Modern och ljus tvåa med beviljad vindsbyggnation i omtyckta Kålltorp

Kålltorp, Göteborg

Utåkersgatan 12C

På förhand
Avgift
3 468 kr
Antal rum
2
Boarea
53 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Modern och ljus tvåa med beviljad vindsbyggnation i omtyckta Kålltorp

Tre trappor upp i detta charmiga landshövdingehus finner ni denna moderna genomgångstvåa med rikligt ljusinsläpp.

 • Ansvarig mäklare

  Petter Sundström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

Bilder

Välkommen till BRF Utåkersgatan 12. Utåkersgatan 12C - Bjurfors
Välkommen till BRF Utåkersgatan 12
. Utåkersgatan 12C - Bjurfors

I uppgång C hittar ni denna charmiga bostad som dessutom fått vindsbyggnation beviljad av föreningen

Föreningens lummiga innergård. Utåkersgatan 12C - Bjurfors
Föreningens lummiga innergård
. Utåkersgatan 12C - Bjurfors
Skatås trevliga motionsslingor. Utåkersgatan 12C - Bjurfors
Skatås trevliga motionsslingor
Sommarbild från en av bryggorna vid Härlanda Tjärn. Utåkersgatan 12C - Bjurfors
Sommarbild från en av bryggorna vid Härlanda Tjärn

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i detta fina landshövdingehus finner ni denna moderna genomgångstvåa. Direkt innanför hallen finner ni en rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder. Intill hallen finns även en stor klädkammare som tar hand om era förvaringsbehov. Vardagsrummet är stort och den luftiga känslan förstärks av det härliga ljusinsläppet. Sovrummet är lugnt beläget mot innergården och rymmer enkelt en stor dubbelsäng. Bostadens kök är inrett med mycket smakfulla materialval. Badrummet är fräscht och utrustat med allt du kan tänkas behöva.

I närområdet finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Vid närliggande Munkebäcks torg finns Konsum, vårdmottagning, apotek, och bibliotek och endast ett stenkast från bostaden finns en mindre matbutik och en charkbutik med närproducerat kött. Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Kålltorp erbjuder ett lugnt och behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar

Interiör

Högst upp i detta vackra landshövdingehus finner ni entrédörren till denna moderna genomgångstvåa. Direkt innanför dörren välkomnas ni av en rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Här är väggarna tapetserade i en behagligt grå ton och på golvet ligger smakfull ekparkett. I direkt anslutning till hallen finns även en stor klädkammare som tar hand om alla era förvaringsbehov.

Från hallen når man naturligt bostadens vardagsrum vars luftiga känsla förstärks tack vare det rikliga ljusinsläppet. Här är väggarna vita och på golvet ligger även här smakfull ekparkett. I vardagsrummet kan ni enkelt möblera med en större soffgrupp med tillhörande soffbord och tv-möbel.

Bostadens generösa sovrum nås även det från hallen. Här infinner sig en mycket rofylld känsla mycket tack vare det behagliga ljusinsläppet som strömmar in från sovrumsfönstren som vetter lugnt mot innergården. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng, sängbord och en mindre förvaringsmöbel vid behov.

Bostadens kök är inrett med snygga vita luckor på vilket det vilar en smakfull bänkskiva i svart. Detta skapar en modern kontrast mot det i övrigt vita köket. Kring alla arbetsytor sitter snyggt kakel i ljust grå ton. Utrustningen i köket består av induktionshäll, spisfläkt inbyggnadsugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. I övrigt är väggarna vita och på golvet ligger snyggt och praktiskt grått golv. Vidare rymmer köket ett matbord för minst fyra personer.

Det ljusa och fräscha badrummet når ni via hallen. Här ligger plastmatta i fräsch kulör på golvet och på väggarna sitter vit våtrumstapet. I övrigt består utrustningen av handfat, badrumsskåp, WC samt en duschhörna.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 61:9

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel samt torkrum. Det finns även ett cykelrum. Dessutom tillhandahåller föreningen en trevlig innergård med flertalet sittplatser där man kan grilla.

TV/bredband

TV - Ansluten till Com Hem. Basutbud TV-kanaler ingår i avgiften.

Bredband - Ansluten till Com Hem. Avtal tecknas separat.

