Sekelskiftesdröm högst upp i huset!

Linné, Göteborg

Skanstorget 4A

Utgångspris
6 300 000 kr
Avgift
5 712 kr
Antal rum
3
Boarea
112 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sekelskiftesdröm högst upp i huset!

Sekelskiftesdröm högst upp i huset med utsikt och hiss hela vägen! Balkong med lugnt gårdsläge. Attraktiv förening där bredband ingår.

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

 • Extra kontaktperson

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Bilder

Välkomna till Skanstorget 4 A. Skanstorget 4A - Bjurfors
Välkomna till Skanstorget 4 A
Högst upp i huset på våning 4/4. Skanstorget 4A - Bjurfors
Högst upp i huset på våning 4/4
En vacker fungerande kakelugn.... Skanstorget 4A - Bjurfors
En vacker fungerande kakelugn...
... är som ett smycke i rummet. Skanstorget 4A - Bjurfors
... är som ett smycke i rummet
. Skanstorget 4A - Bjurfors

Det höga läget ger en magisk utsikt där b.la. Skansen Kronan finns med i utsikten

Planskiss

Planlösning
Nuvarande planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På Skanstorget 4 A tar ni hissen högst upp till fjärde våningen till denna välkomnande sekelskiftesdröm!

Här slås man av en vidsträckt utsikt över stadens takåsar, hamnen och Skansen Kronan. Bostaden har en balkong i öster mot den lugna innergården med vy över grönska på vår och sommar. Nyrenoverat kök med allt man kan önska sig!

Denna bostad har alla fina originaldetaljer som högt i tak, ljust brädgolv, stuckaturer, takrosetter, spegeldörrar och en mycket vacker fungerande kakelugn. Det höga läget och fönster i två väderstreck, tillsammans med en ypperlig planlösning, gör lägenheten både ljus och hemtrevlig.

Brf Skanstorget är en attraktiv förening med god ekonomi som erbjuder ett trivsamt boende där fiber och kabel-tv är inkluderat i avgiften. Den engagerade styrelsen arbetar kontinuerligt med att lyfta standarden och bevara äldre stil. Föreningen upplåter 2 hyresrätter som vid framtida försäljning skapar stora intäkter, samt flertalet lokaler i bottenplan som ger mycket goda intäkter till föreningen.

Med det perfekta läget i ett populärt område är det ett stenkast till Linnégatans rika café- och restaurangutbud, pittoreska Haga med alla dess butiker, samt Vasastaden med dess historia och arkitektur längs allén som för dig till Avenyn. Längs med gatan finner du trivsamma restauranger och caféer, såsom Bistro Italiano, Egg and Milk, Da Matteo samt anrika biografen Capitol. Ett par minuters promenad vidare förbi landmärket Skansen Kronan för dig till Slottsskogen som bjuder på sommar-sköna grönområden och öppna ytor.

Närmaste kollektivtrafik finns med bussar på Pilgatan och spårvagn från Handelshögskolan. Via framtidsplanen västlänken når man både Landvetter och Stockholm via tåg från Hagakyrkans station.

I föreningens tvättstuga kan man tvätta och torka 8 maskiner på 2 timmar med hjälp av 4 tvättmaskiner, 2 torkskåp och 2 torktumlare. Det finns bokning via internet och bra med lediga tvättider. Fastigheterna har även gemensamma utrymmen i form av vindar med förråd och källare. I föreningen diskuteras ett större lyft av de gemensamma innergårdarna, där det i dagsläget finns en enklare grillplats.

Interiör

Välkomna högst upp i huset till våning 4/4! Denna underbara bostad har en härlig balkong mot den lugna innergården och fönster i två väderstreck med en magnifik vy. Den nyrenoverade hissen och en halvtrappa upp tar er in till bostaden där ni välkomnas av en rymlig entré och genast slås av den väl tilltagna takhöjden. Bostaden är genomgående smakfullt renoverad och har ljusa originalbrädgolv (slipade med behandling av hårdvaxolja under 2017). Här har inget lämnats åt slumpen!

Hall
Innanför ytterdörren finns gott om utrymme för avhängning av ytterkläder och skor. En vacker grå klinker på golvet och väggarna är nymålade i en grå nyans.

