Familjehem i populära Norra Guldheden!

Norra Guldheden, Göteborg

Raketgatan 3

På förhand
Utgångspris
3 500 000 kr
Avgift
5 398 kr
Antal rum
3
Boarea
80 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 7
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Familjehem i populära Norra Guldheden!

Ljust familjehem med attribut som bevarat parkettgolv, generös takhöjd, stilfullt renoverat kök och rikligt med ljusinsläpp!

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Nu presenteras denna unika trea på populära Raketgatan 3!. Raketgatan 3 - Bjurfors
Nu presenteras denna unika trea på populära Raketgatan 3!
Kvalitétskök från HTH. Raketgatan 3 - Bjurfors
Kvalitétskök från HTH
Här ryms ett matbord som går att förlängas vid högtider eller festligheter. Raketgatan 3 - Bjurfors
Här ryms ett matbord som går att förlängas vid högtider eller festligheter
Hallen lämnar plats för dina kläder i en inbyggd garderobsvägg. Raketgatan 3 - Bjurfors
Hallen lämnar plats för dina kläder i en inbyggd garderobsvägg
Vardagsrum med stora fönsterpartier som skänker ljus. Raketgatan 3 - Bjurfors
Vardagsrum med stora fönsterpartier som skänker ljus
Väggarna är målade i en ljusgrå ton. Raketgatan 3 - Bjurfors
Väggarna är målade i en ljusgrå ton

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På populära Raketgatan 3 finner man denna väldisponerade och för området mycket rymliga 3:a om ca 80 kvm. Praktiskt belägen på entréplan en halvtrappa upp med flera fönster mot grönskan runt knuten. Med bevarade originaldetaljer såsom ekparketter, burspråk och djupa fönsterbräden. Helkaklat och stamrenoverat badrum samt praktisk gäst-wc. Renoverat kök och ljus färgsättning är genomgående och gör detta familjehem trivsamt.

Norra Guldheden ligger påtagligt natur- och stadsnära med Linné och Vasastadens rika utbud av restauranger och caféer runt hörnet. Strategiskt placerat inom gränsdragningen för vägtullarna. Både Chalmers och Sahlgrenska ligger inom behagligt gångavstånd. Goda kommunikationer från Wavrinskys plats som tar dig till stadens alla hörn på några minuter. Föreningen erbjuder vidare goda gemensamhetsanläggningar som hobbylokal, samlingslokal, grillplatser och en gästlägenhet med 6 sovplatser.

Interiör

Välkomna till denna bekväma entréplansbostad om ca 80 kvm på omtyckta Raketgatan! Med optimalt läge inbäddad i grönska och en av föreningens få större treor. Genomgående ljus färgsättning med renoverat kök och stamrenoverat badrum. Detaljer som burspråk och ekstavsparketter genomsyrar bostaden.

Hallen ligger i öppen planlösning mot köket och är väl rymlig med bra förvaringsmöjligheter i inbyggda skjutgarderober som når till taket. På golvet ligger ett klinker som löper vidare in till köket. En värmeslinga är insatt för extra värme under kalla kvällar.

Från hallen når man gästtoaletten som är delvis kaklad i ljusa färger. Här finns WC, tvättställ och spegel.

Intill hallen når du köket. En naturlig samlingsplats för familjemiddagar och timmar av matlagning. Köket renoverades smakfullt -12 och kommer från HTH. Välplanerat med många skåpsutrymmen och bra arbetsytor. Vita snickerier och bänkskiva i grått bryter snyggt av den i övrigt vita inredningen. Tidlöst kakel i vitt klär väggen mellan skåpen. Den maskinella utrustningen är inbyggd och består av induktionshäll med elektrisk ugn med varmluft och microfunktion, inbyggd kyl/frys, infälld fläkt samt integrerad diskmaskin. Intill köksdelen finns en matplats för flera. Vid högtider eller festligheter går det alldeles utmärkt att göra om matplatsen till ett långbord.

Vardagsrummet fylls med ljus via det vackra burspråket med fönsterpartier i sydväst. Låt blicken vila över grönområdet utanför. Den höga takhöjden och luftiga känslan skapar en härlig atmosfär. Rummet erbjuder plats för stor soffgrupp och tillhörande möblemang. På golvet vilar en ljus originalparkett och väggarna är stilfullt målade i en ljusgrå kulör.

