Älvsatmosfär

Eriksberg, Göteborg

Monsungatan 104

Exklusiv
Utgångspris
7 990 000 kr
Avgift
4 422 kr
Antal rum
3
Boarea
89,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 7
Hiss
Ja

Visning

 • onsdag 16/10, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Älvsatmosfär

Bjurfors Exklusiv presenterar 89 ljusa kvadratmeter och en dramatisk panoramautsikt – högt över älvskajen.

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

I bästa frontläge. Monsungatan 104 - Bjurfors
I bästa frontläge
Balkong 2 in mot city. Monsungatan 104 - Bjurfors
Balkong 2 in mot city
Du ser hela hamninloppet från den ena balkongen. Monsungatan 104 - Bjurfors
Du ser hela hamninloppet från den ena balkongen
Middag med vattnet som fond. Monsungatan 104 - Bjurfors
Middag med vattnet som fond
Magiskt läge med hela älven precis utanför. Monsungatan 104 - Bjurfors
Magiskt läge med hela älven precis utanför
City skyline i blickfånget. Monsungatan 104 - Bjurfors
City skyline i blickfånget

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Exklusiv frontview på kajkanten
Den 70 meter höga Eriksbergskranen symboliserar det lyft som modern arkitektur har gjort för Göteborgs norra älvstrand. Läget är numera ett av stadens mest attraktiva. Och närmare älven än just detta hus går faktiskt inte att komma. Det enda som hindrar ditt eleganta simhopp är i så fall att våningens två balkonger ligger på sjätte etage. Atmosfären, både där ute och inne i den ljusa trerumsvåningen om 89 kvm, känns påtagligt internationell. När stadens ljus glittrar och båtarna glider förbi kunde det lika gärna vara Hudsonflodens vatten som kluckar nedanför dig. Via de snudd på heltäckande glaspartierna är livet på Älven, ljuset och den 180-gradiga utsikten ständigt närvarande. Stadens skyline med alla sina landmärken ramar in miljön – från frukosten i gryningsljus till middagen med vännerna där sceneriet är smått magiskt. Våningen är präglad av rena och spännande arkitekturlinjer. Dagsljuset riktigt brakar in över fria ytor i en tidlöst stilren miljö. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med ett sällsynt påkostat kök. Badrummet har en diskret exklusivitet i en grafiskt ren ton. I de två sovrummen har du älvsutsikt och med ett fönster på glänt somnar du till vågskvalp. Föreningen har en blomstrande trädgård med uteplatser på kajen.

Redan vid husets entré märker man att detta är lyxigare än vanligt. Entrépartierna är klädda med kopparbeslag och vid entréerna är mysigt anlagda gårdar.
Fin gästlägenhet samt gym och bastu finns i huset.

Välkommen till ett lyxigt boende som karaktäriseras av ljuvliga läget vid vattenbrynet och två härliga balkonger med storslagen utsikt.

Interiör

Redan i våningens entréhall anar du utsikten och höjden över älven. Ekgolvet löper förbi de två sovrummen och badrummet till vänster. Plötsligt öppnar sig sällskapsytorna i öppen planlösning med köket. Känslan av ljus, yta och stora rumsvolymer blir smått dramatisk i kombination med fria utsikten. Glaspartierna i två väderstreck täcker nästan väggarna i det höga husets gavelhörn. Du befinner dig rakt över älvskajen.

Diagonala arkitekturlinjer bidrar till det nästan spektakulära intrycket. Dessa linjer går igen ute på den rombformade balkongen där utsikten över staden och älven tar fart bakom glasväggarna. Den inglasade balkongen är i soligt söderläge och rakt nedanför dig kluckar vågorna. Balkongens trivsamma inramning är även präglad av tegelfasadens varma ton och de stilrena glasytorna.

