En totalrenoverad villa med en evigt modern funkisarkitektur om dryga 400 kvm och elva rum.

Örgryte, Göteborg

Förtroligheten 20

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
16 400 000 kr
Antal rum
11
Tomtarea
883 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
295 kvm / 117 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

En totalrenoverad villa med en evigt modern funkisarkitektur om dryga 400 kvm och elva rum.

Villaidyllen är total i de grönskande kvarteren. Höga, vitputsade villor kantar gatorna.

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-733 20 15

 • Extra kontaktperson

  Andrea Alexandersson

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Den vitputsade funkisarkitekturen tornar upp sig över gatan. Förtroligheten 20 - Bjurfors
Den vitputsade funkisarkitekturen tornar upp sig över gatan
Villans entré på gaveln. Förtroligheten 20 - Bjurfors
Villans entré på gaveln
Funkisens klassiska dubbla fönstersättning i husets hörn ger ett fint dagsljus. Förtroligheten 20 - Bjurfors
Funkisens klassiska dubbla fönstersättning i husets hörn ger ett fint dagsljus
En tidstypisk öppen spis. Förtroligheten 20 - Bjurfors
En tidstypisk öppen spis
De stora glaspartierna ger känsla av ljus och volym. Förtroligheten 20 - Bjurfors
De stora glaspartierna ger känsla av ljus och volym
Skjutdörrar leder in villans stora matsal. Förtroligheten 20 - Bjurfors
Skjutdörrar leder in villans stora matsal

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan
Planlösning
Källarplan
Planlösning
Vindsplan

Beskrivning

Beskrivning

I sluttningen upp mot det natursköna Delsjöområdet slingrar sig gatorna i Örgryteområdet Skår. Stora funkisvillor radar upp sig med sina slätputsade fasader och tidstrogna fönstersättningar. De vita husen omfamnas av lövsskogsgrönska och prydliga trädgårdar. Med fri utsikt över grönytorna intill Skårs allé och öppen vy mot parken ligger denna stora treplansvilla från 1939 om drygt 400 kvm och elva rum. En precis avslutad renovering har lyft fram tidlösa arkitekturlinjer och välbevarade originaldetaljer. Här samsas nyslipad ekparkett, glaspartier, trappor, öppna spisar, blyinfattningar, fönsterbänkar i granit med mera. Kök och badrum har nu fått vår tids design och stora ytor, men med en formren ton i linje med tidsperiodens ideal. Villans dominerande intryck är de närmast ändlösa ekparkettytorna och känslan av riktigt stora rumsvolymer där ljuset flödar in genom många glaspartier. Entréplanet består av omfattande sällskapsytor som vrider sig runt i huset och landar i det stora köket med matrum. På andra plan finns fem rum, två badrum och utgång till tre balkonger i lika många väderstreck. På vindsplanet har det skapats två formrena rum med massiva plankgolv, svagt sluttande taklinjer och takfönster. Källaren har ett stort allrum med öppen spis. Här nere finns vinkällare, gästrum, teknikrum, wc med mera. Trädgården präglas av rena grönytor, höga träd, buskar, och den charmiga sluttningen upp mot lövskogen. Längs husets långsida mot sluttningen löper ett generöst trädäck som ligger helt insynsskyddat. Läget tillhör stadens mest attraktiva med sina fridfullt grönskande kvarter och närheten till rekreationsområden, golfbana, Delsjöns badplatser med mera. Det tar endast några minuter att rulla ner med cykeln till folklivet på Avenyn.

Interiör

Den vitputsade funkisarkitekturen tornar upp sig över gatan. En tidstypisk rundad mur med idegranshäck skärmar av. Till vänster om garagenedfarten leder stentrappan upp till villans entré på gaveln.

