Välplanerad 1:a med låg avgift i omtyckta Blå Staden

Hisings Backa, Göteborg

Olshammarsgatan 10

Budgivning pågår
Utgångspris
1 395 000 kr
Avgift
2 679 kr
Antal rum
1
Boarea
38 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 395 000 kr

BudBudgivareDatumTid
1 395 000 krBudgivare 22019-09-1818:48

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad 1:a med låg avgift i omtyckta Blå Staden

Perfekt boende för dig som söker en mindre lägenhet i bra skick till en låg månadskostnad. Här bor man i en stabil förening nära kommunikationer.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till Olshammarsgatan 10. Här erbjuds ett bekvämt boende med låg avgift i en stabil Riksbygggen-förening. Den effektiva planlösningen med rejält kök, helkaklat badrum och ett vardagsrum med separat sovdel gör det till en bostad att trivas i.
Lägenhetens placering i huset ger ett fritt läge med utsikt över grönytor och skogspartiet utanför. Välskött och aktiv förening, nära till kommunikationer och Selma Lagerlöfs torg med sitt stora utbud av service.

Perfekt som studentlägenhet, övernattningslägenhet eller för dig som söker ett trevligt och billigt boende!

Interiör

Stig in i denna ljusa etta med stora fönster som vetter mot en grönskande innergård. Här välkomnas du in i hallen som binder samman lägenhetens rum. Här erbjuds förvaringsmöjligheter i form av en garderob och hatthylla. En mindre byrå kommer också plats om så önskas. På golvet ligger snyggt vitt golv som är genomgående i hela lägenheten förutom köket.

Till vänster om hallen ligger badrummet som är helkaklat med mörkare klinker på golvet och ljust kakel på väggarna med en blå bård. Badrumsinredning i form av toalett, dusch med glasdörrar och handfat med skåp under och spegel ovan med en tillhörande hylla.

Fortsätter man rakt fram från hallen finner man köket. Ett praktiskt arbetskök med gott om förvaring i de vita skåpen med spottar under överskåpen. Ovan den ljusa arbetsbänken i laminat sitter stilren glas mosaik. Golvet pryds av en rutig och slitstark linoleumplattor i retro stil och ena väggen bryter snyggt av i en ljust målad betong. Den maskinella utrustningen består av spis, spisfläkt samt kombinerad kyl/frys. Intill det stora fönstret finns även plats för matbord.

Vardagsrummet är väl tilltaget och erbjuder flera möbleringsalternativ. Här ryms med enkelhet större soffgrupp och annat möblemang. Här finns även en stor spegelgarderob med skjutdörrar. De stora fönsterpartierna skänker rummet ett härligt ljusinsläpp. Längst in i rummet finns en praktisk sovalkov som skiljer av vardagsrumsdelen från sovrumsdelen. I sovalkoven får du plats en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. Här får du även plats med skrivbord om det önskas. Väggarna är vitmålade i både vardagsrum och i sovrumsdelen och på golvet ligger ett vitt trägolv i ask.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Blå Staden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
881
Antal lokaler
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Blå staden är en aktiv förening som två gånger fått utmärkelsen "Riksbyggens vackraste trädgård". Styrelsen är aktiv och mycket engagerad. Föreningen anordnar olika aktiviteter för att öka medlemmarnas boendekvalitet.

Föreningen innehar tomträtten till tomterna Backa 69:1-13 med adresserna Olshammarsgatan 2-14, Övralidsgatan 1-27, Karolinernas gata 1-3, samt Heidenstams gata 1-13.

Föreningen har har sammanlagt 881 lägenheter, 10 lokaler, 759 garage/parkeringsplatser, 6 MC-platser och 18 moped-platser.

För mer information om föreningen, besök gärna deras informativa hemsida www.laget.se/blastaden.

I föreningen finns bygglov för inglasning av balkonger. Vid intresse kontaktar man Alnova Balkongsystem AB, www.alnova.se. Vill man glasa in sin balkong så står man själv för kostnaden.

Föreningens ekonomi

Föreningen har under de senaste åren gjort marginella höjningar och senast
2017-07-01 höjdes avgiften med 2% med anledning av kommande underhåll (fortsatt underhållsarbete på loftgångar, säkerhetsdörrar, värmeinjustering, inventering av trycksatta ledningar. Ytterligare en avgiftshöjning med 4 % har skett under 2018. För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar, se årsredovisning eller besök föreningens hemsida.

Renoveringar - Utförda och planerade

2018 Stamrenovering av tappvatten
2016: Säkerhetsdörrar monteras oktober/november
2016: upprätning avloppsledning
2016: Injustering av ventilation
2015: Kollektivt bredband (Telia triple-play)
2013-2018: Frivillig badrumsrenovering
2013-2018: Underhåll av loftgångar
2013-2014: Färdigställande av hissar
2013-2014: Målning av tak
2013-2014: Utbyte lägenhetsdörrar etapp 1
2009-2011: Rörinfodring av avloppsstammar, s.k. relining
2008: Individuell elmätning, målning av fönster, underhåll av loftgångar, dränering

Parkering

Föreningen har totalt 759 bilparkeringsplatser. P-platser och garage finns att hyra med varierade kostnader och köer. Kostnader för p-plats varierar från 200-250 kr/mån. Kostnader för garage varierar mellan 250-300 kr/mån. Det är lång kö till garageplatserna. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Kön till platserna hanteras av Riksbyggens Bostadsadministration tel. 0771-860 860.

TV/bredband

Föreningen har ett kollektivavtal med Telia sk triple-play dvs bredband (100/100 Mb), tv (minst 22 kanaler, se Telia utbud Lagom) och ip-telefoni via fiber till varje lägenhet vilket ingår i hyran. Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum). Tv-box och router (inklusive sladdar) tillhör lägenheten och är den boendes ansvar. Bostadsrättsinnehavaren måste själv anmäla till Telia att denne vill ansluta sig till kollektivavtalet, man kan då vända sig till närmsta Teliabutik. Analogt utbud levereras i dagsläget via ComHem (koaxialkabel).

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet följer ett separat förråd. I föreningen finns bastu (Olshammarsgatan 10), cykelförråd, barnvagnsförråd, källarförråd, styrketräningsrum (Olshammarsgatan 2), biljardrum (Olshammarsgatan 10), pingisrum, samlingslokal och tvättstuga med torkrum. Även festlokal/pub (Olshammarsgatan 10), gästlägenhet med 6 bäddar (Övralidsgatan 15), vävstuga, snickarrum och biltvätt.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Bredband. Leverantör: Com Hem eller Telia. Telia har installerat fiber-LAN i varje lägenhet. Telia (bredband 100mb och digital TV med stort grundutbud) ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen har totalt 759 bilparkeringsplatser. P-platser och garage finns att hyra med varierade kostnader och köer. Kostnader för p-plats varierar från 200-250 kr/mån. Kostnader för garage varierar mellan 250-300 kr/mån. Det är lång kö till garageplatserna. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Kön till platserna hanteras av Riksbyggens Bostadsadministration tel. 0771-860 860.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 679 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,07243%
Andel av årsavgiften är
0,07236%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
1 529 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 395 000 kr
Lägenhetsnummer
535
Våningsplan
3 av 6*
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
38 kvm

* Våningsplan 3 av 6.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
120 kr
Försäkring
100 kr
Summa
220 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1969-1971

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
153

Området

Mäklaren om Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

OMRÅDET
Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

UTBILDNING
Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

KULTUR OCH FRITID
Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritid
sklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

KOMMUNIKATIONER
Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa eller sälja bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Olshammarsgatan 10

Olshammarsgatan 10,
422 47 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56