Sällskapsytorna har ytterligare en balkong. Den är i österläge vilket gör att du faktiskt har utsikt i alla fyra väderstrecken. Stadens många landmärken radar upp sig och perspektiven är milsvida. De stora ytorna har en ljus och lätt atmosfär med plats för allt från fest och mingel till fridfullt vardagsliv. Den fascinerande inramningen med älvens ständigt skiftande sceneri blir en naturlig del av livet.

Köksdelen har bra planering med rymlig förvaring. Den exklusiva tonen går i högblankt vitt där svart kakel och arbetsytor i mörk granit tillåts bryta av. En köksö i samma material delar av och bidrar med funktion. Induktionshällen har variabel zon och här finns inbyggd varmluftsugn och micro i rostfritt. Kyl och frys är i fullhöjd samt, precis som diskmaskinen, integrerad. Intill köket öppnar sig en naturlig matplats med en troligen mycket svårslagen utsikt.

Badrummet går i en grafiskt ren ton med stora, vita kakelplattor, inslag av svart moasik samt grafitgrå klinker. Det känns sobert och sparsmakat exklusivt. Här finns vägghängd wc-stol, duschhörna med takdusch, handukstork, golvvärme samt dimbara takspottar. Tvättdelen har förvaring och arbetsyta över maskinerna.

Det största av de två sovrummen ligger till vänster i entrén. Det känns ljust och harmoniskt med ekgolv samt ett stort fönster med älvsutsikt. Det något mindre rummet känns lämpligt som arbets-, gäst- eller barnrum. Båda rummen har rymlig förvaring i skjutdörrsgarderober. Intill köket finns även en större walk-in-closet.

Sammantaget är detta en sällsynt ljus och smakfull våning med internationell ton och fri panoramautsikt – rakt ovanför älvens vågor.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sannegården 70:4

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Salteriet
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
61

Allmänt om föreningen

Brf Salteriet består 2 hus med 61 bostadsrätter. Riksbyggen som byggt husen har lagt extra energi på att göra dessa hus till något utöver det vanliga. Förut det sköna läget så är husen påkostade med exklusiva detaljer såsom koppar runt entréndörrarna och man har gjort husen miljöklassaden. Mellan husen ligger gårdar med vy mot vattnet där ni kan sola, grilla eller bara vara. Planlösningarna är rationellt planerade med generösa partier och merparten har inglasade balkonger.

Parkering

Garage i huset kan hyras för 1100 kr/månad. Separat kösystem och fullt för närvarande.

TV/bredband

Tv och bredband 100/100 mbit/s via Telia ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Mellan husen finns öppna gårdar som lämpar sig för grillning, solning och relax med vy mot vattnet.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam relaxavdelning med bastu, gym, gästlägenhet och gemensamhetslokal.

Byggnadssätt

Byggår
2018

Huset är påkostat med snygga detaljer såsom kopparbeslag runt entrépartier och digital märkning av brevlådor och dörrar.

Uteplats/balkong

Två balkonger varav söderbalkongen direkt mot älven är inglasad. Båda har magisk vy över vattnet och båtarna som glider förbi.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 422 kr

Månadsavgiften inkluderar värme, kabel-tv samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,8706%
Andel av årsavgiften är
1,87063%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 990 000 kr
Lägenhetsnummer
21
Våningsplan
6 av 7
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
89,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
47 kr
Vatten/Avlopp
60 kr
Summa
107 kr

El och vattenförbrukning debiteras via månadsavin och varierar efter behov och förbrukning. Angiven kostnad är senaste månadernas förbrukning delat per månad. I detta fall något lågt, då ägarna varit utomlands.

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV

Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR

I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och grönt område att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn. Snart är även västra Eriksberg klart med sista HSB huset och då ska parken renoveras och bli en samlingsplats för alla. Krokängsparken och Sörhallsberget är även några andra trevliga alternativ.

FRITID

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera prisbelönta restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Man kan även idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Monsungatan 104

Monsungatan 104,
417 66 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Ostindiefararen 55
  Pris
  5 395 000 kr
  Månadsavgift
  5 250 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  97 kvm

  Visning: 2019-10-20 12.00 Boka här