Avskilda från bostadens sociala utrymmen ligger de båda sovrummen separerade av en inre hall. Här finns två inbyggda garderober med överskåp och på golvet ligger den ljusa ekparketten som gör hallen ljus och trivsam.

Bostadens båda sovrum är rymliga med plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler. I det ena sovrummet finns en dubbelgarderob som rymmer dina kläder och i det andra sovrummet finns en inbyggd garderob. Golvet i båda sovrummen pryds även här av en ekstavparkett i original som möter väggar i vitt.

Badrummet är helkaklat i ljusa färger och renoverades i föreningens regi i samband med stamrenoveringen 2005-07. Vitt kakel klär väggarna och på golvet ligger ett schackrutigt klinker i grått, svart och vitt. Här finns WC, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, badkar, handdukstork samt ett praktiskt vädringsfönster som tillför ljus.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Guldheden 5:4

Övriga byggnader/utrymmen

Två källarförråd finns, ett mindre på ca 2 kvm och ett större på ca 7 kvadrat.

TV/bredband

Kabel-TV via Com Hem.

Bredband, FiberLAN (Telia). Föreningen har som målsättning att under 2019 kollektivansluta bredband (1000Mbps) samt digital TV för 178 kronor i månaden som kommer läggas som ett tillägg på månadsavgiften.

Parkering

Som föreningsmedlem kan man ställa sig i kö för att hyra varmgarage genom att kontakta info@riksbyggen.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 398 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,23%
Andel av årsavgiften är
0,23866%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 500 000 kr
Lägenhetsnummer
1112
Våningsplan
1 av 7
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
80 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
167
Energideklarationsdatum
2009-06-02

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Norra Guldheden nr 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
454
Antal hyresrätter
20
Antal lokaler
12
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Norra Guldheden nr 1 är en privat bostadsrättsförening som är belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar Norra Guldheden. Bostadsområdet invigdes 1945 i samband med utställningen Bo-Bättre som ett mönsterområde för modernt boende. Fastigheterna bebyggdes mellan 1945-47 och omfattar adresserna Raketgatan, Dalheimersgatan och Daniel Petterssons Gata.

Föreningen registrerades under 1999 och förvärvade fastigheterna 2004. I föreningen finns det 25 stycken bostadshus med sammanlagt 454 stycken lägenheter och 12 lokaler. Runt 20 stycken av dessa lägenheter är just nu upplåtna med hyresrätt. När någon av hyresrätterna säljs ombildas den till bostadsrätt och intäkterna från lägenhetsförsäljningen kommer att stärka föreningens ekonomi ytterligare. Lägenheterna disponeras enligt följande: 1 rok 18 stycken, 2 rok 248 stycken, 3 rok 63 stycken, 4 rok 125 stycken. Den totala bostadsarean uppgår till 32 171 kvm.

Föreningen följer en 30 årig underhållsplan. Urval av avslutade renoveringar:

2005-2006 renovering av hissar
2005-2006 el- och rörstambyte
2005-2007 badrumsrenovering
2009-2010 färdigställande av gästlägenhet
2010 och 2012 upprustning av lekplats
2011 och framåt - takbyte och fasadrenovering

Under de senare åren har också elstammar bytts ut, tvättstugorna renoverats, nybyggda sopstationer har installerats mellan husen och värmeledningar har renoverats för att optimera anslutningen mot fjärrvärmen. 17 av 24 skalskydd i föreningen har också renoverats.

Planerat underhåll:
2016-2020 Fortsatt förbättring fasader och tak
2016-2020 Hissar
2016-2020 Utemiljö
2016-2020 Dränering
2016-2020 Renovering fönster i dåligt skick
2016-2020 Byte av elledningar i källare och vindsutrymmen
2016-2020 Renovering av trapphus

För ytterligare information om avslutade renoveringar se årsredovisningen.

Ekonomi:
Styrelsen ser inte att avgifterna kommer behöva höjas och har som mål att på längre sikt kunna sänka dem.

Gå gärna in och läs mer i årsredovisningen eller på föreningens fina hemsida: www.brfnorraguldheden.se

Har man frågor rörande föreningen går det bra att maila styrelsen på: styrelsen@brfnorraguldheden.se.

Parkering

Som föreningsmedlem kan man ställa sig i kö för att hyra varmgarage genom att kontakta info@riksbyggen.se. Boendeparkering råder i området.

