Unik etagelägenhet med radhuskänsla

Hisings Backa, Göteborg

Övralidsgatan 1

Utgångspris
2 995 000 kr
Avgift
6 304 kr
Antal rum
5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
101 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Unik etagelägenhet med radhuskänsla

Chansen att förvärva denna etagelägenhet med två uteplatser och en balkong

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ljus och rymligt vardagsrum. Övralidsgatan 1 - Bjurfors
Ljus och rymligt vardagsrum
. Övralidsgatan 1 - Bjurfors
På övre plan finner ni bostadens inglasade balkong. Övralidsgatan 1 - Bjurfors
På övre plan finner ni bostadens inglasade balkong
Välkommen till Övralidsgatan 1. Övralidsgatan 1 - Bjurfors
Välkommen till Övralidsgatan 1
Egen uteplats och gräsmatta utanför bostaden. Övralidsgatan 1 - Bjurfors
Egen uteplats och gräsmatta utanför bostaden
. Övralidsgatan 1 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Nedre plan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Övralidsgatan 1. Nu finns chansen att förvärva en av dessa unika etagelägenheter om ca 101 kvadratmeter. På entréplan har du en egen uteplats att förfoga och avnjuta middagar vid. När du kliver in i lägenheten möts du av en rymlig hall med förvaringsmöjligheter. På övre plan finner du bostadens kök, badrum, ett rymligt vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen och dessutom ett större sovrum med förvaring i en skjutdörrsgarderob.
En trappa ner hittar ni tre rymliga sovrum varav ett har en utgång till uteplatsen in mot gården, här har du sol nästan hela dagen. På nedre plan finns även ett ytterligare badrum samt förråd/klädkammare och en dörr till husets källarplan med bland annat den gemensamma tvättstugan.

Ta chansen att bo med en speciell radhuskänsla i populära Blå Staden.

Här bor ni med god kommunikation in till stan och området erbjuder dessutom all tänkbar service, förskolor, skolor och mysiga grönområden.

Interiör

På bostadens framsida har ni den första stora uteplatsen som enkelt går att möblera efter eget önskemål. Framsidan är de första som ger bostaden sin radhuskänsla.

Ni kliver in i bostaden och möts av en rymlig hall med avhängningsmöjligheter. Hallen binder samman bostaden övervåning.

Till vänster i hallen nås köket som renoverades för några år sedan. Vita luckor varierat med glasluckor och träinslag ger köket sitt karaktär och färgerna är genomgående i bostaden. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin för att underlätta vardagen något. Vid fönstret finns en mysig och naturlig plats för matbord.

Vidare in i bostaden öppnar vardagsrummet upp sig. Ett rymligt rum som går att möblera med soffgrupp och tillhörande tv-möbel. Här finns även plats för en större matgrupp om så önskas. Fint parkettgolv och vitmålade väggar.

Innanför vardagsrummet ligger bostadens master bedroom. Ett rymligt rum som med enkelhet rymmer en större säng med tillhörande möblemang. Här finns gott om förvaring i platsbyggda garderober bakom skjutdörrar.

Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen som ligger i ett härligt solläge. Inglasningen gör det möjligt att njuta här även de mindre soliga dagarna om året.

Bostadens större badrum nås från hallen på övre plan. Badrummet går i ljusa toner med vitt och beige. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med badkar, tvättpelare och ett torkskåp. Praktiskt vädringsfönster.

En trappa ner finner ni ett förråd, klädkammare samt tre rymlig sovrum. Alla rummen passar bra som barnrum, gästrum eller kontor och via de ena rummet når ni lägenhetens andra uteplats som även den ligger i ett soldränkt läge. Härifrån nås föreningens grönområden där barnen kan leka på gårdarna.

