Arkitektritad vindsvåning med terrass på omtyckta Rosengatan!

Linnéstaden, Göteborg

Rosengatan 9

På förhand
Utgångspris
5 750 000 kr
Avgift
3 764 kr
Antal rum
2,5
Boarea
75 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Takterrass
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Arkitektritad vindsvåning med terrass på omtyckta Rosengatan!

Välkomna till Rosengatan och en nästintill skuldfri Brf. Högst upp i huset välkomnas ni till en arkitektritad vindsvåning av internationell karaktär.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 52

Bilder

Välkomna till Rosengatan 9!. Rosengatan 9 - Bjurfors
Välkomna till Rosengatan 9!
Interiörbild. Rosengatan 9 - Bjurfors
Grönskande Slottsskogen en hissfärd från bostaden. Rosengatan 9 - Bjurfors
Grönskande Slottsskogen en hissfärd från bostaden
. Rosengatan 9 - Bjurfors
. Rosengatan 9 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med fönster som vetter ut mot Slottsskogens trädkronor och i ett lugnt och avskilt läge från Linnéstadens restaurangmyller välkomnas ni till Rosengatan 9. Hissen går hela vägen upp till sjätte våningen och in i denna vindsvåning med en tydlig internationell prägel. Lägenheten ritades av arkitekt och färdigställdes 2007 med sparsmakad design och påkostade materialval. Köket, vardagsrummet och matsalen samsas i en vidöppen planlösning som vilar på det enhetliga plankgolvet i massiv ek som återfinns i bostadens samtliga rum. Bostaden präglas av den häpnadsväckande takhöjden som är öppen till nock via charmiga takbjälkar och uppgår till ca 4 meter. Utöver detta erbjuder lägenheten en fantastisk takterrass om ca 10 kvm med sol från morgon till kväll, samt en uppmurad öppen spis som värmer upp sällskapsytorna under årets svalare månader. Den totala golvytan inomhus är 97 kvm. Utöver detta är terrassen ca 10 kvm. Inuti lägenheten finns förråd om totalt ca 7 kvm.

Bostadsrättsföreningen är nästintill obelånad med en belåningsgrad på endast 718 kr/kvm. I avgiften ingår dessutom kabel-TV, bredband och bostadsrättsförsäkring. Här bor ni på en av Linnéstadens mest attraktiva adress en hissfärd från Slottsskogens grönområden och Linnégatans restaurangliv. I kvarteret finns gastronomiska guldkorn som Champagnebaren Små Bubblor, Bistro Odette samt Björk och Bambu. Välkomna på visning till ett kompromisslöst hem att trivas i!

Interiör

Välkomna till Brf Rosengatan 9 och denna vackra tjugotalsbyggnad ägd av föreningen sedan 1977. Via den representativa entréporten från gatan tar ni hissen upp till husets sjätte och högsta våningsplan och in i denna exklusiva vindsvåning med en internationell touch. Hallen är välkomnande med garderobsförvaring och plats för avhängning av ytterkläder. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger det, för bostaden, enhetliga plankgolvet i massiv ek.

Vidare in i bostaden nås de stora och öppna sällskapsytorna. Här samsas matsal, vardagsrum och kök i en vidöppen planlösning i vinkel. Gott om fönster släpper in ljus från gatusidan, takterrassen och även via takfönster. Planlösningen är optimalt planerad med naturliga platser för varje enskild funktion. Bostaden präglas av charmiga takbjälkar och framtagna murstockar. Detta kombineras med den exklusiva karaktären i form av en uppmurad öppen spis, enhetliga golvytor och den slående takhöjden med ca 4 meter upp till nock.

Köket är stilrent utformat med vit skåpinredning och påkostad utrustning. Bänkskivan är i ett mörkt stenslag och den maskinella utrustningen består av ugn från Miele med microfunktion, fläkt från Fjäråskupan, kyl/frys från Miele, gasspis samt en separat grillplatta på köksön.

Från köket och via glasinfattade dörrar kliver ni ut till en av bostadens många höjdpunkter - Takterrassen! Här kommer solen på morgonen, stannar kvar hela dagen och lämnar inte tidigare än sen eftermiddag. Detta blir under sommartid ett extra rum med plats för större matgrupp och loungemöbler. Från takterrassen når vi även ett extra förråd.

Sovrummet är lugnt beläget med fönster mot gården. Här finns plats för dubbelsäng med en platsbyggd hylla på väggen ovan. Förvaring finns i stora skjutdörrsgarderober. Även här är väggarna vita och på golvet ligger ekgolvet. Belysning i form av spotlights.

