Högt och lugnt läge på Linnégatan!

Linné, Göteborg

Linnégatan 72

Budgivning pågår
Utgångspris
2 995 000 kr
Avgift
3 104 kr
Antal rum
2
Boarea
55 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 8
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 995 000 kr

BudBudgivareDatumTid
2 995 000 krBudgivare 12019-06-1611:23

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Högt och lugnt läge på Linnégatan!

Välplanerad tvåa med öppen planlösning i populär Brf. Här har du allt du kan önska med Linnégatan utanför porten och Slottsskogen snett över gatan.

Bilder

Välkommen upp till våning sex!. Linnégatan 72 - Bjurfors
Välkommen upp till våning sex!
Öppen och social planlösning. Linnégatan 72 - Bjurfors
Öppen och social planlösning
Matplats för flera. Linnégatan 72 - Bjurfors
Matplats för flera
Bjud hem vännerna på middag. Linnégatan 72 - Bjurfors
Bjud hem vännerna på middag
Vitt kök i vinkel med gott om förvaring. Linnégatan 72 - Bjurfors
Vitt kök i vinkel med gott om förvaring
Rikligt med ljusinsläpp från flera fönster. Linnégatan 72 - Bjurfors
Rikligt med ljusinsläpp från flera fönster

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Lägenheten ligger mot föreningens lugna och grönskande innergård. Högt upp i huset. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som gör att lägenheten känns luftig. Fönster som släpper in mycket ljus och fransk balkong i vardagsrummet. Kök i vitt och matplats för ca 4-6 personer. Rymligt sovrum och stor klädkammare/ förråd. Mycket fint renoverat badrum med dusch, vägghängd toalett samt tvättmaskin och torktumlare.

Här bor ni i en omtyckt HSB-förening med en stor grönskande innergård med boulebana, fyra grillplatser och lekplats för de minsta. Ibland ordnas också trevliga gårdsfester. I föreningen finns många fina gemensamhetsanläggningar som ger ett extra mervärde och bidrar till trivsel och gemenskap. Här finns en ståtlig föreningslokal som kan hyras för 200 kr dygnet. Herr- och dambastu med solterrass, familjebastu, hobbyrum, motionsrum, pingisrum, gästlägenheter och miljövänliga återvinningsstationer. Föreningen anordnar även trivselträffar för dem som är hemma på dagarna, här erbjuds olika gemensamma aktiviteter.

Linnéstaden är ett populärt och levande område som erbjuder ett stort utbud av restauranger, pubar, caféer och mysiga affärer. Slottsskogen är bara ett par minuters promenadväg bort och här finns härliga grönområden och mindre djurparker. Precis utanför fastigheten ligger Linnéplatsen med många buss- och spårvagnslinjer att välja på. Här ligger även konstepidemin https://konstepidemin.se.
Haga ligger alldeles intill Linné och är ett mycket charmigt område med vacker bebyggelse och kullerstensgator. Njut av en kaffe på något av de många mysiga caféerna eller strosa runt och titta in bland det rika utbudet av små och spännande butiker.

Interiör

Välkommen till denna fina lägenhet med en mycket välplanerad modern planlösning. Genomgående ekparkett och målade väggar. Ett lugnt boende med närhet till Linnéstadens rika utbud av restauranger, caféer, butiker och Slottsskogen. Mycket välskött förening med god ekonomi ger ett tryggt boende.

Välkomnande hall med god plats för avhängning av ytterkläder och skor. I anslutning till hallen ligger badrummet.

Snyggt och stort badrum som totalrenoverades nyligen. Helkaklat, vitt kakel med mörk fog och mörkt klinkers. Vägghängd toalett, handfat med stor kommod, spegel, handdukstork, måttbeställda duschväggar från Stolt smide och design, golvvärme och tvättmaskin samt torktumlare.

Det generösa vardagsrummet ligger i anslutning till köket. Ett härligt rum att umgås i. Matplatsen binder ihop kök och vardagsrum. Flera fönster på rad ger ett gott ljusinsläpp ihop med den franska balkongen.

Vitt kök i vinkel. Här finns gott om plats för matlagning och förvaring i köksskåp. Vita luckor med vitt kakel ovanför arbetsytorna. Den maskinella utrustningen består utav spis, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin.

Sovrummet nås ifrån vardagsrummet, väggarna är fint målade i en mörk ton. Här finns plats för dubbelsäng samt sängbord och förvaring i garderober. Innanför sovrummet ligger den rymliga klädkammaren/förrådet med bra inredning.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kommendantsängen 10:16

Övriga byggnader/utrymmen

Föreningen har mycket goda gemensamhetsanläggningar, de flesta kan ni hitts via denna karta: https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen/vart-vander-jag-mig/orienteringstavla-over-gemensamma-lokaler/
De finns också tre återvinningsrum, den närmsta precis utanför Linnégatan 78. En gång i månaden finns det tillgång till en container för allt förutom miljöfarligt avfall. Sopnedkasten i trapphusen används för sådant avfall som inte kan återvinnas eller komposteras. Posten kommer direkt till lägenheten genom brevinkast i lägenhetsdörren. Cykelrum finns på Övre Husargatan 31 och mer plats för cyklar finns i garaget.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem och Fiberanslutning via Telia ingår i avgiften.

