Utgångspris
2 650 000 kr
Avgift
2 803 kr
Antal rum
2
Boarea
42 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

29 maj

29 maj

Kl 18:15-19:00

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

30 maj

30 maj

Kl 12:00-12:30

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Mäklare

Alla bilder

Välkommen till en citytvåa med innergårdsläge!. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Välkommen till en citytvåa med innergårdsläge!
Och stor balkong. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Och stor balkong
Ej angivet. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Plats för två möblemang, krukor & planteringar. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Plats för två möblemang, krukor & planteringar
Ej angivet. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Stora fönster integrerar balkong och vardagsrum på ett fint sätt. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Stora fönster integrerar balkong och vardagsrum på ett fint sätt
Ej angivet. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Plats för soffa invid fönster. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Plats för soffa invid fönster
Ej angivet. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Ej angivet. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Den öppna planlösningen ger en hög trivselfaktor. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Den öppna planlösningen ger en hög trivselfaktor
Praktiskt kök med köksö. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Praktiskt kök med köksö
Ej angivet. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Socialt kök med nära till gästerna. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Socialt kök med nära till gästerna
Ej angivet. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Sovrummet har rofyllt gårdsläge och neutrala toner på väggarna. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Sovrummet har rofyllt gårdsläge och neutrala toner på väggarna
Ej angivet. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Helkaklat badrum med lyxig tvättpelare. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Helkaklat badrum med lyxig tvättpelare
Välkommen till ett av Kastellgatans finaste hus med pampig entré. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Välkommen till ett av Kastellgatans finaste hus med pampig entré
Slottsskogen ligger ett stenkast bort. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Slottsskogen ligger ett stenkast bort
Med fina promenadstråk och mysiga kaféer. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Med fina promenadstråk och mysiga kaféer
Omtyckta Spisa Matbar ligger utmed Övre Husargatan. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Omtyckta Spisa Matbar ligger utmed Övre Husargatan
I Haga finner ni mysiga kullerstensgator och småbutiker. Kastellgatan 21B - Bjurfors
I Haga finner ni mysiga kullerstensgator och småbutiker
Ej angivet. Kastellgatan 21B - Bjurfors
Ej angivet. Kastellgatan 21B - Bjurfors

Beskrivning

Ta chansen lugnt på en innergård, mitt i Linnéstadens puls! Stor egen balkong & låg avgift!

Beskrivning

Nu erbjuds ett hem mitt i populära Linnéstaden, på bästa adress. Kastellgatan är en av Linnés med attraktiva gator, mycket tack vare närheten till kaféer, bageri, restaurangutbudet och Slottsskogen. Lägenheten ligger rofyllt placerad på föreningens innergård, en trappa upp med stor balkong! En perfekt citytvåa för paret eller för dig som är noggrann i ditt val av framtida hem. Här ligger kök och vardagsrum i öppen planlösning, med den härliga balkongen utanför. Plats finns på balkongen för loungeset, kafébord och stolar samt planteringar och växter. Lägenhetens sociala disponering inbjuder till härliga sommarkvällar med vänner eller ett perfekt komplement till kommande festival- & parkhängssäsong. Detta är ett hem man vill bjuda sina vänner till!

Linnéstaden är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar och det är lätt att förstå varför. Stadsdelen blandar det bästa av det mesta- från det rika kafé och restaurangutbudet, till närheten till bekvämligheter såsom mataffärer och kommunikation och såklart stadens oas Slottsskogen. Här finns något för alla och trivseln bland grannarna är hög. Strax utanför porten finner ni det omtyckta surdegsbageriet Alvar & Ivar där ni med fördel köper helgens nybakta surdegsbröd, omåttligt populära brunchstället Egg and Milk samt hela Linnégatans utbud av restauranger runt hörnet.

Lägenheten har kort promenadavstånd till Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och ett par hållplatser från närliggande Linnéplatsen även Sahlgrenska Akademien och Chalmers tekniska Högskola.

