Linné, Göteborg

Västergatan 22

Såld, 2017-04-25
Slutpris
7 890 000 kr
Avgift
5 542 kr
Antal rum
4
Boarea
101 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 7
Hiss
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Anna Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 12

 • Extra kontaktperson

  Regina Svantesson

  Försäljningschef Bostadsrätter
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 19

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Olivedalsgatan 21
  Utgångspris
  5 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 598 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  92,5 kvm

  Visning: 2018-02-19 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Linnégatan 37
  Utgångspris
  4 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 581 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  87 kvm

  Visning: 2018-02-21 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 4b
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 659 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!