På första parkett invid småbåtshamnen får du det alla kräsna köpare letar efter.

Eriksberg, Göteborg

Monsungatan 82

På förhand
Pris
4 850 000 kr
Avgift
4 811 kr
Antal rum
3
Boarea
86 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 9
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

På första parkett invid småbåtshamnen får du det alla kräsna köpare letar efter.

Kvällstid, är stämningen något alldeles extra när ljusen glittrar från hamnens båtar och livet i innerstaden.

 • Ansvarig mäklare

  Lovisa Hedlund Medin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Bilder

. Monsungatan 82 - Bjurfors
. Monsungatan 82 - Bjurfors
. Monsungatan 82 - Bjurfors
. Monsungatan 82 - Bjurfors
. Monsungatan 82 - Bjurfors
. Monsungatan 82 - Bjurfors
. Monsungatan 82 - Bjurfors
. Monsungatan 82 - Bjurfors
Säljarens bild. Monsungatan 82 - Bjurfors
Säljarens bild
Säljarens bild. Monsungatan 82 - Bjurfors
Säljarens bild
. Monsungatan 82 - Bjurfors
. Monsungatan 82 - Bjurfors
. Monsungatan 82 - Bjurfors
. Monsungatan 82 - Bjurfors
. Monsungatan 82 - Bjurfors
. Monsungatan 82 - Bjurfors
. Monsungatan 82 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På första parkett invid småbåtshamnen får du det alla kräsna köpare letar efter. Fritt läge låter dig blicka ut över ett ständigt föränderligt sceneri på Göta Älv och Göteborgs kända siluett. Kvällstid, är stämningen något alldeles extra när ljusen glittrar från hamnens båtar och livet i innerstaden. Vid västra foten av Eriksbergskranen erbjuds här en modern trea i svårslaget läge. Tanke har lagts bakom materialval, både sett till miljö och design, vilket resulterat i hög standard. Genomgående skandinavisk känsla med ljusa toner och generöst ljusinsläpp.

Eriksbergskranen är ett monument från den gamla varvsindustrin som ger sin prägel till området kring dockan. Varför inte ta en promenad längst kajen och njuta av livet vid vattnet, eller slå er ner på något mysigt café? Här bor ni i ett expansivt område med närhet till mataffärer, restauranger, lekplatser, träningsanläggningar och goda kommunikationsmöjligheter både via buss och båt.

Interiör

Redan vid tröskeln känner du att detta är en bostad utöver det vanliga. Ekgolv ligger i entrén och sträcker sig ut genom alla bostadens alla rum. Skjutdörrsgarderob med spegeldörrar ger god förvaring för skor och ytterkläder. I anslutning till hallen finner du bostadens gästtoalett. Inrett i behagligt lugna toner. Vitt kakel på väggar och grå klinker på golvet. Handfat med tillhörande spegel.

Vid hallen finns även bostadens andra sovrum. Perfekt tonårsrum eller gästrum. Här finner du utgång till bostadens inglasade balkong. Balkongen är belägen mot småbåtshamnen och Göta Älv. Vilken tid du än väljer under dagen kan du njuta av en härlig utsikt. En svårslagen plats där du nästintill känner dig fri. Här finns gott om plats för soffgrupp. Inglasningen förlänger året på balkongen från tidig vår till sen höst.

Vidare leds du in i kök och vardagsrum vilket är planerad i öppen planlösning. Generöst med fönster där du direkt vattenkontakt och ett härligt ljusinsläpp. Ytorna är generösa vilket medför att det finns flertalet möbleringsalternativ. Det ryms med enkelhet soffgrupp med tillhörande möblemang. För att ytterligare få vattenkänsla finns en fransbalkong med dubbeldörrar.

Köket är modernt med svarta och vita kontraster. Här är alla val gjorda med eftertanke. Arbetsbänk i svart sten harmoniserar som med det ovansittande kaklet. I detta kök erbjuds goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Här finns alla förutsättningar för att lyckas med maten! Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spishäll, fläkt, ugn, micro samt diskmaskin. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande. Matbordet har sin givna plats vid fönsterna. Så dina gäster kan njuta av den makalösa utsikten under hela middagen.

Bostadens badrum är helkaklat i kontrasterande nyanser. Duschen skiljs av genom glasvikväggar. Handfat i kommod med tillhörande spegel. Här finns även en separat tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare. Ovan sitter en praktisk arbetsbänk med tillhörande väggskåp för förvaring. Det finns även golvvärme, handdukstork, spotlights i taket samt en wc.

Master Bedroom är ett harmoniskt rum som är väl tilltaget. Du får med enkelhet plats med en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaring genom skjutdörrsgarderober med ELFA-system. Fönster vetter även detta mot vattnet.

I samma trapphus har du föreningens gemensamma spa och lokal.

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bockkranen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
79
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Bockkranens består av 79 st bostadsrättslägenheter samt 3 hyreslokaler. Husen byggdes 2013 av NCC med inflyttning under slutet av 2013 och början av 2014. Alla lokaler är uthyrda.

Föreningen har även ett spa högst upp i ena huset med både jacuzzi och bastu samt en stor takterrass med utsikt över älven.

Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar.

Parkering

Garageplats finns i angränsande parkeringsgarage. Kostnad 1000 kr/månad.

Föreningen har möjlighet att erbjuda en parkeringsplats per bostad.

TV/bredband

Digital-tv, bredband samt ip-telefoniabonnemang via Telia Triple play ingår i månadsavgiften. Nedladdningshastighet 100-100 mbit/s. Går att utöka upptill 250 mbit/s mot extra avgift.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd och det finns smart cykelrum på gården. Längst upp i föreningens hus finns en takvåning för föreningens medlemmar med jacuzzi och bastu samt en mingelterrass.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 811 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägget i hemförsäkringen samt Telia Triple Play

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
4 850 000 kr
Lägenhetsnummer
21102 (B1102)
Våningsplan
2 av 9
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
86 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
72
Energideklarationsdatum
2014-05-05

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV
Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR
I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I/runt Färjenäsparken finns tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn.

FRITID
På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis i deras modernaste anläggning, vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud. Här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE
Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera restauranger och caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER
Cityfärjan Älvsnabben går i tät trafik mellan hållplatser på båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden och Frölunda Torg. Bland annat går stombusslinje 16. Det är även möjligt att cykla hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Lovisa Hedlund Medin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Kvarnpirsgatan 2
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 533 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83,4 kvm

  Visning: 2018-03-25 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 55
  Utgångspris
  4 725 000 kr
  Månadsavgift
  4 589 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Bratteråsbacken 35
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 078 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  68 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 48
  Utgångspris
  4 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 844 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78 kvm

  Visning: 2018-03-21 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Bratteråsgatan 54
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 194 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 28
  Pris
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  3 787 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Bratteråsgatan 46
  Utgångspris
  3 275 000 kr
  Månadsavgift
  3 732 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 70
  Pris
  5 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 837 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  111 kvm

  Visning: 2018-03-18 13.00 Boka här