Perfekt planerad tvåa i hjärtat av Linné!

Linné, Göteborg

Nordostpassagen 9

Utgångspris
2 890 000 kr
Avgift
2 463 kr
Antal rum
2
Boarea
52,1 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 1/7, KL 17:00 - 17:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Perfekt planerad tvåa i hjärtat av Linné!

Perfekt planerad tvåa i hjärtat av Linné. Omtyckt förening med god ekonomi där fiber ingår i avgiften. Ingen kö till garageplats!

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Bilder

Välkomna till Nordostpassagen 9!. Nordostpassagen 9 - Bjurfors
Välkomna till Nordostpassagen 9!
Utgång från bostadens vardagsrum till.... Nordostpassagen 9 - Bjurfors
Utgång från bostadens vardagsrum till...
... den rejäla balkongen. Nordostpassagen 9 - Bjurfors
... den rejäla balkongen
. Nordostpassagen 9 - Bjurfors

Balkongen ligger i ett österläge mot den lugna och bilfria gården

. Nordostpassagen 9 - Bjurfors
Ljus och luftigt vardagsrum. Nordostpassagen 9 - Bjurfors
Ljus och luftigt vardagsrum

Beskrivning

Beskrivning

Med ett perfekt läge nära Linnégatan och Långgatorna erbjuds en ljus och härlig lägenhet om två rum och kök. Låg månadsavgift och attraktiv planlösning. Lägenheten är ca 52 kvm i gott skick med stor balkong med förmiddagssol. Stort och ljust vardagsrum samt ett rejält sovrum mot en lugn och bilfri innergård. Det rymliga köket är stilrent och välbehållet med gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Helkaklat och fräscht badrum med duschhörna. Mycket omtyckt förening med låga avgifter, god ekonomi där en relining nyligen utförts. Fiber och basutbudet för tv ingår i avgiften. Ledig garageplats finns och hissen tar dig direkt ner i garaget.

Interiör

Hall
Hall med gott om förvarings och avhängningsmöjligheter direkt till vänster i form av en inbyggd garderob i originalutförande samt ytterligare yta att ha extra avlastningsmöbler. Hallen leder dig vidare till vardagsrum, kök och badrum.

Vardagsrum
Rakt från från hallen nås bostadens vardagsrum som vetter mot den lugna och bilfria gården. Tack vare stora fönsterpartier samt utgång till bostadens balkong i österläge upplevs vardagsrummet som öppet och luftigt. Föreningen renoverade alla balkonger och fördjupade dem tidigt 2015. Här får idag plats med en större sittgrupp och flertalet odlingar om så önskas. Från vardagsrummet nås sovrummet.

Sovrum
Luftigt sovrum och här kan man få en god natts sömn. Även detta rum vetter mot den lugna innergården och här kan man sova med fönstret öppet. Här ryms både en dubbelsäng samt extra förvaring. Den ena väggen består av en stor garderobsvägg som ger massor med förvaring. Här är väggarna tapetserade i en mönstrad gul/grön tapet. På golvet ligger en plastmatta.

Kök
Köket är stilrent med grå skåpsluckor med gott om både förvaring- och arbetsytor. Ovan bänkskivan i rostfritt är det ett liggande mörkt kakel. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin. Här finns plats för ett matbord med flera sittande gäster intill ett större fönster som ger ett fint ljusinsläpp.

Badrum
Helkaklat och fräscht badrum med ett ljusgrått klinker på golvet och väggarna har ett vitt kakel. Här finns det ett badkar, wc, handfat med överhängande spegelskåp och en handduksvärmare.

Fakta

Om föreningen

Namn
Brf Nordostpassagen i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
234
Antal hyresrätter
23
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Nordostpassagen i Göteborg bildades 2002 då föreningen köpte de två fastigheterna närmast Oscar Fredriks kyrka av Wallenstam. Det är en trevlig och populär bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Husen stod klara 1969-70 och de adresserna som tillhör föreningen är Nordostpassagen 9–19 och Nordostpassagen 23–31. Föreningen tillhandahåller 212 lägenheter med bostadsrätt och 23 lägenheter samt 6 lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna är en så kallad dold tillgång och kommer att upplåtas efterhand de blir lediga. Vinsten efter försäljningen tillfaller föreningen och stärker den redan starka ekonomin ytterligare. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Gå gärna in på föreningens hemsida för att ta del av mer information: www.brfnordostpassagen.se

