Exklusiv villa på Formskäraregatan 4A

Johanneberg, Göteborg

Formskäraregatan 4A

Exklusiv
Budgivning pågår
Utgångspris
12 500 000 kr
Antal rum
10
Boarea / Biarea
173 kvm / 123 kvm
Tomtarea
568 kvm
Typ
Friliggande villa
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Exklusiv villa på Formskäraregatan 4A

Vi presenterar en exklusiv femtiotalsvilla med 10 rum över tre plan. Tidlös design och atmosfär möter omrenoverad bekvämlighet.

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-733 20 15

Bilder

Den tidlösa femtiotalsvillan ligger i Johannebergs lugna villakvarter. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Den tidlösa femtiotalsvillan ligger i Johannebergs lugna villakvarter
Villans ton är genomgående tidlöst skandinavisk. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Villans ton är genomgående tidlöst skandinavisk
Matsalen har plats för allt från större middagar och söndagsbruncher. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Matsalen har plats för allt från större middagar och söndagsbruncher
En junikväll öppnas matsalens dörrar upp mot trädgårdens stensatta terrass. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
En junikväll öppnas matsalens dörrar upp mot trädgårdens stensatta terrass
Serveringsgång med inredning från exklusiva tillverkaren Bauformat. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Serveringsgång med inredning från exklusiva tillverkaren Bauformat
Rymliga sällskapsytor för att bjuda hem vänner. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Rymliga sällskapsytor för att bjuda hem vänner
Ta dörren ut på balkongen från mellanplan. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Ta dörren ut på balkongen från mellanplan
Vackra detaljer. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Vackra detaljer
Balkong mot den lugna gatan gör det till en perfekt plats för en eftermiddagsbok. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Balkong mot den lugna gatan gör det till en perfekt plats för en eftermiddagsbok
Stilrent kök i vitt. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Stilrent kök i vitt
Kök med matplats. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Kök med matplats
Sovrum eller kanske kontor? Valet är ditt!. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Sovrum eller kanske kontor? Valet är ditt!
Välkommen till allrummet på övre plan. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Välkommen till allrummet på övre plan
Rymligt master bedroom med stora garderober och plats för dubbelsäng. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Rymligt master bedroom med stora garderober och plats för dubbelsäng
Från master bedroom har du balkong med morgonsol och utsikt ner mot Korsvägen och Liseberg. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Från master bedroom har du balkong med morgonsol och utsikt ner mot Korsvägen och Liseberg
Sovrummet tre på övre plan kan även nyttjas som spelrum eller kontor. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Sovrummet tre på övre plan kan även nyttjas som spelrum eller kontor
Sovrum fyra beläget på övre plan. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Sovrum fyra beläget på övre plan
Sovrum fem, även det på övre plan. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Sovrum fem, även det på övre plan
Exteriörbild. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Klassiskt badrum i vitt helkakel. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Klassiskt badrum i vitt helkakel
På entréplan finner du ett spatiöst allrum med många möbleringsalternativ. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
På entréplan finner du ett spatiöst allrum med många möbleringsalternativ
Rum med uthyrningsmöjligheter. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Rum med uthyrningsmöjligheter
Köket i uthyrningsdelen har en vacker kontrast mellan det vita kaklet och de mörka träskåpen. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Köket i uthyrningsdelen har en vacker kontrast mellan det vita kaklet och de mörka träskåpen
Även badrummet i uthyrningsdelen är av bästa kvalité. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Även badrummet i uthyrningsdelen är av bästa kvalité
Uteplats med soligt söderläge. Formskäraregatan 4A - Bjurfors

Samlas uteplatsen i soligt söderläge

Välkommen till Formskäraregatan 4A!. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Välkommen till Formskäraregatan 4A!
Entréplan. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Entréplan
Övre plan. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Övre plan
Vindsplan. Formskäraregatan 4A - Bjurfors
Vindsplan

Beskrivning

Beskrivning

Den tidlösa femtiotalsvillan ligger högt. En sommarkväll uppe på balkongen ser du innerstadens takåsar, glittrande ljus och gator slutta ner mot Korsvägen. Där, några hundra meter ner, sjuder staden av liv. Du ser Lisebergs pariserhjul snurra och vid horisonten blånar höjderna utanför staden. Här uppe i Johannebergs villakvarter vilar lugnet mellan välskötta hus och prydligt klippta gräsmattor. Det enda som hörs är en och annan skateboard som får fart i gatans sluttning, eller ljudet en ensam gräsklippare långt borta. En sådan kväll är det svårt att tro att du kan låsa cykeln vid Götaplatsen efter cirka fem minuter.