Vardagsrum
Detta är verkligen bostadens hjärta! Vardagsrummet är ett ljust och luftigt rum som tack vare det höga läget ger en magnifik vy över Skansen Kronan och Göteborgs takåsar. Taket har välbevarad stuckatur och en stor takrosett som nyligen har renoverats. Där de höga fotlisterna slutar tar de ljust målade väggarna vid. På vardagsrummets kortsida är den vackra kakelugnen som är fungerande och används flitigt, speciellt under de kallare månaderna på året. Kakelugnen byggdes samt en renovering av rökkanalerna utfördes under 2016. Rummet som badar i ljus bjuder in till sociala tillställningar och rymmer både en större soffgrupp samt matsalsbord för den som önskar.

Kök
Rymligt och ljust kök med plats för större middagar och umgänge med fantastisk utsikt genom de två höga fönstren. Vid nyårbjudningen sitter man på första parkett framför stadens fyrverkerier! Köket rymmer utan problem ett matbord för 6 personer. Köket totalrenoverades under 2017 och luckorna går i en grå/grön nyans. Bänkskivan är Cararra marmor med ett vitt liggande kakel ovan som går hela vägen upp och möter stuckaturen. Den maskinella utrustningen består av inbyggd varmlufts/ångugn och mikro (Siemens), integrerad kyl (Siemens), integrerad frys (Ikea), induktionshäll (AEG) med översittande fläkt från danska Eico, integrerad diskmaskin samt integrerad kaffemaskin från Siemens som ger nymalet och färskt kaffe när man vill.

Sovrum
Här kan man verkligen få en god natts sömn tack vare det tysta och lugna läget mot innergården där man kommer undan stadens brus och trafikljud. Sovrummet är rymligt med plats för en större dubbelsäng och tillhörande sängbord. Rummet har en härlig rymd som ger en avslappnad och rofylld känsla, precis så som det ska vara i ett sovrum. Här finns en inbyggd skjutdörrsgarderob som rymmer mycket klädförvaring. Väggarna är nymålade i en olivgrön harmonisk nyans. Två dörrar i klarglas leder ut till bostadens balkong.

Balkong
Väl tilltagen smidesbalkong i ett mycket skyddat hörnläge. Här kan man avnjuta frukosten i morgon- och förmiddagssolen under tidig vår. Tystnaden gör att man kan höra fåglarnas kvitter. Balkongen rymmer både möblemang, blommor och odling. Detta är verkligen en balkong för både människor och växter att trivas på.

Andra sovrummet
Då rummet vetter mot lugna innergården, i ett insynsskyddat läge passar rummet både som kontor, gästrum och barnrum. Ett stort vackert fönster står för ljusinsläppet och även här finns många vackra detaljer så som brädgolv och höga fotlister. Väggarna är nymålade i en vacker grå nyans.

Badrum
Fräscht och helkaklat badrum med ett vitt rektangulärt kakel på väggarna och ett svart rektangulärt klinker på golvet. Här finns handfat, spegelskåp, wc, badkar med dusch, väggskåp samt en handduksvärmare.

Wc
Praktisk wc med svart rektangulärt klinker på golvet och tapetserade väggar. Här finns ett handfat samt wc.

Klädkammare
Här finns goda förvaringsmöjligheter och en tvättmaskin.

Tambur
En tambur binder samman vardagsrum, kök, badrum, wc samt det större sovrummet. Här finns möjlighet att placera skrivbord för att skapa en kontorsplats.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Annedal 23:27

TV/bredband

Basutbudet för kabel-tv ingår i avgiften

1000 mb/s bredband (100 kr/månad obligatorisk avgift tillkommer på avgiften)

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 712 kr

En obligatorisk avgift om 100 kr/månad för bredband tillkommer

Ekonomi

Andel i föreningen
2,29855%
Andel av årsavgiften är
2,29087%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 300 000 kr
Lägenhetsnummer
46
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Ja**
Rum
3
Boarea
112 kvm***

* Bostaden är belägen högst upp i huset med råvind ovanför

** Nyrenoverad hiss från 2016

*** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1887-1907
Uppvärmning
Fjärrvärme

Uteplats/balkong

Balkong

Om föreningen

Namn
BRF Skanstorget i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Skanstorget bildades 2001 och omfattar fastigheterna Skanstorget 3–6 som är byggda mellan 1887–1907. Föreningen består av 66 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 7 marklokaler som alla är upplåtna med hyresrätt. Tack vare dessa marklokaler med attraktivt läge kan medlemsavgifterna hållas låga. Fastigheten värms upp med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform. Föreningen har tecknat ett så kallat bostadsrättstillägg med sitt försäkringsbolag Länsförsäkringar.

