I hjärtat av expansiva Eriksberg har du nu möjlighet att hitta ditt nya drömboende.

Eriksberg, Göteborg

Monsungatan 28

På förhand
Pris
4 100 000 kr
Avgift
3 787 kr
Antal rum
3
Boarea
76 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 13
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

I hjärtat av expansiva Eriksberg har du nu möjlighet att hitta ditt nya drömboende.

Här kan du börja varje morgon med att blicka ner mot det glittrande vattnet. Stort ljusinsläpp i kombination med ljusa färger ger ett harmoniskt hem.

 • Ansvarig mäklare

  Lovisa Hedlund Medin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Bilder

. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors

Stort ljusinsläpp i kombination med ljusa färger ger ett harmoniskt hem.

. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
Interiörbild. Monsungatan 28 - Bjurfors
Detaljplan. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
Interiörbild. Monsungatan 28 - Bjurfors
Innergården mellan föreningens byggnader. Monsungatan 28 - Bjurfors
Innergården mellan föreningens byggnader
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors
. Monsungatan 28 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av expansiva Eriksberg har du nu möjlighet att hitta ditt nya drömboende. Här kan du börja varje morgon med att blicka ner mot det glittrande vattnet. Stort ljusinsläpp i kombination med ljusa färger ger ett harmoniskt hem. Generösa sällskapsytor i kök och vardagsrum inbjuder till fest. Mysig balkong där du kan njuta av solen under stora delar av dagen. Vid foten av föreningens byggnad finner du småbåtshamnen.

Den pampiga Eriksbergkranen är ett monument från den gamla varvsindustrin ger sin prägel till området kring dockan. Bo med närhet till mataffärer, restauranger, träningsanläggningar och goda kommunikationsmöjligheter både via buss och båt. Varför inte ta en promenad längst kajen och njuta av livet vid vattnet, eller slå er ner på något mysigt café? I närheten ligger den grönskande Färjenäsparken.

Interiör

Välkommen hem, stäng dörren, slås av tystnaden och lugnet. Redan vid tröskeln finns ekparkett som är genomgående i hela bostaden. Till höger finns garderob där skor och kläder kan förvaras på smidigt sätt.

Från hallen dras du direkt in i bostaden hjärta, köket. Modernt inrett med vita skåpsluckor som bryter av mot gråa toner. Här känner du att varje val följer en röd tråd. Arbetsbänk i grått harmoniserar som med det ovansittande vita kaklet. I detta kök erbjuds goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. I förlängning av köket övergår väggen till en praktisk köksö. En perfekt plats för dina gäster att mingla vid när maten tillreds. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, induktionshäll, fläkt, ugn, micro samt diskmaskin. Naturligt belägen matplats invid fönstret.

Vid matplatsen når du det mindre av bostadens sovrum. Rummet är väl tilltaget. Plats för både säng och förvaringsmöbel. Fönster vetter mot svala norr och ligger i fritt, insynsskyddat läge. Väggarna är ljusa.

I fil med köket nås vardagsrummet. Ett ljust och luftigt rum med härligt ljusinsläpp. Här ryms med enkelhet större soffgrupp med tillhörande möblemang. Idag är det förberett så att kablar från TV samt boxar dras igenom väggen för att förvaras i garderoben i sovrummet.
Från vardagsrummet nås balkongen i soligt läge där ni kan njuta av den rogivande omgivningen. Här når solens strålar under större delen av dagen. Balkongen går delvis att glasa in för att förlänga utelivet, från tidig vår till sen höst. Föreningen har ett gemensamt bygglov samt en leverantör som kontaktas för offert.

Master bedroom har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här kan du vakna upp och blicka ut över vattenspegeln i Eriksbergs Dockan. Garderober längs väggen ger god förvaring.

Helkaklat badrum i sober färgskala. Duschen avskilds genom två glasvikdörrar. Handfat i kommod med tillhörande spegel. Här finns även en separat tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare. Ovan sitter en praktisk arbetsbänk vid sidan av finns skåp för förvaring.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Compagniet
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
120
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Sannegården 66:1. Fastigheten består av två byggnader med 120 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Därtill finns tre lokaler som alla är belägna i entrévåningarna. Föreningen tillåter juridisk person som ägare till bostadsrätten.

Värme, vatten och el
Uppvärming sker med värmepumpar som kompletteras med fjärrvärme. I lägenheterna finns det vattenradiatorer. Fjärrvärme försörjer allt varmvatten. Värme ingår i månadsavgiften. Vatten samt hushållsel mäts för respektive lägenhet och debiteras av föreningen efter förbrukning.

Parkering

Föreningen har till uthyrning 41 parkeringsplatser i eget garage (1000 kr) under gården samt ytterligare 36 parkeringsplatser i ett närliggande garage (1000kr) i området.

Föreningen har beslutat om elstolpar i garaget.

TV/bredband

Telia är leverantör av bredband, TV och telefoni. Abonnemangsavgiften för grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Mellan husen har föreningen en trevlig gård belägen på, ett från gatunivå, upphöjd bjälklag ovan garaget.

Gemensamma utrymmen

I källaren och entrévåningar finns garage, cykelförråd, barnvagnsförråd, rullstolsförråd samt lägenhetsförråd.

Övrigt

Föreningen tillåter inglasning av balkongerna. För vidare information och kostnad besök föreningens hemsida.

TV/bredband

Telia är leverantör av bredband, TV och telefoni. Abonnemangsavgiften för grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 787 kr

I avgiften ingår värme, Telia triplePlay (bredband, TV, och IP-telefoni) samt bostadsrättstillägget

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
1,05698%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
4 100 000 kr
Lägenhetsnummer
31502 (28-1502)
Våningsplan
6 av 13
Hiss
Ja*
Rum
3
Boarea
76 kvm

* Våning 5 i hissen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Vatten är ca 150 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV
Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR
I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I/runt Färjenäsparken finns tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn.

FRITID
På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis i deras modernaste anläggning, vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud. Här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE
Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera restauranger och caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER
Cityfärjan Älvsnabben går i tät trafik mellan hållplatser på båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden och Frölunda Torg. Bland annat går stombusslinje 16. Det är även möjligt att cykla hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Lovisa Hedlund Medin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 85A
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 886 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2018-03-25 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Kvarnpirsgatan 2
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 533 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83,4 kvm

  Visning: 2018-03-25 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 55
  Utgångspris
  4 725 000 kr
  Månadsavgift
  4 589 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Bratteråsbacken 35
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 078 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  68 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 82
  Pris
  4 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 811 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  86 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 48
  Utgångspris
  4 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 844 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78 kvm

  Visning: 2018-03-21 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Bratteråsgatan 54
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 194 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Bratteråsgatan 46
  Utgångspris
  3 275 000 kr
  Månadsavgift
  3 732 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 70
  Pris
  5 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 837 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  111 kvm

  Visning: 2018-03-18 13.00 Boka här