TV/bredband

Bredband, FiberLAN (Telia) och via kabel-TV (Com Hem). Föreningen kommer under 2019 påbörja kollektivanslutning till bredband via Ownit (1000Mbps) samt digital TV för 178 kronor i månaden som kommer läggas som ett tillägg på månadsavgiften. Preliminärt startdatum för detta är 4 november.

Gemensamma utrymmen

Alla boende i området kan nyttja föreningens hobbylokal, föreningslokal, gym och övernattningslägenhet. Föreningen har 19 tvättstugor, belägna i 19 hus. Husen på Daniel Petterssons gata och Dalheimersgatan delar på gemensamma tvättstugor. Tvättider vardagar kl 7-22, och kl 8-22 på helger. Cykel- & barnvagnsförråd i huset.

Övrigt

Förskola inom gångavstånd.
Promenadavstånd till city.
Knutpunkt vid Wavrinskys plats.

Området

Mäklaren om Guldheden

Funkishus med gröna gårdar och nära till allt man behöver. Det är Guldheden. De flesta husen här är byggda på 40- och 50-talen runt lokala små torg med butiker som lätt blir nya favoriter.

LÄKARHISTORIA OCH TAKE AWAY
När Guldheden byggdes var det som bostadsområde för personalen på Sahlgrenska. Det arvet finns kvar och påminner oss genom alla gator som är döpta efter läkare och sjuksköterskor, till exempel Doktor Becks gata eller Syster Estrids gata. Med boendekvalitet i åtanke byggdes stadsdelen som ett mönsterområde, med skön natur inpå knuten och all tänkbar service på de små torgen. Idén bakom mönsterstadsdelen var att bygga för grannsämja och gemenskap, en känsla som många guldhedsbor menar lever kvar än idag. På ett av torgen, Guldhedstorget, hittar du mataffär, en liten take away och en fantastisk blomsteraffär. Ett annat torg i typisk 50-talsanda är Doktor Fries torg, med schackrutiga plattor och skulpturen Fina Fisken. Här finns bland annat flera restauranger, matbutik, apotek, bibliotek och gym.

KLASSISK ARKITEKTUR OCH RÖDA STUGOR
Många av husen har en slående utsikt över stora delar av stan och från Guldhedens Vattentorn ser du ända ut till Vinga. Tornet är ett klassiskt utflyktsmål för många Göteborgare – en pampig byggnad med höga valv och målningar på insidan, ritad av arkitekten Nils Einar Eriksson, som även gjort Biografen Draken, Göteborgs konserthus och Park Avenue. Strax intill Guldhedstorget ligger Olssons Trädgård, en liten pärla till park som anlades av konstnären och trädgårdsentusiasten Carl Olsson. En annan grön oas är idylliska Änggårdskolonin i Guld-hedsdalen, med små söta stugor, grusade gångar och blomstrande trädgårdar. Södra Guldheden gränsar till Änggårdsbergen, na-turreservatet som är som gjort för promenader i unik och varierande natur eller långa löprundor i härlig terräng.

TÄT TERRÄNG OCH GODA GRANNAR
Husen i Norra Guldheden är från 1940-talet medan den södra delen påbörjades ett årtionde senare. Typiskt för dessa hus är att de är byggda med kvalitetsmaterial, direkt på plats och av skickliga hantverkare. I sann funkisanda är bostäderna ljusa, bekväma och praktiska. Den omväxlande terrängen behölls för att skapa en trivsam och grön boendemiljö, utan för många störande inslag. Avsaknaden av genomfartsleder bidrar till att Guldheden än idag upplevs som ett lugnt och stillsamt bostadsområde, trots närheten till stadskärnan. Kommunikationerna är annars helt optimala, med Wavrinskys plats som central knutpunkt och många buss- och spårvagnslinjer som kör täta turer. Det går också enkelt att ta sig till Mölndal, genom Toltorpsdalen och på en kvarts promenad ner genom Vasastaden är du redan vid Avenyn. Så nära centrum – men ändå så avskilt. Möjligheten att välja stadspuls med shopping, restauranger och nöjesliv eller promenader i skog och natur är helt enkelt oslagbar.

Köpa eller sälja bostad i Norra Guldheden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Guldhedens 3 bästa

3
 • Vattentornet med sitt välbesökta café
 • Olssons Trädgård
 • Mossens idrottsplatsmed motionslinga

Karta

Raketgatan 3

Raketgatan 3,
413 20 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 93