I anslutning till sovrummet ligger också badrummet som är rymligt och praktiskt disponerat. Utrustningen består av dubbla handfat som installerats 2018 med tillhörande kommod, takdusch, vägghängd wc samt tvättpelare. Stilren färgsättning med stora plattor där golvet är mörkt med golvvärme och väggarna vita.

Via en öppen trappa nås loftet med en golvyta om ca 13 kvm som idag används till kombinerat kontor/gästrum. Härifrån är det öppet ner till sällskapsdelen och från takfönstren får man en utsikt över Linnéstadens takåsar och bort mot Skansen Kronan.

Sammantaget är detta ett unikt hem för den kräsne med exklusiv design som kombineras med charmiga originaldetaljer som arkitekten tagit vara på. Välkomna till ett hem att förälska sig i!

Fakta

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

TV/bredband

Kabel-TV från Com Hem ingår i avgiften.

Bredband från Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 4st parkeringsplatser. Till dessa är det separat kö.
För folkbokförd på adressen finns det möjlighet att ansöka om boendeparkering. För mer information om pris och områdessträckning gå in på www.goteborg.se/boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 764 kr

Avgiften är fördelad enligt följande:
Månadsavgift: 3 704 kr
Obligatoriskt tillägg för kabel-TV: 60 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättsförsäkring.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,639733%
Andel av årsavgiften är
6,2955%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 750 000 kr
Lägenhetsnummer
18
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
2,5
Boarea
75 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
388 kr
Summa
388 kr

I kostnaden för el är gas inkluderat.

Byggnadssätt

Byggår
1929*

* Vindslägenheten byggdes till 2007.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
122

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Rosengatan 9 i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Rosengatan är en äkta bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Huset stod klart 1929 och föreningen förvärvade fastigheten i slutet på 1970-talet. I föreningen finns det sammanlagt 19 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt.
Byggnaden är i gott skick och präglas genomgående av tidstypiska detaljer från 1920-talet. Huset har renoverats löpande under åren och föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan år 2009-2039. Inga större renoveringar är planerade inom de närmsta åren. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. För att se avsättningens storlek, se årsredovisning.

Nyligen utförda underhåll:
2017: VVS. Byte av radioventiler och cirkulationspump.
2016: Ventilation. OVK-besiktning.
2016: Gård. Byte av stenplattorna på toppen av kolonnerna.
2015: Installation källare. Installation av nyckelkistor efter inbrott i källare.
2015: Åtgärdat vattenskada. I 5st lägenheter som var i behov.
2015: Fasad. Renovering av fasaden och skorstenarna mot Rosengatan.
2015: Gård. Ny plantering av rosor längs hela entrén och parkeringsplatserna.
2015: Entré. Byte av dörrstängare i entrén och mot gården.
2014: Installation. Installation av nytt expansionskärl och pump
2014: Målning. Målning av samtliga fönster på både fram- och baksida av byggnaden.
2013: Avloppssystem. Diverse åtgärder för avloppsystem, plockat bort avloppsrör och expansionskärl samt förändrat stuprören på framsidan av byggnaden.

Planerat underhåll:
2018: Byte av ventiler för varm-/kallvatten.
2018: Oljning av dörrar och entréparti.
2018-2022: Plantering på gården.
2019: Målning av soprum utvändigt.
2019: Målning av balkongplatta och balkongräcken.
2019: Målning av betongplatta på vindsvåningen.
2019: Lack/målning av takplåt och takdetaljer.
2021: Målning av fönster och fönsterbleck.

Föreningen har två städdagar om året och den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har en mycket stabil och god ekonomi med en låg belåningsgrad. Enligt senaste årsredovisningen ligger belåningsgraden på 718kr / kvadratmeter vilket är betydligt lägre än genomsnittet i området. Föreningens totala långfristiga skulder uppgår till strax över en miljon kronor. Under 2018 valde föreningen att höja avgifterna för att stabilisera ekonomin ytterligare och inte behöva öka på befintliga lån.

Föreningen tillhandahåller 4st parkeringsplatser. Till dessa är det separat kö.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 4st parkeringsplatser. Till dessa är det separat kö.

TV/bredband

Kabel-TV från ComHem och bredband från Bredbandsbolaget. Båda ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Innergården har en mysig uteplats.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd samt tvättstuga utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och mangel.

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 52