Alla bilder

Linnéstaden, Göteborg

Prinsgatan 10

På förhand
Pris
3 990 000 kr
Avgift
3 900 kr
Antal rum
2
Boarea
65 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

järntorget. Prinsgatan 10 - Bjurfors
järntorget
Interiörbild. Prinsgatan 10 - Bjurfors
Interiörbild. Prinsgatan 10 - Bjurfors
Interiörbild. Prinsgatan 10 - Bjurfors
Interiörbild. Prinsgatan 10 - Bjurfors
Interiörbild. Prinsgatan 10 - Bjurfors
Interiörbild. Prinsgatan 10 - Bjurfors
Interiörbild. Prinsgatan 10 - Bjurfors
Interiörbild. Prinsgatan 10 - Bjurfors
Interiörbild. Prinsgatan 10 - Bjurfors

Beskrivning

Tidsenlig sekelskiftestvåa med väl tilltagen balkong

Beskrivning

Välkommen till Prinsgatan 10 och ett vackert bevarat sekelskifteshus i den mest eftertraktade delen av Linnéstaden. Med ett rofyllt och tyst läge mot föreningens trevliga innergård finner ni denna väldisponerade tvåa om 65 kvadratmeter med en väl tilltagen balkong. Lägenheten är välplanerad och präglas av ljus och rymd då den har högt till tak och fönster åt två väderstreck.

Ett trappsteg ner från köket når ni det stora och härliga vardagsrummet med vackra plankgolv, från vilket man når bostadens rymliga balkong med dubbeldörrar. Kök i vinkel med plats för ett stort matbord invid fönstret. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaringsutrymme bakom skjutdörrspartier. Det helkaklade badrummet som renoverades 2010 har både bubbelbad och dusch samt fönster. Från föreningens innergård når ni den lummiga och lugna parken Kråkängen.

Interiör

För vidare information vänliga kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Fakta

Bostadsrättsförening

Brf Hejderidaren 1 förvärvades 1985 och är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Husen stod klara 1907 och i föreningen finns det sammanlagt 25 lägenheter och 3 hyreslokaler. Föreningens ekonomi anses god och stabil då den varit oförändrad i 10 år. Inga avgiftshöjningar är planerade. Nedan följer vilka renoveringar som gjorts i föreningen:

1989 utfördes rotrenovering. Samma år renoverades fasaden, taket, trappuppgångarna och fönstren. Huset står på berggrund. 2009 har energideklaration utförts. Gemensamma utrymmen i föreningen är två cykelrum och ett hobbyrum.

Föreningen har en hemsida: www.prinsgatan10.com

Denna information är lämnad av styrelsen.

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät via Com Hem (grundutbud ingår i avgiften)

Bredband via Com Hem (ingår ej i avgiften)

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd och tvättstuga.

Uteplats/balkong

Rymlig balkong som vetter mot föreningens innergård i österläge.

Gårdsplats/innergård

Trevlig innergård där det sommartid finns utemöbler och grillmöjlighet. Från förenings innergård når man enkelt parken Kråkängen med grönska och lugn.

Parkering

Boendeparkeering gäller i området.

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 900 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
2,81%
Årsavgift i föreningen
46 800 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
3 990 000 kr
Lägenhetsnummer
43
Våningsplan
2 av 5 *
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
65 kvm
Byggår
1907
*

Våningsplan 2 av 5.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
150 kr
Summa
350 kr

Karta

Prinsgatan 10

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Linnéstadens 3 bästa:
3:e långgatan
Slottskogen
Dubbel & Dubbel

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linnéstaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 72
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 739 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linnéstaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 39 C
  Utgångspris
  3 175 000 kr
  Månadsavgift
  3 522 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!