Såld, 2018-05-18
Exklusiv
Besiktigad
Slutpris
18 500 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
760 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
199 kvm / 153 kvm

  • Ansvarig mäklare

    Janne Andersson Melinder

    Fastighetsmäklare / Partner

    :
    Telefon: 031-68 69 75

Bilder

Här erbjuds en poolvilla med ett fullkomligt unikt läge och eget bryggdäck för större djupgående båt. Ängholmen 1 - Bjurfors
Ett marint toppläge i vacker skärgårdsmiljö, några meter från strandlinjen och vattnet. Ängholmen 1 - Bjurfors
Från det enorma bryggdäcket med sjöbod bjuds det på havsutsikt och vackra solnedgångar. Ängholmen 1 - Bjurfors
En vacker gammal träbro med vägbom förbinder denna lilla skärgårdsö med Långedrag. Ängholmen 1 - Bjurfors
Läget får anses tillhöra ett av Göteborgs bästa i en av landets mest stadsnära skärgårdsmiljöer. Ängholmen 1 - Bjurfors
Att hitta ett hus där du kan förtöja din djupgående båt, några steg hemifrån är inte det lättaste. Ängholmen 1 - Bjurfors

Området

Mäklaren om Långedrag

Långedrag har allt – ett kustnära samhälle med flera segelklubbar, lugna, kuperade villagator, förstklassiga restauranger och cykelavstånd till centrala Göteborg. Inte undra på att Långedrag är ett av de mest omtyckta områdena, faktiskt inte bara i Göteborg utan i hela Sverige.

OMRÅDET
Långedrag beskrivs ofta som paradiset för båtfolk. Här möter du såväl proffs som söndagsseglare, träbåtsnostalgiker som fartälskare – och så förstås de som helst hänger på bryggan eller aldrig satt sin fot i en båt men ändå sällar sig till kategorin. För väl på plats i Långedrag blir du på ett både naturligt och nästan övernaturlig sätt en del av seglarvärlden. Men givetvis är Långedrag mycket mer än så. Inte minst är det ett levande och varierande landskap av villor och radhus av alla storlekar, stilar och epoker. Det är också klippor, stränder och bryggor, fint ackompanjerat av den friska brisen från havet. Spårvagnen som ringlar genom Långedrag ut till Saltholmen är tråden som knyter ihop innerstaden med porten till villaområdena i väster. Det är också här porten mot havet börjar med Nya Varvet och Tångudden, vidare ut till Hinsholmens småbåtshamn eller Saltholmen, där skärgårdsbåtarna tar vid. Att hav- och båtlivet är så genomgående beror på att det är en så självklar del av Långedrags historia. Man hittar även många spår från tiden då det var ett jordbruks- och fiskarsamhälle, samt från örlogsflottan och nationalromantiken från början av förra seklet när Långedrag blev en populär badort. Saltholmens kallbadhus är en av alla gamla fina traditioner som lever kvar, med sin charmigt avslappnade atmosfär.

FRITID
Det ligger nära till hands att anta att boende i Långedrag kommer lättare och oftare ut i friska luften, av naturliga skäl. De typiska långedragsborna uppskattar verkligen värdet av ett havsnära boende. Samtidigt är de inte skrytsamma, snarare stolta över sitt område som de vårdar, precis som sina trädgårdar och båtar. Promenera genom villakvarteren från Hagen till Tångudden och ut till Saltholmen en solig söndag, och du möts av ett fejande, putsande och målande. Den oprentiösa attityden beror kanske på att det inte finns något bevisa – Långedrag har ju ett självklart och välförtjänt gott rykte och behöver aldrig förklara eller förställa sig i något sammanhang.

Köpa eller sälja bostad i Långedrag? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.