Parkering

Det råder fri parkering på flertalet gator i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 468 kr

Inklusive värme, vatten och TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
8,49%
Andel av årsavgiften är
8,88%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
12
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
53 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
135

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Utåkersgatan 12
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen äger och förvaltar sedan 23 maj 2007 fastigheten Göteborg Kålltorp 61:9 med adress Utåkersgatan 12. Byggnadsår är 1937. Fastigheten omfattar 13 lägenheter varav 11 plus ett vindsutrymme är upplåtna med bostadsrätt och 1 är upplåten med hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar
2004 Takrenovering
2004 Fönsterrenovering
2008 Tvättstuga
2016 Relining av avloppsstammar
2016 Målat och renoverat fasad
2016 Byte av ute- samt portbelysning.

Kommande renoveringar
2017/18 Nytt kodlås till entréporten
2017/18 Nymurning av väggar i port.
2017/18 Ny belysning i portgången.

TV/bredband

Ansluten till Com Hem. Basutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam innergård med flertalet bänkar där medlemmarna kan sola och grilla.

Gemensamma utrymmen

Föreningen tillhandahåller en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel samt torkrum. Föreningen har även ett cykelrum.

Övrigt

Föreningen ställer sig positivt till vindsbyggnation för lägenheterna i uppgång A och C. I A-uppgången har en vindsbyggnation utförts och för lägenheten i uppgång C har föreningen beviljat byggnationen.

Byggnadssätt

Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Kålltorp

Det sägs att det är lätt att bli kär i Kålltorp och har man väl fallit för den pittoreska charmen resulterar det inte sällan i en livslång förälskelse. Inte undra på. Här finns det bästa av alla världar: liv och rörelse, trivsamt gemyt, bra kommunikationer och samtidigt omedelbar tillgång till alla de möjligheter som Delsjöområdet erbjuder.

CYKELAFFÄRER OCH BAGERIER
Stadsdelen Kålltorp planlades i början av förra seklet och gatubilden är i stort sett oförändrad sedan dess. Landshövdingehus och småskaliga flerbostadshus sida vid sida längs trädkantade vägar och lummiga villagator där äppelträden står tätt mellan trädgårdarna. Kålltorp är en egen liten stad i staden, med sin värld av blomsteraffärer, caféer, restauranger, bagerier och promenadstråk. Så det finns egentligen ingen anledning att lämna stadsdelen – allt man behöver och lite till finns ju här.

KÅLTORPET OCH KÄLLTORPET
Namnet Kålltorp kan dateras så långt bak som till 1400-talet och gården med samma namn. Kanske hette ägaren långt tillbaka Kålle, eller så är inte en helt vild gissning att det odlades kål på ägorna. En tredje möjlighet är att det fanns en kallkälla strax intill, vilket gav namnet Kalltorp som så småningom förvanskades till det mer göteborgsklingande Kålltorp.

LEKPLATSER OCH KVARTERSKROGAR
Närheten till grönområden och fritidsaktiviteter gör att många familjer trivs bra här. Vid Björcksgatan mitt i stadsdelens hjärta finns en stor lekplats som älskas av Kålltorpsbarnen. Med rutschkana, sandlåda och vattenlek för de minsta och skateboardramp, klättervägg och basketkorgar för de lite större är det en fin mötesplats för såväl barn som vuxna i alla åldrar.

En annan trevlig mötesplats är Renströmska parken, som är perfekt för en picknick eller på vintern pulkaåkning. Vid parken ligger det gamla sanatoriet, en vacker byggnad från 1910-talet som idag hyser lägenheter. Det slottsliknande huset som ritades av Ernst Torulf har en arkitektur som känns igen från andra byggnader i Göteborg såsom Naturhistoriska, Posthuset och Hvitfeldska och visst är det samma arkitekt som ligger bakom dem.

I Kålltorp duggar kvarterskrogarna tätt och lämpar sig perfekt för en spontan after work, eller varför inte sluta upp med vännerna för en sen och härligt långdragen frukost innan söndagspromenaden? I omgivningarna kan man gå i timtal, genom bostadsområdena och parkerna och upp längs någon av slingorna i Skatås, Delsjön och Härlanda Tjärn.

Köpa eller sälja bostad i Kålltorp? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kålltorps 3 bästa

3
 • Café Oizo
 • Lillasur Hantverksbageri
 • Torsdags-quiz på Glenns Sportsbar

Karta

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Petter Sundström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lagmansgatan 4B
  Månadsavgift
  2 991 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kyrkåsplatsen 2
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 997 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kålltorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sanatoriegatan 62
  Utgångspris
  5 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 724 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!