Föreningens ekonomi

Den finns inga planer på att höja månadsavgifterna.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2011 till 2043 och uppdateras löpande, senast gjordes det under 2016. Föreningens två fastigheter är mycket väl underhållna, medel reserveras årligen för kommande underhåll. I och med att medel reserveras så har fastigheterna kunnat renoveras och underhållas genom självfinansiering.
Genomförda renoveringar:
2004 totalrenovering av tvättstugor
2004-2011 installation av nya hissar
2006 rörelsestyrd belysning, värmeåtervinning och ventilation
2007 renovering av samtliga badrum, renovering av fasad och trapphus
2012 renovering av källargångar 2012 anslutning till Com Hem
2013 omläggning av tak med tilläggsisolering
2014 fasadrenovering, tvättning och underhåll 2014 byte till 3-glas Isolerfönster
2015 nya entréer med nytt låssystem
2017 säkring mot isbildning genom värmeslingor på tak
2016-2017 relining av avloppsstammar (inga lån behövde tas) Föreningens ekonomi är välskött och belåningen är låg. Efter att alla stora renoveringar slutförts mellan 2014-2017 (avloppsstammar, fönster, fasad samt tak) uppgår belåningsgraden per kvadratmeter endast till 5281 kr, snittet i Göteborg är cirka 6000 kr/kvm. Föreningen amorterar på sina lån enligt plan, senast
2016 gjordes en extra amortering på över fyra miljoner kronor. De arbetar ekonomiskt förebyggande och har därför räntesäkrat sina lån genom så kallade ränteswappar med Nordea. Från och med 2012 ingår bredband, basutbud för TV samt IP telefoni i avgiften. Sveriges Bostadsrättscentrum är ansvariga för den ekonomiska förvaltningen. Föreningen äger sin egen mark och behöver således inte betala tomträttsavgäld (hyra för marken) till Göteborgs kommun. Nordeas bostadsrättsavdelning har kontrollerat föreningens ekonomi och godkänt den till sina bolånekunder. Styrelsen beslutade under oktober 2017 att ta in projektering för ombyggnad av gemensamma lokaler – i förslaget finns två nya lägenheter, ytterligare övernattningslägenhet och gemensamhetslokal. När de två nya lägenheterna säljs går vinsten till föreningen som liksom 2016 kan göra stora amorteringar av föreningens lån och på så vis sänka den redan låga belåningsgraden ytterligare. De gemensamma lokalerna (föreningslokaler med två övernattningsrum och samlingslokal) är klara. Det finns inga planerade avgiftshöjningar. För mer information besök gärna föreningens hemsida och läs årsredovisningen. Dessa uppgifter finns under "dokument och länkar".

Föreningen håller för närvarande på att analysera värme och ventilation och vilka åtgärder som är rätt väg att gå. Comhem byter ut en del utrustning för att kunna förbättra prestation. Våra gemensamma lokaler står klara till sommaren.

Parkering

Föreningens disponerar över 218 garageplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar, hyresgäster samt externa hyresgäster. I dagsläget finns det lediga garageplatser med möjlighet till direkt tillträde för föreningens medlemmar. Kostnaden för dessa platser är 800 kronor/månaden. Hissen tar er direkt ner till garaget. Laddningsmöjlighet finns på några platser för elbilar. Det finns lediga garageplatser, dessa hanteras av PLL, föreningens tekniska förvaltare (2019-05-03).

Adressen är berättigad till boendeparkering, kostnad 635 kronor/månad. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Ni kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV/bredband

Såväl TV som bredband ingår i medlemmarnas avgift till föreningen, hastigheten är 100/10Mbit/s. Alla som vill ta del av erbjudandet kontaktar Com Hem.
Bredband med fiber 1000/100 finns också indraget i lägenhet. Men då får man betala en del själv, det ingår inte i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd finns i anslutning till varje trapphus. Entréerna har porttelefon vid entréerna, påringning och insläpp sker till valfria mobilnummer. Hushållsavfall slängs i sopnedkast.

I föreningen finns fullutrustade och renoverade tvättstugor som bokas via aptussystem (webb eller app). Ny modern lekplats som är mycket uppskattad utanför Nordostpassagen 33-37.

Nya föreningslokaler med två övernattningsrum och samlingslokal.

Parkering

Föreningens disponerar över 218 garageplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar, hyresgäster samt externa hyresgäster. I dagsläget finns det lediga garageplatser med möjlighet till direkt tillträde för föreningens medlemmar. Kostnaden för dessa platser är 800 kronor/månaden. Hissen tar er direkt ner till garaget. Laddningsmöjlighet finns på några platser för elbilar. Det finns lediga garageplatser, dessa hanteras av PLL, föreningens tekniska förvaltare (2019-05-03).

Adressen är berättigad till boendeparkering, kostnad 635 kronor/månad. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Ni kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 463 kr

inklusive fiber, grundutbudet i tv, värme och vatten

Ekonomi

Andel i föreningen
0,343%
Andel av årsavgiften är
0,38293%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 890 000 kr
Lägenhetsnummer
5004
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
52,1 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1969-70
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
125
Energideklarationsdatum
2013-01-31

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Nordostpassagen 9

Nordostpassagen 9,
413 11 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 17
  Utgångspris
  4 275 000 kr
  Månadsavgift
  3 686 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  75 kvm

  Visning: 2019-06-25 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 4
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 564 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  71,4 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7 A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 404 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  49 kvm
 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 32A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 942 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 35
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 72B
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-06-26 17.00