Den vitputsade villan om totalt närmare 300 kvm fördelat över tre plan och 10 rum ligger i en sluttning. Läget är högt uppe på gatans krön och arkitekturen är tidstypiskt ren och sparsmakad. Huset byggdes 1957, under en period som många menar är en höjdpunkt när det gäller såväl arkitektur och hantverkskunnande som bra material. Ännu gjöts bjälklagen i betong och virket var massiv ek och senvuxen kärnfura. Travarna av äkta vägg- och taktegel inramade byggarbetsplatserna och när golvytorna var klara kläddes de i fiskbensmönstrad ekparkett. Garagedörrarnas bredd mättes självklart upp efter Saabs och Volvos senaste modeller.

Denna klassiska femtiotalsvilla är ett bra exempel från dessa folkhemmets rekordår. Här finns 6–7 rejäla sovrum, omfattande sällskapsytor, tre balkonger samt flera badrum och toaletter. En omfattande totalrenovering har dramatiskt förflyttat villans komfort och bekvämlighet in i vår tid, men behållit de tidlösa arkitekturlinjerna och den ursprungliga atmosfären. Bland många bevarade detaljer finns det tidstypiska trappräcket, fönsterbrädorna i kalksten och två tidstrogna öppna spisar i puts, tegel och svart granit.

Villans ton är genomgående tidlöst skandinavisk och stilren avseende bland annat kök, badrum och andra renoverade ytor. Ekparketterna breder ut sig över i stort sett villans samtliga golvytor. I entréplanet finns en fullt utrustad och separat lägenhet med golvvärme och egen ingång i husets gavel. Detta öppnar för eget företagande, generationsboende, gästvåning eller uthyrning.

Villan har inbyggt garage och en stensatt uppfart med plats för flera bilar. Trädgården är lättskött och trivsam med gräsmatta, buskar, partier med natursten och stensatta gångar; allt inramat av vitt trästaket och ett vackert smidesstaket. En stor stensatt uteplats ligger i soligt söderläge. Trädgården får karaktär av sluttningen och bohusgraniten som kommer dagen. En ljus sommarnatt är atmosfären mycket speciell på den blommade trädgårdens skyddade stenterrass.

Villans bergvärmeanläggning ger låga driftkostnader, delar av huset har golvvärme. I huset finns ett praktiskt telekomsystem mellan våningarna samt ett avancerat larm- och bevakningssystem.

Interiör

Parkera på den svagt sluttande, stensatta uppfarten. Intill entrén i villans bottenvåning svämmar en stor Rhododendron nästan över, inramad av natursten. Till höger finns garaget och skyddad under balkongen finns den tidstrogna entrédörren med en sexkantig liten glasruta.

Den stora entréhallen får ljus från två sidofönster och behaglig värme från det sobert mörka klinkergolvet. Sedan tar ekparketten över och försvinner ut i planets samtliga rum. Här i hallen finns plats för både hallmöbler och bra avhängning. En trappa leder upp till villans andra plan.

Till vänster i hallen sträcker ekparketten ut i ett stort allrum med blyinfattade fönster i två väderstreck. Svagt sluttande taklinjer och slätputsade väggar ger rummet en klassisk femtiotalskaraktär. Rummet känns givet för allt från vardagskvällarnas tevespel till fredagsmysets popcornskrig. En gråkulen kväll sprakar bokveden i den öppna spisen.

Från hallen når du ett förrådsutrymme under trappan samt en helkalkad toalett med golvvärme som går i ljusgrått och vitt.

Här på entréplanet finns även en separat och komplett lägenhet med egen ingång i husets gavel. Den är om två rum och kök, egen tvättstuga samt ett sobert helkaklat badrum med golvvärme. Lägenheten öppnar givna möjligheter som exklusiv gästvåning, eget företagande eller självständigt boende för familjens halvvuxna barn.

Följ trappan upp till villans andra plan där en inre hall tar emot med ljus och tidlös arkitektur. Hallens ekparkett förbinder med planets alla rum. Bakom två glaspartier finns en balkong och en ektrappa med tidstypiskt smidesräcke försvinner upp till det tredje bostadsplanet.

