Varmt välkomna till en fin gavelfyra med en rymlig balkong

Hisings Backa, Göteborg

Sägengatan 64

Budgivning pågår
Pris
2 195 000 kr
Avgift
6 442 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
98 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 360 000 kr

BudBudgivareDatumTid
2 360 000 krBudgivare 22019-11-1914:22
2 350 000 krBudgivare 32019-11-1813:58
2 310 000 krBudgivare 22019-11-1809:58
2 300 000 krBudgivare 12019-11-1712:31

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Varmt välkomna till en fin gavelfyra med en rymlig balkong

Ljus och välplanerad gavelfyra med parkeringsplats som ingår i avgiften. Lugnt och grönskande område med goda kommunikationer till Göteborg city.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en mycket välplanerad gavelfyra med balkong i soligt västerläge. Här bor du i ett lugnt och skönt område.

Vardagsrummet är rymligt och har plats för både soffgrupp och tillhörande möblemang. Ett stort fönsterparti ger ett härligt ljus i bostaden. Det ljusa och välplanerade köket har gott om arbetsytor och förvaring i skåp. Matplatsen invid fönstret har gott om plats för trevliga middagar. Perfekt lägenhet för familjen med närhet till all tänkbar service och med goda kommunikationer in till city. P-plats ingår i månadsavgiften.

Varmt välkommen på visning.

Interiör

Varmt välkommen till en av föreningens populära gavelfyra!

Vi välkomnas in på praktiskt klinkergolv med avhängning till höger i hallen samt ytterliggare förvaring i stor skjutdörrsgarderob. Väggarna i hallen är tapetserade med en mönstrad tapet.

Köket ligger i anslutning till hallen. Stort och rymligt där det finns gott om plats för ett matbord med stolar samt bra arbetsyta på bänkskivan. Även här finner vi det praktiska klinkergolvet i grått. Väggarna är vita samt en väg med mönstertapet, kaklet ovanför bänkskivan i trä går i gråa och röda toner. Skåpsluckorna är vita i spegelmodell och även i vitrinstil. Här är det utrustat med rostfri kyl och frys, köksfläkt, diskmaskin samt med ugn/spis och även det är rostfritt.

Vardagsrummet binder samman större delen av bostaden. Här kan man avnjuta filmkvällar med digitalboxen som ingår i avgiften och med en bredbandshastighet på 250/Mbit från ComHem. Härifrån når man både köket, hallen, ett av bostadens sovrum samt den härliga balkongen. På golvet ligger det parkettgolv och väggarna är vita samt tapetserade med en mörk mönstrad tapet. Tack vare det höga, obehindrade läget finns ett bra naturligt ljusinsläpp.

Balkongen erbjuder en härlig plats att kunna vara ute på för att njuta av vädret på och ligger intill köket och vardagsrummet.

Det största av de tre sovrummen ligger i anslutning till vardagsrummet och rymmer en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Här finns även en stor garderob som förvaring. Det är en fondvägg med mönstrad tapet, övriga väggar är målade i en ljusgrå färg, parkettgolv.

De andra två sovrummen ligger med rofyllt läge avskilt från vardagsrummet och köket. Det första används idag som kontor/gästrum och rymmer både skrivbord, två stycken garderober, samt säng och tv-bänk. Här finns en fondvägg i mörkt mönster, övriga väggar är målade i en ljusgrå färg. På golvet ligger parkettgolv. Det sista av sovrummen rymmer även det en stor säng med möblemang. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett. Här erbjuds förvaringsmöjligheter i en stor garderob.

Bostaden har två badrum som är helkaklade och renoverade i fint skick. På golvet ligger svart klinker och väggarna har vitt kakel i större mönster. Det mindre badrummet ligger i anslutning till entrén och är utrustat med toalett, tvättställ samt spegelskåp. Det större badrummet är utrustat med tvättmaskin, dusch med glasdörrar, toalett, tvättställ, handdukstork samt spegelskåp ovanför tvättstället samt ett högtstående spegelskåp.

Välkomna på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Backa 35:1

Parkering

En parkeringsplats eller garageplats ingår i månadsavgiften. Parkeringsplatsen följer bostadsrätten och det är samma nummer på bilplatsen som på lägenheten. Om man har behov av ytterligare en parkeringsplats så finns det ca 30 st som fördelas enligt separat kö, kostnad 136 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 442 kr

I avgiften ingår värme/vatten, p-plats och en digitalbox med standardutbud + 8 favoriter samt bredband 250/Mbit från ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,25597%
Andel av årsavgiften är
0,25597%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
1 596 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 195 000 kr
Lägenhetsnummer
428
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
98 kvm

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
250 kr
Summa
250 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1969-1970
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Backa
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
484
Antal lokaler
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Backa består av 484 lägenheter. Fastigheterna Göteborg Backa 35:1-2 bebyggdes 1969-1970. Föreningen innehar marken med tomträtt.

HSB Brf Backa är en välskött förening. Föreningen är aktiv och ordnar utflykter och aktiviteter såsom boule m.m. För underhållet av husen följer man en 10 årig-underhållsplan. För vidare information se föreningens årsredovisning eller gå in på föreningens hemsida, http://www.hsb.se/goteborg/backa

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har bytt samtliga entrepartier och byta samtliga cylindrar i allmänna utrymmen. Man införde också passersystem där man bokar tvättstugan/gästlägenheten/Riddaren/Snickarboden.

Föreningen genomförde under 2015-2017 stambyte på samtliga badrum i föreningen.

Parkering

En parkeringsplats eller garageplats ingår i månadsavgiften. Parkeringsplatsen följer bostadsrätten och det är samma nummer på bilplatsen som på lägenheten. Om man har behov av ytterligare en parkeringsplats så finns det ca 30 st som fördelas enligt separat kö, kostnad 136 kr/mån.

TV/bredband

Kabel-TV levereras av ComHem, förutom ett grundutbud ingår 8 favoriter i avgiften.
Från den 1 juli 2019 ingår bredbandet i avgiften och det är ComHem som levererar 250/50 man måste anmäla detta själv till ComHem.

Gemensamma utrymmen

Det finns barnvagnsrum, cykelrum och förrådsutrymme på entréplan. Tvättstuga med två maskiner, en torktumlare, torkrum samt mattvätt. Föreningen tillhandahåller snickeri, verkstad, festlokal, boulebana, tennis- och fotbollsplan samt en övernattningslägenhet går att hyra.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Området

Mäklaren om Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

OMRÅDET
Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

UTBILDNING
Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

KULTUR OCH FRITID
Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritid
sklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

KOMMUNIKATIONER
Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa eller sälja bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sägengatan 64

Sägengatan 64,
422 58 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Övralidsgatan 1
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  6 304 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  101 kvm

  Visning: 2019-11-21

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kavaljersgatan 23
  Pris
  1 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 261 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!