Nya Gårda, Göteborg

Vestagatan 11

Såld, 2018-10-25
Slutpris
4 700 000 kr
Avgift
5 350 kr
Antal rum
4
Boarea
105,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 7
Hiss
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Bilder

Välkomna till Vestagatan 11!. Vestagatan 11 - Bjurfors
Handla färskt bröd i luckan alldeles runt hörnet. Vestagatan 11 - Bjurfors
Den grönskande innergården sommartid, här finns även en liten lekplats för de allra minsta. Vestagatan 11 - Bjurfors
På Vestagatan bor du lugnt och skönt, med närhet till det mesta. Vestagatan 11 - Bjurfors
Vackra promenadstråk och populära solbryggor kring Gullbergsån finns precis runt husknuten. Vestagatan 11 - Bjurfors

Området

Att bo i Gårda

Gårda är ett område med många nybyggda lägenheter och det har på senare tid blivit ett populärt ställe att bo på. Tidigare var Gårda mer känt som ett företagsområde. I de södra delarna av Gårda finns den gamla bebyggelsen kvar. Området har ett bra läge ett stenkast från innerstaden, med ypperliga kommunikationer för att ta sig runt till övriga stadsdelar.

Göteborgs centrum ligger på bekvämt avstånd med ett stort utbud av restauranger, nattklubbar, affärer, banker, bibliotek etc. I stadsdelen Centrum som Gårda tillhör finns ett stort utbud av dagis, förskolor, grundskolor och gymnasium. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). På ISGR sker undervisningen på grundskolan på svenska med engelsk profil, medan på gymnasiet undervisar man helt och hållet på engelska.

I Gårda ligger Vagnhallen som är uppställningsplats för Göteborgs spårvagnar. Göteborg har Sveriges största spårvagnsnät och den första hästspårvagnen började gå 1879. Brandstation i Gårda har sedan 1988 varit huvudstationen i Göteborg. Namnet Gårda kommer från ägorna Stora Gårda, på vars mark stadsdelen är byggd. Fabriksgatan som går genom södra delen av Gårda anlades 1891 har fått namn efter de många fabriker som tidigare låg här. Under 1980 och 1990-talet ändrades stadsdelens karaktär från industriområde till nya bostadsområden med moderna lägenheter.

Gårda ligger invid evenemangsstråket och från Ullevi passerar du Filmstaden Bergakungen, Valhallabadet, Scandinavium, Svenska Mässan. Vid Korsvägen ligger Världskulturmuseet, Universeum och Liseberg. I hörnan Parkgatan/Ullevigatan har Gamla Ullevi återuppstått i ny skepnad. Här utövas det fotboll av högsta klass då arenan är hemmaarena för tre stora Göteborgslag, IFK Göteborg, GAIS och ÖIS. Arenan är dessutom nationalarena för det svenska damlandslaget i fotboll.

Kommunikation är bra i området med både buss och spårvagn. Centralstationen når du med kollektivtrafik på några minuter.

Köpa eller sälja bostad i Gårda? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Nya Gårda, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sixten Camps gata 14
  Utgångspris
  5 490 000 kr
  Månadsavgift
  5 275 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  112 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!