påskbergsgatan 9
  Pris
  2 780 000 kr
  Månadsavgift
  2 419 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Göketorpsgatan 28C
  Utgångspris
  2 380 000 kr
  Månadsavgift
  3 566 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!