Väldisponerad trea med sydvästvänd balkong!

Johanneberg, Göteborg

Fridkullagatan 18E

På förhand
Utgångspris
2 995 000 kr
Avgift
4 223 kr
Antal rum
3
Boarea
66,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Väldisponerad trea med sydvästvänd balkong!

Välkomna till trivsamma Fridkullagatan och dessa tre rymliga rum med kök där bevarad charm möter modern design. Stor balkong i soligt sydvästläge!

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Bilder

Välkomna till Fridkullagatan 18E!. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Välkomna till Fridkullagatan 18E!
Vi presenterar en mycket charmig genomgångstrea i populära Brf Lilla Le. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Vi presenterar en mycket charmig genomgångstrea i populära Brf Lilla Le
Köket har renoverats varsamt där man bevarat gammal inredning och kombinerat med modern design. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Köket har renoverats varsamt där man bevarat gammal inredning och kombinerat med modern design
. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Ett av bostadens två rymliga sovrum med gott om plats för säng, skrivborg och garderober. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Ett av bostadens två rymliga sovrum med gott om plats för säng, skrivborg och garderober
. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Interiörbild. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Lättmöblerat och ljust vardagsrum med utgång till balkongen. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Lättmöblerat och ljust vardagsrum med utgång till balkongen
. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Balkongen ligger i ett soligt sydvästläge. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Balkongen ligger i ett soligt sydvästläge
Fritt läge ned över Fridkullagatan. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Fritt läge ned över Fridkullagatan
. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
. Fridkullagatan 18E - Bjurfors

På föreningens lugna och lummiga innergård finns det sittplatser och grillmöjligheter

Master Bedroom med fönster mot den lugna gården. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Master Bedroom med fönster mot den lugna gården
. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
. Fridkullagatan 18E - Bjurfors

Det största sovrummet ligger till vänster från hallen och här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt garderober längs ena väggen

Hallen binder ihop rummen och erbjuder plats åt förvaring i en klädkammare. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Hallen binder ihop rummen och erbjuder plats åt förvaring i en klädkammare
Helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Helkaklat badrum med tvättmöjligheter
Varmt välkommen till Fridkullagatan 18E!. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Varmt välkommen till Fridkullagatan 18E!
Föreningens välskötta trädgård. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Föreningens välskötta trädgård
Ljuvliga näckrosdammen endast en kort promenad bort. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Ljuvliga näckrosdammen endast en kort promenad bort
Bo granne med fina grönområden. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Bo granne med fina grönområden
Närhet till Kungsportsavenyen med dess rika nöjesutbud. Fridkullagatan 18E - Bjurfors
Närhet till Kungsportsavenyen med dess rika nöjesutbud

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I populära Brf Lilla Le välkomnas ni till detta hemtrevliga och smakfullt renoverade hem om tre rum och kök fördelat på 66,5 kvadratmeter. Bostaden är i gott skick med ett stilfullt renoverat kök där man bevarat de charmiga originalskåpen från byggåret 1949 och kombinerat detta med modern design och tidstypiska färg- och materialval. Från det lättmöblerade vardagsrummet når ni balkongen som är vänd mot sydväst med sol större del av dagen. Utöver detta erbjuder bostaden två stycken rymliga sovrum varav ett idag används som kontor/gästrum samt ett välutrustat badrum med dusch och tvättmaskin.

På föreningens lugna och lummiga innergård finns det sittplatser och grillmöjligheter. Alldeles intill föreningens hus finns det också mycket goda kommunikationer från hållplatsen Pilbågsgatan där man har tre olika busslinjer (18,19 och 52) samt gångavstånd till Göteborgs centrala delar så som Korsvägen, Avenyn, Götaplatsen m.fl. Området kring Fridkullagatan erbjuder också flertalet trivsamma grönområden, däribland joggingspåret kring Mossen som nås på kort promenadavstånd.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Interiör

Välkomna till Brf Lilla Le och Fridkullagatan 18. Via porten tar ni trappan upp till andra våningen och välkomnas in i detta trivsamma hem. Hallen är rymlig med plats för avhängning av skor och ytterkläder till vänster. På golvet ligger ekparkett som återfinns i samtliga rum förutom köket. Väggarna är ljust målade. Från hallen nås bostadens samtliga utrymmen och i anslutning finns en rymlig klädkammare.

Vardagsrummet ligger in genom hallen och till höger. Här är ytorna lättmöblerade med tre långa väggar och stora fönsterpartier som släpper in ljuset från sydväst. Väggarna är smakfullt färgsatta och på golvet ligger ekparkett. Från vardagsrummet kommer ni ut till balkongen med sol större del av dagen. Under sommartid blir detta ett extra rum öga mot öga med solen.

