Sekelskiftestrendigt

Lorensberg, Göteborg

Tegnérsgatan 20

Exklusiv
Utgångspris
7 900 000 kr
Avgift
5 243 kr
Antal rum
5
Boarea
128 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sekelskiftestrendigt

Bjurfors Exklusiv presenterar evigt eleganta och moderna sekelskiftesytor om 128 kvm och fem rum – mitt i city.

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Bjurfors Exklusiv presenterar evigt eleganta och moderna sekelskiftesytor om 128 kvm. Tegnérsgatan 20 - Bjurfors
Bjurfors Exklusiv presenterar evigt eleganta och moderna sekelskiftesytor om 128 kvm
Salongerna strålar av ljus.... Tegnérsgatan 20 - Bjurfors
Salongerna strålar av ljus...
...med rumsvolym och alla klassiska detaljer från husets byggår 1900. Tegnérsgatan 20 - Bjurfors
...med rumsvolym och alla klassiska detaljer från husets byggår 1900
Det är ett härligt rum för allt från förfest och mingel till lugna vardagskvällar. Tegnérsgatan 20 - Bjurfors
Det är ett härligt rum för allt från förfest och mingel till lugna vardagskvällar
Dubbla pardörrar i originalutförande för dig vidare in i sovrummet.... Tegnérsgatan 20 - Bjurfors
Dubbla pardörrar i originalutförande för dig vidare in i sovrummet...
Detta rum var en gång våningens matsal men används idag som ljust och öppet sovrum. Tegnérsgatan 20 - Bjurfors
Detta rum var en gång våningens matsal men används idag som ljust och öppet sovrum

Planskiss

Planlösning
Planritning
Planlösning
Alternativ planritning

Beskrivning

Beskrivning

Från folklivet intill Scandinavium svänger du in på den lugna enkelriktade gatan. Sekelskifteshusen reser sig högt med stolta fasader. Efter en kort promenad in på gatan tystnar bruset. Stillheten är ännu större inne i den skira grönskan på husets charmiga innergård. När grillkolen glöder i skymningen på en av de tre välskötta uteplatserna är det svårt att fatta: Du befinner dig bokstavligen mitt i city. Nattlivet på Avenyn väntar ett par hundra meter bort. Lika nära ligger Hedens grönytor och löpspår och knappt hundra meter bort sträcker evenemangsstråket ut sina attraktioner.

Tre våningar upp väntar den eleganta femrummaren om 128 kvm. Fyra rum vänder fönstren ner över den lugna gatan. Salongerna strålar av ljus, rumsvolym och alla klassiska detaljer från husets byggår 1900. Dubbla spegeldörrar, sparsmakade stuckaturer, djupa dörrfoder, takrosetter, höga fotlister och parketter. Ändå är den mycket välrenoverade våningen mer än något stelt sekelskiftesmuseum. Med bitvis djärv design och smakfulla material- och färgval har våningen snarare fått en tidlöst urban och internationell atmosfär. Badrummet är grafiskt ren i tonen. Och det öppna platsbyggda köket, med blond inredning och massivt ekgolv, har lånat drag av fransk bistro. Mest av allt kanske våningens väl sammanhållna och smarta planlösning överraskar. Här finns vinklar och vrår och en salong som är elegant förvandlad till två mindre rum. Rummet kan enkelt återställas. Ute på den stora balkongen, i söderläge och med tidstypiskt smidesräcke påminns du om det centrala läget. Du ser Scandinavium i ena änden av gatan och folklivet på Södra vägen i den andra. Vad du än vill hitta på, har du bara några minuter dit.

Interiör

Sekelskiftesatmosfären tar emot dig redan i tamburen. Spegeldörrarna radar upp sig i den inre hallen. Garderoberna är inbyggda och det är högt i tak. Ett lekfullt men mycket smakfullt inrett gäst-wc från 2017 finns till vänster, efter att du passerat en stor inbyggd originalgarderob. I hallen pryds väggarna bland annat av pärlspont. Här finns även en charmfull nisch där det tidigare funnits en kamin. På golvet ligger ny parkett.

In till höger öppnar sig så den första av ursprungligen tre salonger i fil ut mot Tegnérsgatan. Det är ljust med en känsla av elegans och rumsvolym. En av de två stora glaspartierna leder ut på den rymliga söderbalkongen med smidesräcke över gatan. Detta var en gång våningens matsal men används idag som ljust och öppet sovrum. På golvet ligger ny ekparkett från Kährs.

Via dubbla spegeldörrar med djupa dörrfoder kommer du in i en större sällskapsyta. Här ligger originalparketten i fiskbensläggning kvar och rummet är inramat av alla de klassiska sekelskiftesdetaljerna. Dagsljuset strömmar fritt från två stora fönsterpartier. Det är ett härligt rum för allt från förfest och mingel till lugna vardagskvällar med iPaden i knät.

Från vardagsrummet leder en dörr in till en inre hall med generös garderob med Elfa-system. Här ryms även ett arbetsbord. Väggarna har tapetserats med fransk blomtapet från Engelska tapetmagasinet. Intill har två sov-, barn-, gäst- eller arbetsrum skapats med varsitt fönster och parkettgolv. Den ursprungliga salongen, med takrosett och allt, kan enkelt återskapas utan åverkan. Väggen vid de två sovrumsdörrarna pryds av vackra listverk.