Välkomna på visning!

Interiör

Välkomna! Via porten på Kastellgatan 21 nås innergården som är möblerad med sittmöbler under sommarhalvåret. Vidare en trappa upp finner vi lägenheten.

Hallen erbjuder förvaring och avhängning av ytterkläder och avställning av skor. En byrå ryms för extra förvaring om så önskas. Vi går vidare in i lägenheten och möts av kök & vardagsrum i öppen planlösning.

Köket ligger i vinkel mot vardagsrummet och är praktiskt planerat med bra arbetsytor och en köksö som rymmer flera sittande gäster. Bekvämlighet såsom diskmaskin. Rundad diskho och ugn, fläkt, spis och kyl & frys. Vardagsrummet tar vid och erbjuder plats för en soffa, soffbord och mediebänk samt öppnar upp mot balkongen utanför.

Balkongen är väl tilltagen i ett charmigt, halvmåneformat utförande. För dig som vill möblera med två balkongset är det möjligt tack vare storleken. Här finns också plats för planteringar och krukor för dig med gröna fingrar. Balkongen blir en oas under sena vår- och sommarkvällar. Det perfekta stället att starta en kväll tillsammans med vänner!

Innanför vardagsrummet finner ni sovrummet. Här ryms en större säng med sängbord. Även ett skrivbord för den som så önskar. Två garderober ger god förvaring.

Badrummet ligger innanför sovrummet och är fräsch och helkaklat med behagliga toner. Lyxigt med egen tvättpelare! Duschhörna, handfat och spegel med belysning samt wc och handdukstork.

Varmt välkommen!

Fakta

Bostadsrättsförening

Brf Kastellgatan 21 bildades 1999 och fastigheten stod färdigställd år 2000. Fastigheten totalrenoverades 1999/2000 till 33 moderna lägenheter med bostadsrätt. Arkitekten var Stjernberg Hultén Arkitektur Ab och den tidstypiska fasaden från 1920-talet restaurerades. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt. Under 2007 renoverades hissen. Fastigheten är energideklarerad. Ommålning av trappuppgångar 2011. Föreningen kommer att göra bättringar i fasaden och det ligger med i budgeten. Föreningen har inga större renoveringar planerade. Föreningen har en god ekonomi och inga planerade avgiftsförändringar. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. För mer information gå in på föreningens hemsida www.kastell21.se.

TV/Internet-anslutning

Kabel-tv via antennuttag: ComHems analoga grundutbud samt TIVO-bas (digital-tvbox) ingår i månadsavgiften. Boxen är personlig och beställs hos Comhem. Det går att utöka grundutbudet samt att teckna bredband via Com Hem dem, mot extra avgift.

Via Bredbandsbolagets fibernät går det att beställa Digitaltv och Ip-telefoni. Separat abonnemang krävs.

Obligatoriskt bredband från Bredbandsbolaget f.n 155 kr/månaden vilket debiteras separat via månadsavin. Bredband via fiber upp till 250 mbit/sek.

Uteplats/balkong

Balkong finns.

Parkering

11 st garageplatser finns i källaren. 900 kr/mån. Separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 803 kr
Kommentar månadsavgift
I avgiften ingår värme, vatten, internet och ett grundutbud av tv-kanaler.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,02523%
Andel av årsavgiften är
2,4538%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 650 000 kr
Lägenhetsnummer
222
Våningsplan
2 av 6 *
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
42 kvm **
Byggår
1999
*

En trappa upp.

**

Observera att den exakta storleken inte är uppmätt

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
200 kr
Summa
400 kr

Karta

Kastellgatan 21B

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Linnéstadens 3 bästa:
3:e långgatan
Slottskogen
Dubbel & Dubbel

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linnéstaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Prinsgatan 10
  Pris
  3 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 900 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linnéstaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 39 C
  Utgångspris
  3 175 000 kr
  Månadsavgift
  3 522 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!