Bredband (100/10 Mbits), telefoni och kabel-tv (digitalpaketet "lagom") levereras via Telia och ingår i avgiften. Föreningen står även för bostadsrättstillägg via Trygg Hansa. Fastigheten är även ansluten till ComHem och båda leverantörerna ingår i avgiften. Läs mer om detta på: https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen/min-lagenhet/kabel-tv-leverantorer-och-utbud/

Parkering

Föreningen tillhandahåller ca 109 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 714 kr/mån samt 4 mc-platser som kan hyras till en kostnad om 100 kr/mån. Fn är det kö. För boende som är mantalsskrivna på adressen kan boendeparkeringskort nyttjas. För villkor och ansökan om boendekort kontakta Göteborgs Stad.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 104 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,21152%
Andel av årsavgiften är
0,21152%
Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1985

Linnéplatsen 5 har en tvättstuga som dedicerats för allergiker; dvs endast parfymfritt tvättmedel får användas. Övriga tre tvättstugor har inte några restriktioner. En av dessa har en mattvättmaskin. Alla tvättstugor har torktumlare, torkskåp och varmmangel.
Bokning av tvättid görs med den svarta nyckelbrickan, på en skärm som sitter på väggen utanför varje tvättstuga. På skärmen kan bokning ske på valfri tvättstuga. På dessa skärmar bokas även utyrningslägenheterna och föreningslokalen, efter det att du signerat ett avtal, erlagt en avgift och fått ut en röd nyckelbricka för detta.
Det närmsta återvinningsrummet finns precis utanför entrén till Linneplatsen 78, återvinningsrummen renoverades under 2018. Där finns återvinning av komposterbart material, tidningar, plast, papper/papp, färgat glas, ofärgat glas, metall, glödlampor och batterier. Övrigt, t ex keramik hör inte hit, det kan du lägga i en plastpåse, slå sönder och lägga i sopnedkastet. I garaget finns ett återvinningsrum för vitvaror, elektronik och långa lysrör. Här behöver du den tjocka nyckeln för att komma in. Övrigt större restavfall (ej miljöfarligt) lägger du i containern på gården (kommer en gång i månaden, se hemsidan för datum).

Om föreningen

Namn
HSB:s Brf Slottsskogen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
315
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB:s Brf Slottsskogen är en stor förening belägen högst upp i Linné och föreningen bildades i samband med uppförandet av fastigheten i mitten på 1980-talet. Föreningen äger fastigheten Kommendantsängen 10:16 och fastigheten omfattar 25 143 kvm bostäder samt 2 186 kvm lokalyta. Antalet bostadslägenheter uppgår till 315 och antalet affärslokaler till ett 20-tal. Föreningens alla affärslokaler ger goda intäkter till föreningen. Ett garage finns i fastigheten samt flertalet mycket fina gemensamhetsanläggningar, läs mer om detta under övriga utrymmen samt bilplats.
Föreningen har tydliga kommunikationskanaler såsom egen tidning, bemannad reception och egen facebook-sida där man snabbt och enkelt kan få hjälp och svar.

Föreningen har under åren utfört många renoveringsarbeten på fastigheten, läs mer om det i årsredovisningen. Dem senaste åren mellan 2013-2017 har tak, fönster, fasader, balkonger och terrasser renoverats. 2018 spolades stammarna. Under 2018 fick gården ett ansiktslyft genom klippning av yviga häckar och plantering av nya växter. Entréerna har fått konstutsmyckning med belysning och en upprustning av klinkers i entréerna pågår. Föreningen planerar att inom några år byta hissar samt att se över stammar inom en tioårsperiod. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.
Föreningen har upphandlat ett gemensamt el-avtal med individuell mätning och debitering. Syftet är att få ner kostnaderna och skapa medvetenhet om förbrukning.

Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/.

Gå in på föreningens mycket informativa hemsida för ytterligare information: http://www.hsb.se/goteborg/slottsskogen

Parkering

Föreningen tillhandahåller ca 109 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 714 kr/mån samt 4 mc-platser som kan hyras till en kostnad om 100 kr/mån. Fn är det kö. För boende som är mantalsskrivna på adressen kan boendeparkeringskort nyttjas. För villkor och ansökan om boendekort kontakta Göteborgs Stad.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
153
Våningsplan
6 av 8
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
55 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
102

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Linnégatan 72

Linnégatan 72,
413 08 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 17
  Utgångspris
  4 275 000 kr
  Månadsavgift
  3 686 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  75 kvm

  Visning: 2019-06-17 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 4
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 564 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  71,4 kvm

  Visning: 2019-06-17 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7 A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 404 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  49 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Rosengatan 3A
  Utgångspris
  4 190 000 kr
  Månadsavgift
  2 255 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  66 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 35
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 72B
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-06-26 17.00