Tillbaka i ursprungshallen ligger våningens sobra badrum från 2001 med helkakel i grafiskt vitt och svart med inslag av italiensk mosaik. Här finns golvvärme och dimbar downlight-belysning. Utöver badkar, wc, handfat, handdukstork och en inbyggd hylla (f.d. dörr) ryms även en komplett tvättavdelning med arbetsyta. Föreningen har även en välutrustad tvättstuga.

Det stora köket totalrenoverades 2006 och tar emot med två fönsterpartier in mot den grönskande innergården. De mörka och massiva ektiljorna från Kährs kompletteras med stilren, platsbyggd inredning där skåpen löper upp till taket. Över arbetsytorna i valnöt och rostfritt stål sitter vitt, avfasat kakel i förbandssättning. Tonen är tidlös med drag av fransk bistro. Här finns plats för många runt bordet – en större balkong in mot gården diskuteras. Köket är fullt utrustat med bland annat induktionshäll, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Förvaringsmöjligheterna är fantastiska tack vare de många skåpen och det vackra serveringsskåpet. Här finns också ett skafferi, med utgång till kökstrappan.

Bakom en spegeldörr i köket överraskar våningen med ytterligare ett rum. Den klassiska jungfrukammaren känns lämplig som gäst- eller arbetsrum. Här finns en garderobsenhet innefattande två garderober.

Sammantaget är detta en ljus, elegant och välbevarad sekelskiftesvåning på ett av citys mest centralt placerade lägen.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor balkong, läge söder.

Ytterligare balkongbygge (cirka 4 x 1,4 m) planeras. Utgång skulle då vara från bostadens kök.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden disponeras ett stort vindsförråd om cirka 20-25 kvm. Detta nås via kökstrappan, två trappor upp.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 243 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
3,3%
Andel av årsavgiften är
3,25952%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 900 000 kr
Lägenhetsnummer
22
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
128 kvm*

* Areauppgift enligt uppmätning 2019-05-29. 120 kvm enligt lägenhetsförteckning.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Försäkring
183 kr
Summa
183 kr

Driftkostnaden avser hemförsäkring gällande bostadsrättstillägg (ej lösöre). Driftkostnaden är enligt säljaren och kan variera. Gas- samt elkostnad tillkommer.

Byggnadssätt

Byggår
1900
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
93

Bostadsrättsförening

Namn
Tegnérsgatan/Hedåsgatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Tegnérsgatan/Hedåsgatan förvärvade fastigheterna Heden 29:6, Heden 29:7 samt Heden 29:8 år 2001. Fastigheterna bebyggdes 1900 och består av tre flerbostadshus. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 660 kvm, varav 3 615 kvm utgör lägenhetsyta och 45 kvm utgör lokalyta.

Föreningen upplåter 37 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Lägenhetsfördelningen är 2 st 1 rok, 23 st 2 rok, 2 st 3 rok och 10 st 4 rok.

Föreningen bildades 2001 och består av 37 stycken lägenheter och 1 lokal.

Exempel på utfört underhåll:
- Fastigheten är stambytt under slutet på 70-talet
- Omputsning av fasad gjordes 2002-2005
- Borinfiltration av grund samt renovering av balkonger gjordes 2001-2004
- Tvättsugan renoverades 2002-2003
- Cykelhus gjordes 2003
- Kompletterande borinfiltration av grund gjordes 2011
- Renovering av fasad, fönster och balkonger åt gatan 2011
- Nya porttelefoner 2015
- Diverse takarbeten 2013-2016
- Kontroll/påfyllning av borrhalter i grund 2016
- Inköp av två nya tvättmaskiner 2017
- OVK 2016-2018
- Nya stadgar 2018
- Sättningskontroll 2019
- Fönsterbyte 2019

Planerat underhåll är ny OVK (2021) samt ny kontroll/påfyllning av borrhalter i grund (2023). I år ska också en ny energideklaration upprättas. Utredning om balkongbygge pågår även. Föreningens underhållsplan sträcker sig fram till 2078.

Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av SBC. Föreningens ekonomi är mycket god med en belåningsgrad om enbart cirka 3 958 kr/kvm enligt årsredovisning 2018. Nytt lån har tagits därefter i samband med fönsterbytet. Normalt i Göteborgs innerstad är cirka 6 000 kr/kvm. Avgifterna i denna bostadsrättsförening ligger också lägre än snittet för Göteborgs innerstad. Indexhöjningar kan komma att ske, men inga planer finns för detta i dagsläget.

För ytterligare information hänvisas till föreningens årsredovisning eller föreningens hemsida www.tegnersgatanhedåsgatan.se.

Parkering

Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Ingår i månadsavgiften.

Bredband via Com Hem. Ingår ej i månadsavgiften. Säljaren betalar 199 kr/månad för 300 Mbit.

Gårdsplats/innergård

Stor grönskande gård med gräsmatta och tre uteplatser med grill.

Gemensamma utrymmen

På bottenvåning finns en gemensam tvättstuga med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett stort torkskåp och en mangel. Tvättstugan är belägen på Hedåsgatan 20 och har ingång från innergården.

Gästlägenhet finns. Likaså cykelhus och två cykelställ.

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.
Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.
Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa eller sälja bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger Toso, Mr P och Bar Himmel
 • Fratelli Gridelli - italiensk pärla
 • Laura Ashley - klassiska och moderna inredningsdetaljer

Karta

Tegnérsgatan 20

Tegnérsgatan 20,
412 52 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Exklusiv
  På förhand
  Adress
  Wadmansgatan 4 A
  Utgångspris
  8 750 000 kr
  Månadsavgift
  5 320 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  157,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Chalmersgatan 22
  Pris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 444 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Södra Vägen 11
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  5 486 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  101 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!