Alla bilder

Linnéstaden, Göteborg

Nordenskiöldsgatan 30A

På förhand
Pris
6 400 000 kr
Avgift
4 287 kr
Antal rum
3
Boarea
87 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Anna Melin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-733 20 04

Alla bilder

Här kan man njuta av solen större delen av dagen. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Här kan man njuta av solen större delen av dagen
Takterrass med utsikt över Linnéstadens takåsar. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Takterrass med utsikt över Linnéstadens takåsar
Tyst och ostört läge med utsikt. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Tyst och ostört läge med utsikt
Interiörbild. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Den öppna spisen ger hög mysfaktor. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Den öppna spisen ger hög mysfaktor
Interiörbild. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Vardagsrum i öppen planlösning med köket. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Vardagsrum i öppen planlösning med köket
Interiörbild. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Exklusiva materialval... Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Exklusiva materialval..
..samt inbyggd kaffemaskin. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
..samt inbyggd kaffemaskin
Plats för större matbord. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Plats för större matbord
Gemensam innergård. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Gemensam innergård
Interiörbild. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Interiörbild. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Interiörbild. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Grönskande Slottsskogen... Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Grönskande Slottsskogen..
..når du på några minuters promenad. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
..når du på några minuters promenad
Hagabion. Nordenskiöldsgatan 30A - Bjurfors
Hagabion

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna magnifika vindstrea i ståtliga fastighet uppförd 1909, som tillsammans med omgivande praktfulla fasader bildar ett pampigt kvarter.

Kliv innanför porten på Nordenskiöldsgatan 30A och välkomnas av en vacker innergård med mycket grönska och lekplats för barnen. Med sin unika storlek här i Linné rymmer gården bland annat en vacker uteplats med pergola för gemensamt bruk, lekplats och ett ståtligt kastanjeträd som blommar vackert om våren.

Denna vackra vindslägenhet är i mycket gott skick och ligger högst upp i huset på våning 6. Från den stora takterrassen kan du njuta av utsikten över Linnéstadens takåsar och många timmars sol. Här får ni härlig rymd med hög takhöjd, rymliga och öppna sällskapsytor. Bostadens 87 kvadratmeter är fördelade på tre rum och kök och ett badrum med badkar och tvättmaskin. Det rymliga köket som renoverats med stilrena materialval erbjuder bra förvaring samt generösa arbetsytor. Köket har en social och öppen planlösning till vardagsrummet. Här finner ni en öppen spis som är snurrbar beroende på vart du vill rikta brasan för högsta mysfaktor. Den öppna spisen tillsammans med bostadens stora takterrass och utsikt bidrar till denna unika karaktär som boendet utstrålar. Vindskänslan är total med murstock, balkar och snedtak.

Detta hem ligger mellan grönskande Slottsskogen och Botaniska Trädgården i söder och Haga och Göteborgs hamninlopp i norr. Linnégatan och Linnéplatsen ligger en minuts promenad bort och kommunikationsmöjligheterna är många med såväl spårvagnar och bussar. I området trängs små mysiga caféer och restauranger från världens alla hörn. Precis runt hörnet finns kvartersbutiken Oliven Livs och några steg ner på gatan hittar ni ett välsorterat Hemköp.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nordenskiöldsgatan 30
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32
Antal lokaler
4
Överlåtelseavgift
1110*

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Nordenskiöldsgatan 30 förvärvade denna vackra fastighet år 2001 och föreningen består av 32 bostadsrätter och en hyresrätt samt 4 lokaler. Byggnadens totalyta är 2765 kvm varav 2385 kvm utgör bostadsyta och 380 kvm utgör lokalyta. Lokalerna hyrs idag av en restaurang, cykelbutik, sushiservering och en frisörsalong.

Ekonomi
Lokalerna är en trevlig inkomst till föreningen som utgör ca 27 % av de totala intäkterna. Hyresrätten är en dold tillgång och är intäkter som föreningen får direkt den dagen den ombildas och säljs. Lån per kvm ligger på ca 6 700 kr/kvm. Inför fasadrenoveringen och fönsterbytet år 2013 tog föreningen nya lån som resulterade till att avgiften höjdes med 3 % under samma år samt året efter. 2017 höjdes avgifterna med 2% och till årskiftet 2018 planerar man att höja avgifterna med 1%.

Historiska renoveringar
År 1983-1985 gjordes en omfattande ROT-renovering av fastigheten. Då gjordes en grundförstärkning, nyinstallation av hiss, putsning av fasad och omläggning av tak.
År 2002-2003 renoverades trapphuset
År 2004 renoverades hisskorgen samt entrén
År 2005-2006 gjordes en barumsrenovering
År 2010 gjorde föreningen takförbättringar och nytt klinkergolv lades i trappuppgångarna
År 2013-2014 skedde ett fönsterbyte och fasadrenovering. Även stammarna spolades under år 2014.
År 2015 målades taket om.
År 2016 byttes takfläkt, OVK-besiktning utfördes samt renovering/uppfräschning av entrén.
För övrigt anses fastigheten vara i väldigt gott skick där inga större renoveringar är planerade utan endast löpande underhåll.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden tillhör ett källarförråd. Hissen går ner till källaren där den gemensamma tvättstugan är belägen. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, mangel samt torkrum. På varje våningsplan finns gemensamma balkonger av mindre storlek som är ett underbart tillskott till bostaden. Ett barnvagnsförråd finns på entréplan och ett cykelförråd i källaren. Trappstädning sköts av de boende med ett rullande schema.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 287 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
3,69%
Årsavgift i föreningen
51 444 kr
Andel av årsavgiften är
3,72%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
6 400 000 kr
Lägenhetsnummer
28
Våningsplan
6 av 6*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
87 kvm

* Våningsplan 6 av 6.

Byggnadssätt

Byggår
1909
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
96

Karta

Nordenskiöldsgatan 30A

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Linnéstadens 3 bästa:
3:e långgatan
Slottskogen
Dubbel & Dubbel

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linnéstaden, Göteborg

  Adress
  Kastellgatan 14
  Utgångspris
  4 880 000 kr
  Månadsavgift
  3 710 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  74 kvm

  Visning: 2017-07-24 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linnéstaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 60
  Pris
  6 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 090 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  104 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linnéstaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Prinsgatan 10
  Pris
  3 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 900 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!