In till höger, via en bred öppning, överraskar villan med stora och ljusa sällskapsytor. De sträcker sig längs husets fulla djup med stora fönsterpartier i tre väderstreck. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med matsalen och får extra karaktär av det utåtvinklade glaspartiet som bryter de rena arkitekturlinjerna med sin djupa stenskiva. I decemberkvällen möts dina gäster av glögg- och saffransdoft samt sprakandet från brasan i den tidstypiska öppna spisen – ett stilrent konstverk i puts, tegel och svart granit.

En junikväll står matsalens dörrar ut till trädgårdens stensatta terrass på vid gavel. Sommarkvällens dofter tränger in. Matsalen har plats för allt från familjehögtiderna till större middagar och söndagsbruncher. Rent teoretiskt kan bordet förlängas genom hela vardagsrummet, eller ut på terrassen, om hela bekantskapskretsen vill vara med på kräftskivan.

Från matsalen kommer du in i en välbevarad klassisk serveringsgång med serveringsskåp, garderober och avställningsytor. Här finns även ett helkaklat gäst-wc i ljus och sober stil. Den är utrustad med wc, handfat och golvvärme.

Serveringsgången slutar i det fullutrustade köket med oerhört stilren, närmast minimalistisk inredning från exklusiva tillverkaren Bauformat. Bländvita skåpsytor, stänkskydd i vit mosaik och arbetsytor svart granit kompletteras med ekparkett och vitvaror i rostfritt utförande. Invid ett av kökets två fönster finns plats för upp till sex gäster att hänga med sina fördrinkar innan maten puttrat klart.

Från köket kommer du vidare till en groventré med ljusgrå klinker. Även här kommer du ut på terrassen. Längre in ligger den ljusa och rymliga tvättstugan. Här finns gott om arbetsyta, bänkskåp för förvaring samt tvättmaskin och torktumlare från Miele.

Tillbaka i den inre hallen finns ett härligt hörnrum med fönsterparti i två väderstreck. Rummet känns optimalt som arbets- eller gästrum.

Följ nu den vackra ektrappan med sitt karaktäristiska smidesräcke. En generös hall tar emot med stark femtiotalsatmosfär. Två takfönster ger kaskader av ljus över ekparketten. De diagonala taklinjerna skapar tidstypisk karaktär. På detta plan finns inte mindre än fem sovrum och ett badrum.

Ett större master bedroom har ekparkett och en extra djup garderobslösning med skjutdörrar. Här kommer du ut på en balkong med morgonsol. Härifrån har du utsikt ner mot Korsvägen och Liseberg. Landmärkena radar upp sig och i skymningen blånar det i höjderna utanför stan.

Intill master bedroom finns ett badrum i vitt helkakel. Från det inbyggda badkaret kan du se stjärnhimlen genom takfönstret. Här finns handfatskommod och wc. Vägg i vägg finns ytterligare ett separat wc med handfat och toalett.

I de övriga fyra sovrummen finns ekparkett, infällda takspottar och inbyggda garderober. Ett av dem är något större, medan de tre något mindre rummen ligger i fil, till vänster om hallen.

Från den övre hallen når du den oinredda vinden med plats och potential att skapa ytterligare en våning.

Sammantaget är detta en stilsäker och smakfullt renoverad femtiotalsvilla med högsta bekvämlighet. Atmosfären är stark, estetiken tidlös och närheten till innerstadens alla möjligheter är given.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 94:22

Tomt

Typ
Häckar och trädgårdstomt

Tomtarea 569 m² (friköpt).

Parkering

Garage och uppfart med plats för flera bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
12 500 000 kr
Rum
10
Sovrum
6
Max antal sovrum
7
Boarea
173 kvm*
Tomtarea
568 kvm
Biarea
123 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
9 000 kr
Värme
25 000 kr
Försäkring
4 152 kr
Renhållning
3 114 kr
Vatten/Avlopp
8 131 kr
Summa
49 397 kr

Huset har inte varit bebott (men uppvärmt) på heltid det senaste. Schablonkostnader har använts för driftkostnader.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

Huset har genomgått en mycket omfattande renovering 2009/2010.

TV/bredband

TV-antenn.

ADSL.

Planbestämmelser

Tomtindelning (1956-08-23) Stadsplan (1946-06-07)

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 533 000 kr
Byggnadsvärde
1 844 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1957
Fasad
Puts
Grund
Betongplatta
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong/trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Tegelpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2-glasfönster/2-glasfönster isoler
Grundmur
Betonghålsten

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2015-05-08

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Formskäraregatan 4A

Formskäraregatan 4A,
412 61 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-733 20 15