Ljuvlig tjugotalstvåa alldeles intill Slottsskogen!

Linnéstaden, Göteborg

Rosengatan 5B

På förhand
Utgångspris
2 150 000 kr
Avgift
2 720 kr
Antal rum
2
Boarea
42 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljuvlig tjugotalstvåa alldeles intill Slottsskogen!

Välkomna till en av Linnéstadens mest attraktiva adresser och denna ljuvliga tjugotalstvåa med mängder av originaldetaljer bevarade.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Föreningens fastighet på hörnet Rosengatan/Alfhemsgatan. Rosengatan 5B - Bjurfors
Föreningens fastighet på hörnet Rosengatan/Alfhemsgatan
Välskötta rosenrabatter kring fastigheterna. Rosengatan 5B - Bjurfors
Välskötta rosenrabatter kring fastigheterna
. Rosengatan 5B - Bjurfors
Interiörbild. Rosengatan 5B - Bjurfors
. Rosengatan 5B - Bjurfors
. Rosengatan 5B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ett stenkast från Linnégatan på en av Göteborgs vackraste gator med de för tiden typiska förträdgårdarna med rosor och vackert gula tegelfasader välvda mot Slottsskogen finner ni denna tvåa på Rosengatan 5B.

Via den rostäckta förträdgården och in genom den vackra entrédörren, ni tar er upp till lägenheten via husets hiss. I hallen finns utrymme att hänga av sig direkt till vänster och plats åt förvaring i form av integrerad garderob.

I dagsläget är bostaden disponerad med en rymlig inre hall som sedan leder vidare till ett stort sovrum med ytterligare en integrerad garderob. Här finns gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord. Från fönsterpartiet i väster ligger lugna Alfhemsgatan och från fönstret skymtar ni även Slottsskogens trädkronor.

Bostaden präglas av bevarad tjugotalscharm i form av smakfulla stuckaturer, takrosetter, fiskbensparkett och de breda fönsterbänkarna. Här bor ni med ett av Linnéstadens trevligaste lägen med närhet till såväl det omtyckta restauranglivet i området som till parkpromenader i Slottsskogen.

Välkomna på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Olivedal 11:7

Parkering

Föreningen har fem egna garageplatser till vilka det är separat kö. Garageplatserna vetter mot Alfhemsgatan.
Föreningen har också fem p-platser, till vilka det är separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 720 kr

I avgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud av tv-kanaler.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,02%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 150 000 kr
Lägenhetsnummer
1102B
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
42 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
197

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Rosen 413
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
24
Antal hyresrätter
4
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Rosen 413 med organisationsnummer 769626-5417 har registrerats hos bolagsverket 2013-06-13. Fastighetsbeteckningen är Olivedal 11:7 och fastigheten uppfördes 1929. Den totala ytan uppgår till 2.261 kvm exklusive vind. Föreningen har fyra hyresrätter kvar som alla är mellan 145-190 kvm. Dessa utgör en stor tillgång åt föreningen som vid avyttring kommer inbringa kapital som kan användas till amortering och avgiftssänkning. Idag har bostadsrättsföreningen ca 3 miljoner kronor i kassan där en del kommer att användas till amortering och en del sparas till framtida underhåll. De långfristiga skulderna per förra årsskiftet uppgick till 30 miljoner.

Utfört underhåll:
2010: Hela huset grundförstärktes. Detta var en omfattande renovering som gör att huset står mycket stadigt idag.
2018-2019: Relining i hela huset. Färdig under våren 2019.

Kommande renoveringar: Föreningen har sålt vinden till en extern byggare som kommer inreda denna som bostäder. De befintliga vindsförråden kommer flyttas till källaren. Hissen i 5B kommer renoveras i samband med vindsbyggnationen. Även lägenhetsdörrarna kommer renoveras i samband med vindsbygget. Föreningen har lämnat in ansökan om bygglov för balkonger mot gården enligt bilagd skiss. Flera av husen i kvarteret har tidigare fått tillstånd att bygga balkong mot samma innergård. Därmed borde det vara möjligt även på detta hus. Brf Rosen 413 planerar också att bygga ny cykelparkering på gården samt ny miljöstation.
Bostadsrättsföreningen har ett antal garage och parkeringsplatser i direkt anslutning till huset. Dessa fördelas enligt ett separat kösystem. Kostnaden för garage är 2000kr och parkering 1000kr.

I området gäller boendeparkering (boendekort M, se trafikkontorets hemsida för mer information) eller så kan man ställa sig i kö till p-plats i närliggande garage med priser från ca 1000 kr/månad.

Huset är ansluten till bredbandsnät.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Husjuristerna.

Renoveringar - Utförda och planerade

Kostnaderna för åtgärdsbehov enligt utförd besiktning bedömts till 5 950 000 kronor inklusive moms de första fem åren från övertagandet av fastigheten 2017. Därefter, 5-10 år framöver föreligger planerat underhållsbehov om 520 000 kronor. I reparationsfonden finns det avsatt 4 900 000 kronor (2017).

En entreprenör kommer också att bygga lägenheter på vinden och i samband med detta renovera hiss och ansöka om bygglov för terrass för vindslägenheterna samt bygglov för balkonger för befintliga lägenheter mot gården.

Parkering

Föreningen har fem egna garageplatser till vilka det är separat kö. Garageplatserna vetter mot Alfhemsgatan.
Föreningen har också fem p-platser, till vilka det är separat kö.

TV/bredband

Tv via Com Hem (ingår i avgiften)
Bredband via Com Hem (ingår ej i avgiften)

Gårdsplats/innergård

Stensatt innergård.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga, lägenhetsförråd och cykelrum.

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Rosengatan 5B

Rosengatan 5B,
413 10 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54