Hallen tar emot med stavparkett och strålande ljusa ytor. Till vänster finns garderober och en passage in till köket. Till höger öppnar sig de mycket stora sällskapsytorna upp med ekparkett i Holländsk läggning. En tidstrogen ektrappa försvinner upp till andra planet. Funkisens klassiska dubbla fönstersättning i husets hörn ger kaskader med dagsljus. Parketten löper ut i ett större sällskapsrum, centrerat runt en tidstypisk öppen spis. Känslan av ljus och volym blir inte mindre av de stora glaspartierna i husets nästa hörn, in mot trädgården. Glaspartierna är egentligen ett brett burspråk. Detta är ett fantastiskt rum för fest- eller vardagskvällar där björkveden knastrar i vinternatten.

En bred dörröppning med skjutdörrar leder in till ytterligare sällskapsytor som en gång var husets stora matsal. Rummet är formrent och mycket vackert med sina blyinfattade glaspartier och en glasdörr som kan stå öppen ner till den blommande trädgården. Tillsammans med resten av entréplanets sällskapsytor skapas känslan av en klassisk festvåning med plats för stora middagar, familjehögtider eller julfirande med hela släkten på plats.

En diskret passage leder in till det härliga köket i en modern minimalistisk ton. Arbetsytorna är sobert grå och köket är centrerat runt en köksö med spishäll och arbetsyta.

Köket har tagit den gamla jungfrukammaren i anspråk för att skapa en större matplats med plats för många runt bordet. Från köket leder en passage till det enorma trädäcket. En sommarkväll är atmosfären mycket speciell härute, i kvällssolen, invid sluttningen upp mot lövträden på höjden.

Följ den tvådelade ektrappan upp till husets övre plan med sov- och badrum. Ett allrum med ekparkett och flera fönster tar emot med ljus. Balkongen erbjuder fri utsikt över den stora grönskande parken längs allén. Häruppe ligger två mindre och två större sovrum. Rummen har bra förvaring och ett härligt ljus. Det största sovrummet har en stor balkong med trädäck.

Planets två helkaklade badrum ligger intill varandra. De går i samma sobra ton med stora kakel- och klinkerplattor samt vitt porslin. Båda har wc och handfat samt dusch. Det större badrummet har fått en balkong ner över trädäcket och trädgården och ett skönt spabadkar.

Ytterligare en trappa, i andra planets hall, leder upp till den gamla vindsvåningen som fått släta vita väggar med svagt sluttande tak och takfönster. Ett massivt plankgolv breder ut sig i de två stora rummen.

Husets källare öppnar upp för ytterligare ytor och möjligheter. Ett riktigt stort allrum med mjuk matta och öppen spis känns naturligt för allt från tevespel till fredagsmysiga kvällar. Här nere finns även ett gästrum, vinkällare, wc, teknikrum med bergvärme samt en fräsch och rymlig tvättstuga med schackrutigt originalgolv. En dörr leder ut till en parkering och det egna garaget.

Sammantaget är detta en unik, välbevarad och smakfullt renoverad funkisvilla. Det fridfulla läget med bara minuter till innerstaden och natursköna rekreationsområden är svårslaget.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skår 3:1

Ekonomi

Taxeringsvärde
9 801 000 kr
Byggnadsvärde
4 920 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1939
Fasad
Puts
Grund
Betong
Stomme
Trä/betong
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Taktegel och kopparplåt
Fönster
2-glas/3-glas
Grundmur
Betong

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2019-08-21

Planbestämmelser

Stadsplan (1938-07-08) Tomtindelning (1936-04-17)

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
16 400 000 kr
Rum
11
Sovrum
6
Boarea
295 kvm*
Tomtarea
883 kvm
Biarea
117 kvm

* Areauppgifter enligt mätning

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
23 231 kr
Försäkring
6 697 kr
Renhållning
5 064 kr
Vatten/Avlopp
6 054 kr
Summa
41 046 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder nu byggs.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa eller sälja bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Örgrytes 3 bästa

3
 • Fiskaffären vid Sankt Sig frids plan
 • Fiori Blommor
 • Inredningsbutiken Solgläntan

Karta

Förtroligheten 20

Förtroligheten 20,
412 70 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-733 20 15

 • Extra kontaktperson

  Andrea Alexandersson

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08