Alla bilder

Linnéstaden, Göteborg

Linnégatan 39 C

På förhand
Utgångspris
3 175 000 kr
Avgift
3 522 kr
Antal rum
2
Boarea
58 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Balkong
Ja

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Beskrivning

Charmig sekelskiftestvåa med balkong

Beskrivning

På Linnégatan 39 bor du på en av Göteborgs mest eftertraktade adresser i en mycket vacker och välskött fastighet. Direkt utanför porten har du tillgång till det rika utbudet av restauranger, caféer och butiker som Linnéstaden har att erbjuda. Lägenheten har sekelskiftescharm, trägolv och vitmålade väggar. I det rymliga vardagsrummet pryds taket av stuckatur och den generösa takhöjden skapar tillsammans med stora fönster en ljus och luftig atmosfär. Det trevliga köket har plats för matbord och härifrån kommer man ut till den stora balkongen. Lugnt och trivsamt sovrum. Helkaklat badrum med dusch. På den mysiga innergården finns utemöbler, grill och fina planteringar för föreningens medlemmar att njuta av.

Rumsbeskrivningar

Gå in genom den pampiga porten på Linnégatan och ta trapporna upp till föreningens stenlagda uteplats som bjuder in till härliga sommarmiddagar. Här är det tyst och lugnt och det är svårt att tro att du befinner dig mitt i Linnéstaden.

Ta trapporna upp till lägenheten och välkomnas in i detta trevliga hem. I hallen finns gott om plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i tre garderober. Här är brädgolv framtaget och väggarna är vitmålade. Från hallen nås bostadens samtliga rum. Det finns sedan tidigare en dörröppning mellan hallen och vardagsrummet som enkelt går att öppna upp (se alternativ planskiss).

Stort och rymligt vardagsrum med brädgolv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för soffa och matgrupp. Två höga fönster som ger ett rikt ljusinsläpp. Vacker stuckatur pryder taket och höga fina fotlister ger rummet en fin inramning.

Kök med utrymme för en mindre matgrupp. Här finns bra med skåp för förvaring med vita skåpsluckor, bokbänkskiva och kakel ovan arbetsytan. Köket är utrustat med spis, spisfläkt samt kyl/frys. Härifrån når man lägenhetens stora härliga balkong. Njut av en god frukost med morgonsol.

Trevligt helkaklat badrum med ljust klinker på golvet och på väggarna sitter ett ljust kakel. Badrummet är utrustat med handfat, wc, dusch och handdukstork.

Lägenhetens sovrum ligger intill badrummet. Vitmålade väggar och brädgolv. Fönster mot den lugna gården.

Fakta

Bostadsrättsförening

Brf 39:an består av 19 bostadsrättslägenheter (total lägenhetensyta ca 1 891 kvm) och 2 st hyresrättslokaler (total lokalyta ca 134 kvm). Huset uppfördes 1899 och föreningen köpte fastigheten 2002.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Mellan åren 1985 till 1987 har ROT-renovering genomförts samt en grundförstärkning. V/A stammarna spolades 2008. Balkonger byggdes 2008. Gården är fint renoverad och trapphusen är ommålade. 2012/2013 drabbades föreningen av fuktproblem och några av lägenheterna behövde därav renoveras. 2015 gjordes en klar och godkänd OVK och 2016 togs ett onlinebaserat bokningssytemför för tvättstugan i drift. Föreningen har även tecknat en gemensam bostadsförsäkring.

Föreningen följer en underhållsplan som har tagits fram tillsammans med HSB. Löpande underhåll föreligger.

Föreningens medlemsansvarig vill gärna träffa nya medlemmar för att gå igenom viss praktisk information.

För mer information om föreningen vänligen se senaste årsredovisningar, kontakta någon i styrelsen alternativt eller besök föreningens informativa hemsida; http://brf39an.se.

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät via Com Hem.

Bredband via Comhem, ingår ej i avgiften.

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Uteplats/balkong

Stor balkong i österläge mot den lugna innergården.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinformation och områdes sträckning, gå in på www.goteborg.se.

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 522 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
2,89962%
Årsavgift i föreningen
42 264 kr
Andel av årsavgiften är
2,89962%
Pantsatt
Ja
Pantavgift
448 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 175 000 kr
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
3 av 4 *
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
58 kvm **
Byggår
1899
*

Våningsplan 3 av 4.

**

Areauppgifter enligt bostadsrä

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Försäkring
125 kr
Summa
425 kr

Uppgifterna kan variera på grund av förbrukning och avtal.

Planskiss

Planlösning

Karta

Linnégatan 39 C

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Linnéstadens 3 bästa:
3:e långgatan
Slottskogen
Dubbel & Dubbel

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linnéstaden, Göteborg

  Adress
  Kastellgatan 21B
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 803 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linnéstaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Prinsgatan 10
  Pris
  3 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 900 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!