Renoveringsdröm och möjlig trea Rosengatan!

Linnéstaden, Göteborg

Rosengatan 5B

På förhand
Pris
2 995 000 kr
Avgift
3 817 kr
Antal rum
2
Boarea
67 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • onsdag 29/5, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Renoveringsdröm och möjlig trea Rosengatan!

Välkomna att skapa ert drömhem på Rosengatan 5. Med mängder av originaldetaljer återfinns denna oslipade diamant om 67 kvm. Möjlig 3:a!

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Bilder

Föreningens fastighet på hörnet Rosengatan/Alfhemsgatan. Rosengatan 5B - Bjurfors
Föreningens fastighet på hörnet Rosengatan/Alfhemsgatan
Välskötta rosenrabatter kring fastigheterna. Rosengatan 5B - Bjurfors
Välskötta rosenrabatter kring fastigheterna
Charmfulla trapphus med hiss. Rosengatan 5B - Bjurfors
Charmfulla trapphus med hiss
. Rosengatan 5B - Bjurfors
. Rosengatan 5B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med fönster som vetter ut mot Slottsskogens trädkronor och i ett lugnt och avskilt läge från Linnéstadens restaurangmyller välkomnas ni till Rosengatan 5. Hissen går upp till husets tredje våningsplan och in kliver ni i en tidskapsel tillbaka till tjugotalets Göteborg. Lägenheten kryllar av originaldetaljer så som breda fönsterbänkar, dekorativa takrosetter samt tidstypisk fiskbensparkett som bryter av med det charmiga brädgolvet. Ytan om 67 kvadratmeter bjuder på många spännande vinklar och vrår och vid en renovering finns alla möjligheter att disponera om rummen till en trea med kök och vardagsrum i en trivsam, öppen planlösning. Utöver det får ni två sovrum samt ett rymligt badrum med plats för tvättmöjligheter. Lägg då till en balkong från ett av sovrummen (bygglov har sökts) och vips så har ni en topprenoverad trea med balkong på Linnéstadens bästa adress.

Här bor ni på en av Linnéstadens mest attraktiva adress en hissfärd från Slottsskogens grönområden och Linnégatans restaurangliv. I kvarteret finns gastronomiska guldkorn som Champagnebaren Små Bubblor, Bistro Odette samt Björk och Bambu.

Vi ses på visningen!

Interiör

Via den rostäckta förträdgården och in genom den vackra entrédörren tar ni hissen upp till husets tredje våningsplan. I hallen ligger brädgolv och plats åt förvaring eller garderober finns rakt fram.

Till höger om hallen välkomnas ni till den rymliga sällskapsdelen. I dagsläget är bostaden disponerad med en rymlig inre hall som sedan via en bred öppning leder vidare till ett stort vardagsrum. Enligt den alternativa planlösningen kan ni alltså möjliggöra kök och vardagsrum i en vidöppen planlösning. Fiskbensparkett ligger på golvet och väggarna är ljusa. Från fönsterpartiet i söder släpps dagsljuset in och ni blickar ut mot Slottsskogens trädkronor. Linnéstadens bästa läge? Vi instämmer!

Sovrummet ligger innanför vardagsrummet. Plats finns för dubbelsäng, nattduksbord och garderober. På golvet ligger brädgolv och väggarna är vita. Innanför sovrummet finns ett utrymme som, med dagens planlösning, kan användas som klädkammare. Vid en justering av planritningen blir en del av detta utrymmet badrum.

Köket ligger med fönster mot gården. Här ska allt skapas från grunden. Högt läge med breda fönsterbänkar och höga fönster. På golvet ligger brädgolv och väggarna är vita.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Olivedal 11:7

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 817 kr

I avgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud av tv-kanaler.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,78%
Andel av årsavgiften är
4,19%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 995 000 kr
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
67 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Om föreningen

Namn
Brf Rosen 413
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
24
Antal hyresrätter
4
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Rosen 413 med organisationsnummer 769626-5417 har registrerats hos bolagsverket 2013-06-13. Fastighetsbeteckningen är Olivedal 11:7 och fastigheten uppfördes 1929. Den totala ytan uppgår till 2.261 kvm exklusive vind. Föreningen har fyra hyresrätter kvar som alla är mellan 145-190 kvm. Dessa utgör en stor tillgång åt föreningen som vid avyttring kommer inbringa kapital som kan användas till amortering och avgiftssänkning. Idag har bostadsrättsföreningen ca 3 miljoner kronor i kassan där en del kommer att användas till amortering och en del sparas till framtida underhåll. Det diskuteras avgiftssänkning redan under 2019. De långfristiga skulderna per förra årsskiftet uppgick till 30 miljoner.

Utfört underhåll:
2010: Hela huset grundförstärktes. Detta var en omfattande renovering som gör att huset står mycket stadigt idag.
2018-2019: Relining i hela huset. Färdig under våren 2019.

Kommande renoveringar: Föreningen har sålt vinden till en extern byggare som kommer inreda denna som bostäder. De befintliga vindsförråden kommer flyttas till källaren. Hissen i 5B kommer renoveras i samband med vindsbyggnationen. Även lägenhetsdörrarna kommer renoveras i samband med vindsbygget. Föreningen har lämnat in ansökan om bygglov för balkonger mot gården enligt bilagd skiss. Flera av husen i kvarteret har tidigare fått tillstånd att bygga balkong mot samma innergård. Därmed borde det vara möjligt även på detta hus. Brf Rosen 413 planerar också att bygga ny cykelparkering på gården samt ny miljöstation.
Bostadsrättsföreningen har ett antal garage och parkeringsplatser i direkt anslutning till huset. Dessa fördelas enligt ett separat kösystem. Kostnaden för garage är 2000kr och parkering 1000kr.

I området gäller boendeparkering (boendekort M, se trafikkontorets hemsida för mer information) eller så kan man ställa sig i kö till p-plats i närliggande garage med priser från ca 1000 kr/månad.

Huset är ansluten till bredbandsnät.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Husjuristerna.

Renoveringar - Utförda och planerade

Kostnaderna för åtgärdsbehov enligt utförd besiktning bedömts till 5 950 000 kronor inklusive moms de första fem åren från övertagandet av fastigheten 2017. Därefter, 5-10 år framöver föreligger planerat underhållsbehov om 520 000 kronor. I reparationsfonden finns det avsatt 4 900 000 kronor (2017).

En entreprenör kommer också att bygga lägenheter på vinden och i samband med detta renovera hiss och ansöka om bygglov för terrass för vindslägenheterna samt bygglov för balkonger för befintliga lägenheter mot gården.

Parkering

Föreningen har fem egna garageplatser till vilka det är separat kö. Garageplatserna vetter mot Alfhemsgatan.
Föreningen har också fem p-platser, till vilka det är separat kö.

TV/bredband

Tv via Com Hem (ingår i avgiften)
Bredband via Com Hem (ingår ej i avgiften)

Gårdsplats/innergård

Stensatt innergård.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga, lägenhetsförråd och cykelrum.

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Rosengatan 5B

Rosengatan 5B,
413 10 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43