Köket är mycket smakfullt renoverat där de tagit nytta av de gamla, charmiga originalskåpen och kombinerat detta med modern design. Över de generösa arbetsytorna sitter vita kakelplattor och den maskinella utrustningen består av kyl/frys från Siemens, spishäll, diskmaskin samt fläktkåpa i rostfritt. Här finns plats för flera sittande gäster i den platsbyggda soffan med underliggande förvaring och från fönstret blickar ni ut över föreningens lugna innergård. Ena väggen är klädd med en tapet som efterliknat en originaltapet som återfinns i ett av hallskåpen.

Det största sovrummet ligger till vänster från hallen och här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt garderober längs ena väggen. Väggarna är målade och på golvet ligger den enhetliga ekparketten. Fönster vetter mot innergården.

Det andra sovrummet används idag som kontor/gästrum. Rumsvolymen är väl tilltagen och rymmer med lätthet en större säng samt övriga möbler.

Badrummet är helkaklat och ligger rakt fram från hallen. Utrustningen består av wc, handfat, tvättmaskin, dusch, handdukstork samt ett badrumsskåp.

Fakta

Uteplats/balkong

Typ av mark
Balkong

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör både ett vindsförråd och ett källarförråd samt tillgång till föreningens gemensamma tvättstugor, cykelrum samt hobbyrum. Det finns tre stycken tvättstugor i föreningen belägna på Golvläggaregatan 4C, Fridkullagatan 17G samt 18A. I tvättstugan på 18A finns det även en så kallad "drop in" maskin med tillhörande torktumlare. De två hobbyrummen finner du i källaren på Fridkullagatan 18 mellan uppgång A och B samt på Golvläggaregatan mellan uppgång 4A och B.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband 100 mbit via fiber från Bredbandsbolaget (ingår i avgiften)

Parkering

Föreningen förvaltar över 11 stycken garageplatser på Brushanegatan som kan hyras av medlemmarna för 480 kr/mån. Föreningen har även 52 stycken parkeringsplatser med motorvärmaruttag som kan hyras för 200 kr/mån varav de flesta är belägna på Golvläggaregatan samt några på Brushanegatan. Både till garageplatserna och parkeringsplatserna är det separat kö. Intresseanmälan görs via föreningens expedition.

I övrigt erbjuds gratis parkering längs med vissa av gatorna inne i Johannebergs villaområde. Adressen Fridkullagatan 18E är inte berättigad till boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 223 kr

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
93
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
66,5 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Byggnadssätt

Byggår
1949
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Lilla Le
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Lilla Le är belägen på Golvläggaregatan och Fridkullagatan i Johanneberg. Föreningen bildades 1948 och består av 111 bostadsrätter fördelade i två huskroppar. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Föreningen har en informativ hemsida som är väl värd ett besök: www.lillale.se.

Följande stora renoveringar har utförts på fastigheten: 1989 byttes fönster till 3-glas. 1994 renoverades tak och fasad. 1998 genomförde föreningen ett byte av VA-stammar och elstigare. 2005 gjordes en uppfräschning av den yttre miljön. Bland annat sågs planteringar och stenläggning över och ytterbelysningen runt fastigheterna förbättrades. Man genomförde även förbättring av dräneringen. Detta år installerades även nya säkerhetsdörrar. 2008 utfördes energideklaration. 2009 sålde föreningen av delar av torkvindarna för ny- och tillbyggnation av bostadsrätter, vilket inbringade kapital samt löpande avgiftsintäkter. En översyn av balkongerna gjordes för att fastställa statusen. Tre balkonger renoverades, resterande renoverades 2012. 2011 genomfördes radonmätning med godkänt resultat. 2012 genomfördes fasad- och balkongrenoveringar. 2013 utfördes asfaltering av en parkeringsplats samt ommålning av soprum. 2015 utfördes byte av dagvattenanslutning på Golvläggaregatan 4 och Fridkullagatan 17

Föreningen följer en långsiktig underhållsplan.

Fastigheterna står på mark med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades 2018. För att täcka kostnaden för ökad tomträttsavgäld har föreningen beslutat om en avgiftshöjning på 1% från den 1 januari 2019. Föreningens ekonomi anses vara god med en belåningsgrad på 1.193 kr/kvm (december 2018) efter de senaste amorteringarna.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,02431%

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
308 kr
Försäkring
292 kr
Summa
600 kr

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Fridkullagatan 18E

Fridkullagatan 18E,
412 62 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Cosselsgatan 1C
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 740 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 1
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 257 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Von Gerdesgatan 3
  Utgångspris
  4 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 030 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  89 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 64
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 608 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 17
  Pris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 108 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 1
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Palmstedtsgatan 3B
  Pris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 797 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Spaldingsgatan 5
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 647 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gyllenkrooksgatan 7
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 712 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 96
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  4 366 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 1
  Utgångspris
  3 550 000 kr
  Månadsavgift
  2 841 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 6
  Utgångspris
  4 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 064 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!