Badrummet på nedre plan är helkaklat med blått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Här finner ni toalett, handfat, spegelskåp samt en till dusch.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Backa 69:5

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 304 kr

I avgiften ingår värme, vatten och Telia triple play.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,16345%
Andel av årsavgiften är
0,16347%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
665
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
101 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
224 kr
Försäkring
140 kr
Summa
364 kr

Byggnadssätt

Byggår
1969-1971
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Blå Staden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
881
Antal lokaler
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Blå staden är en aktiv förening som två gånger fått utmärkelsen "Riksbyggens vackraste trädgård". Styrelsen är aktiv och mycket engagerad. Föreningen anordnar olika aktiviteter för att öka medlemmarnas boendekvalitet.

Föreningen innehar tomträtten till tomterna Backa 69:1-13 med adresserna Olshammarsgatan 2-14, Övralidsgatan 1-27, Karolinernas gata 1-3, samt Heidenstams gata 1-13.

Föreningen har har sammanlagt 881 lägenheter, 10 lokaler, 759 garage/parkeringsplatser, 6 MC-platser och 18 moped-platser.

För mer information om föreningen, besök gärna deras informativa hemsida www.laget.se/blastaden.

I föreningen finns bygglov för inglasning av balkonger. Vid intresse kontaktar man Alnova Balkongsystem AB, www.alnova.se. Vill man glasa in sin balkong så står man själv för kostnaden.

Föreningens ekonomi

Föreningen har under de senaste åren gjort marginella höjningar och senast
2017-07-01 höjdes avgiften med 2% med anledning av kommande underhåll (fortsatt underhållsarbete på loftgångar, säkerhetsdörrar, värmeinjustering, inventering av trycksatta ledningar. Ytterligare en avgiftshöjning med 4 % har skett under 2018. För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar, se årsredovisning eller besök föreningens hemsida.

Renoveringar - Utförda och planerade

2018 Stamrenovering av tappvatten
2016: Säkerhetsdörrar monteras oktober/november
2016: upprätning avloppsledning
2016: Injustering av ventilation
2015: Kollektivt bredband (Telia triple-play)
2013-2018: Frivillig badrumsrenovering
2013-2018: Underhåll av loftgångar
2013-2014: Färdigställande av hissar
2013-2014: Målning av tak
2013-2014: Utbyte lägenhetsdörrar etapp 1
2009-2011: Rörinfodring av avloppsstammar, s.k. relining
2008: Individuell elmätning, målning av fönster, underhåll av loftgångar, dränering

Parkering

Föreningen har totalt 759 bilparkeringsplatser. P-platser och garage finns att hyra med varierade kostnader och köer. Kostnader för p-plats varierar från 200-250 kr/mån. Kostnader för garage varierar mellan 250-300 kr/mån. Det är lång kö till garageplatserna. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Kön till platserna hanteras av Riksbyggens Bostadsadministration tel. 0771-860 860.

TV/bredband

Föreningen har ett kollektivavtal med Telia sk triple-play dvs bredband (100/100 Mb), tv (minst 22 kanaler, se Telia utbud Lagom) och ip-telefoni via fiber till varje lägenhet vilket ingår i hyran. Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum). Tv-box och router (inklusive sladdar) tillhör lägenheten och är den boendes ansvar. Bostadsrättsinnehavaren måste själv anmäla till Telia att denne vill ansluta sig till kollektivavtalet, man kan då vända sig till närmsta Teliabutik. Analogt utbud levereras i dagsläget via ComHem (koaxialkabel).

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet följer ett separat förråd. I föreningen finns bastu (Olshammarsgatan 10), cykelförråd, barnvagnsförråd, källarförråd, styrketräningsrum (Olshammarsgatan 2), biljardrum (Olshammarsgatan 10), pingisrum, samlingslokal och tvättstuga med torkrum. Även festlokal/pub (Olshammarsgatan 10), gästlägenhet med 6 bäddar (Övralidsgatan 15), vävstuga, snickarrum och biltvätt.

Området

Mäklaren om Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

OMRÅDET
Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

UTBILDNING
Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

KULTUR OCH FRITID
Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritid
sklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

KOMMUNIKATIONER
Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa eller sälja bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Övralidsgatan 1

Övralidsgatan 1,
422 47 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69