Föreningen har ett eget fibernätverk för bredband (1000 Mbit) som levereras av Ownit. Kostnaden för detta är 100 kronor/månad. Önskas IP-telefoni finns även möjlighet för föreningens medlemmar att teckna ett förmånligt avtal med Ownit.

Föreningen har tagit beslut om amorteringar, för att minska lånebilden och på sikt kanske kunna sänka avgifterna. I nuläget finns beslut på att amortera 20.000/månad samt en klumpamortering på 4.500.000 inom kort.

Under våren 2019 kommer samtliga tvättmaskiner och torkskåp att bytas ut till nya energisnåla maskiner samt konverteras ett förrådsutrymme på över 100 kvm till kontor under nästa år för att öka intäkterna för föreningen.

Se mer info på föreningens hemsida https://www.hemsidan.com/skanstorgetigoteborg

Här kan ni läsa mer om kommande projekt för Skanstorget: https://stadsutveckling.goteborg.se/skanstorget/

Renoveringar - Utförda och planerade

Fastigheten genomgick en större renovering inklusive rörstambyte 1978. Rörstambytet följdes upp med avloppsrensning 2006. Sedan övertagandet av fastigheterna har föreningen utfört följande större arbeten:

2002-2003 målat om trapphusen
2003 ny tvättstuga på gården
2004 renovering av samtliga badrum
2005-2009 fasadrenoverat och satt upp nya portar mot gatan
2010 lades taket om och ventiler samt termostater byttes. Detta finansierades med föreningens egna likvida medel. Under detta år upprättades en underhållsplan som sträcker sig fram till 2040.
2011 genomfördes större arbeten såsom fasad på gårdssida, omfogning av väggar, modernisering av elinstallationer samt löpande, mindre underhåll. Dessutom byggdes fem balkonger mot gårdarna vilka bostadsrättshavarna själva finansierade.
2012 installerades ny el på vind, nya fogar i fasad mot gården (samtliga hus) och nya vindsfönster mot Skanstorget.
2013 uppgraderades fibernätet och fasadarbete utfördes på Skanstorget 4 A.
2015 gjordes en genomgång av alla fönster och eventuella fel åtgärdades.
2016 installation av automatiska portöppnare och hissarna renoverades på Skanstorget 3 A och 6 A. Under 2016 renoverades även samtliga fönster samt vissa balkongdörrar.
2017 nya trapphusskärmar
2018 Konvertering av lagerlokal till restaurang

Parkering

Boende i området är berättigade till boendeparkering via Göteborgs stad. Boende i området har tillgång till boendeparkeringen på Skanstorget, som erbjuder många platser där det är lätt att finna parkering. Här finns dessutom inga dagsbegränsningar utan boende kan ofta stå dygnet runt.

Se www.goteborgstad.se för mer info.

Se http://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkera/parkeringskartor/boendeparkering--karta/ för områdestäckning

TV/bredband

I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler från Bredbandsbolaget samt 1000 Mbit internet från Ownit.

Gårdsplats/innergård

Mellan husen finns gårdsyta som nyttjas för cykelparkering (anvisade platser) samt sittgrupper och planteringar. Det pågår ett projekt i föreningen för att utreda hur bäst nyttja dessa gårdar, samt föreningens råvindar och källare.

Gemensamma utrymmen

Föreningens tvättstuga kan bokas alla dagar i veckan och återfinns i det gårdshus som ligger mellan 4:ans och 5:ans gård. Här finns fyra stora tvättmaskiner, två torktumlare och två stora torkskåp. Boka tvättid görs enkelt genom tagg när man går in i ett av föreningens alla trapphus, eller via bokningssida på internet.

Föreningens medlemmar kan även använda återvinningsrum för tidningar, flaskor, batterier och övrig grov återvinning och sortering.

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Skanstorget 4A

Skanstorget 4A,
411 22 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

 • Extra kontaktperson

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 9
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  5 755 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  115,9 kvm

  Visning: 2019-05-26 11.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kastellgatan 8B
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  5 361 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  115 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 37
  Utgångspris
  5 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 832 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olivedalsgatan 4
  Utgångspris
  5 690 000 kr
  Månadsavgift
  6 595 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  117 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 35
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!