Långedrag - Hinsholmen, Göteborg

Palmsundsgatan 20

Såld, 2018-12-08
Exklusiv
Slutpris
7 350 000 kr
Avgift
5 056 kr
Antal rum
4
Boarea
115 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

  • Ansvarig mäklare

    Stephanie Millon

    Fastighetsmäklare / Partner

    :
    Telefon: 031-761 79 16

Bilder

Unik i sitt slag. En smakfull fyrarumsvåning om 115 kvm med panoramautsikt över havet och skärgården. Palmsundsgatan 20 - Bjurfors
Vardagsrummet öppnar sig med en nästan dramatisk rumsvolym, tre meter i tak och ett makalöst ljus. Palmsundsgatan 20 - Bjurfors
En lätt och ljus harmoni vilar över våningens öppna och rena ytor. Palmsundsgatan 20 - Bjurfors
Ett nästan förföriskt ljus.... Palmsundsgatan 20 - Bjurfors
Ljuset faller fritt i kaskader från de höga originalfönstren. Palmsundsgatan 20 - Bjurfors
En sommarkväll står dörren till den stora balkongen med tidstroget smidesräcke öppen. Palmsundsgatan 20 - Bjurfors

Området

Mäklaren om Långedrag

Långedrag har allt – ett kustnära samhälle med flera segelklubbar, lugna, kuperade villagator, förstklassiga restauranger och cykelavstånd till centrala Göteborg. Inte undra på att Långedrag är ett av de mest omtyckta områdena, faktiskt inte bara i Göteborg utan i hela Sverige.

OMRÅDET
Långedrag beskrivs ofta som paradiset för båtfolk. Här möter du såväl proffs som söndagsseglare, träbåtsnostalgiker som fartälskare – och så förstås de som helst hänger på bryggan eller aldrig satt sin fot i en båt men ändå sällar sig till kategorin. För väl på plats i Långedrag blir du på ett både naturligt och nästan övernaturlig sätt en del av seglarvärlden. Men givetvis är Långedrag mycket mer än så. Inte minst är det ett levande och varierande landskap av villor och radhus av alla storlekar, stilar och epoker. Det är också klippor, stränder och bryggor, fint ackompanjerat av den friska brisen från havet. Spårvagnen som ringlar genom Långedrag ut till Saltholmen är tråden som knyter ihop innerstaden med porten till villaområdena i väster. Det är också här porten mot havet börjar med Nya Varvet och Tångudden, vidare ut till Hinsholmens småbåtshamn eller Saltholmen, där skärgårdsbåtarna tar vid. Att hav- och båtlivet är så genomgående beror på att det är en så självklar del av Långedrags historia. Man hittar även många spår från tiden då det var ett jordbruks- och fiskarsamhälle, samt från örlogsflottan och nationalromantiken från början av förra seklet när Långedrag blev en populär badort. Saltholmens kallbadhus är en av alla gamla fina traditioner som lever kvar, med sin charmigt avslappnade atmosfär.

FRITID
Det ligger nära till hands att anta att boende i Långedrag kommer lättare och oftare ut i friska luften, av naturliga skäl. De typiska långedragsborna uppskattar verkligen värdet av ett havsnära boende. Samtidigt är de inte skrytsamma, snarare stolta över sitt område som de vårdar, precis som sina trädgårdar och båtar. Promenera genom villakvarteren från Hagen till Tångudden och ut till Saltholmen en solig söndag, och du möts av ett fejande, putsande och målande. Den oprentiösa attityden beror kanske på att det inte finns något bevisa – Långedrag har ju ett självklart och välförtjänt gott rykte och behöver aldrig förklara eller förställa sig i något sammanhang.

Köpa eller sälja bostad i Långedrag? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.