Privat takterrass i söder skapar en stillsam oas

Eriksberg, Göteborg

Maj på malös gata 38

På förhand
Avgift
4 513 kr
Antal rum
2,5
Boarea
76,5 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Privat takterrass i söder skapar en stillsam oas

På sin högt belägna plats med fria vyer över kända landmärken kan du nu slå dig till ro i en unik bostad.

 • Ansvarig mäklare

  Lovisa Hedlund Medin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På sin högt belägna plats med fria vyer över kända landmärken kan du nu slå dig till ro i en unik bostad. Här inbjuds du att omge dig av spännande arkitektur både i inomhus och utomhusmiljön. Privat takterrass i söder skapar en stillsam oas, för den som önskar kan denna glasas in. Om du anser att personlighet är hemmets viktigaste inredningsdetalj är det här du ska bo. Bostaden har en stigande takhöjd upp till 3,4m, vilket ger solen strålar möjlighet att skapa ett vackert ljusspel under hela dygnet. Generös fönstersättning låter dig blicka ut över ett ständigt föränderligt sceneri på Göta Älv och Göteborgs kända siluett. Kvällstid, är stämningen något alldeles extra när ljusen glittrar från hamnens båtar och livet i innerstaden. Här får du det alla kräsna köpare letar efter.

Nära bostaden, längs kajkanten hittar du mysiga caféer och flertalet restauranger. I området finns trevliga promenadstråk både vid vattnet och i omgivande natur. Eriksberg är en växande stadsdel som har fått en speciell plats i många människors hjärtan. Hit söker sig både turister och Göteborgarna för att strosa omkring en solig dag, sommar som vinter. Centrala Göteborg ligger endast 10-15 min. bort. Du väljer själv, buss eller båt. Hållplatser finner du ett stenkast från bostaden.

Interiör

När du stiger in i entrén slås du av att detta är en bostad utöver det vanliga. I hallen ligger praktisk klinker vilket sedan övergår i ekparkett. Här finner du gott om plats för avhängning i garderob samt väggskåp. Det finns även plats för sittmöbel.
Från hallen öppnar kök och vardagsrum upp sig i majestätiskt rymd. Stora fönster ger häpnadsväckande ljusinsläpp och vita väggar för att förstärka det naturliga ljuset. Köket är modernt i vitt med rostfria detaljer. Spishäll och diskho finns integrerad i arbetsbänken. Väggen ovan är klädd med kakel i ________ . Ett fönster vetter ner mot innegården så du kan blicka ut under matlagning. Kombinerade kyl och frys. Vidare hittar du ugn, micro samt diskmaskin. Köksdelen mot de vardagsrummet skapar en plats där dina nära och kära kan mingla medan maten tillreds.
I anslutning till köket finns den unika för området, separat tvättstuga. Avskilt rum med tvätt och torktumlare. Arbetsbänk och förvaring genom skåp och garderober.
Balkongen ligger i söder. Du når den från vardagsrummet. En svårslagen plats där du nästintill känner dig fri. Vidsträckt vy sträcker sig från Masthuggskyrkan i öst, till Färjenäsparken och Älvsborgsbron i väst. På balkongen kan du njuta av solen under hela dagen. Här finns gott om plats för en soffgrupp. Möjlighet till inglasningen.
Insynsskyddat sovrum i lugnt läge. Rummet är väl tilltaget för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Längs kortsidan finns garderober för förvaring. Från fönstret har du en vy över grönskande Färjenäsparken.
Det mindre sovrummet är en ombyggnad gjord av säljarna. Ett perfekt rum för dig med långväga gäster, behov av arbetsrum eller för dig som har för mycket kläder. Genom takhöjden är möjligheterna många. Ett fönster vetter in mot det stora sovrummet och släpper in dagsljus.
Badrummet är modernt inrett i ljusa toner. På golvet, klinker med golvvärme. Väggarna är beklädda med vitt kakel. Duschen avskils med väggar i klarglas. Handfatet är integrerat i kommod med hyllor. Ovan detta, ett spegelskåp med tillhörande belysning. Vidare finner du wc-stol, handduktork, tvättmaskin och torktumlare. Fönster ger möjlighet till vädring.

I föreningens register står bostaden registrerad som en 2:a

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Eriksbergsterrassen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
63
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Brf Eriksbergsterrassen erbjuder ett bekvämt boende i Västra Eriksberg uppe på platån. Huset stod klart hösten 2008 och har uppmärksammats genom nominering till Arkitekternas Bostadspris 2009 och fick 2010 Göteborgs arkitekturpris ur Per och Alma Olssons fond som bästa bostadshus.
Antal lägenheter: 63

Avgifter: Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen bedömer sin ekonomi som stark. De har inte höjt avgifterna och bedömer inte att de kommer behöva göra det de närmast kommande åren. Det positiva kassaflödet har gjort att de kunnat göra extra amorteringar på sina lån.

Underhåll/renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Denna uppdaterades 2015 och föreningen har inga stora underhållsarbeten de närmaste åren.
- 2015 gjordes en ombyggnad och upprustning av föreningens innergård.

Teknisk/fastighets/energiförvaltning av GUAB
Ekonomisk förvaltning av Riksbyggen.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 50 garageplatser som går att hyra för 975 kr/mån. Det finns även några platser för mc/moped som kostar 200 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö. I dagsläget är det kort kö. Intill finns ett p-garage där man för motsvarande kostnad kan hyra garageplats. Det finns 13 st parkeringsplatser för personbil utomhus. Dessa parkeringsplatser administreras och hyrs ut av GUAB, tel. 031- 51 52 40. GUAB upprättar hyresavtal, utfärdar parkeringstillstånd och aviserar hyran.

TV/bredband

Kabel-tv via Canal Digital, där ett grundutbud av kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband och IPTV via Itux stadsnät, där man kan välja bland ett antal leverantörer. Separat abonnemang.

Gemensamma utrymmen

Föreningen tillhandahåller barnvagnsrum, cykelförråd, gästlägenhet (250kr/dygn), källarförråd och gemensam relaxavdelning med bastu och gym. Ett gymkort kostar (500 kr/år). Det finns också ett trevligt orangerie med matlagningsmöjlighet.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 513 kr

I avgiften ingår värme och tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,35375%
Andel av årsavgiften är
1,35387%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
0415
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
2,5
Boarea
76,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2

Individuell mätning och debitering av vatten och el. Sker månadsvis på avgiftsavin.

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV
Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR
I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I/runt Färjenäsparken finns tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn.

FRITID
På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis i deras modernaste anläggning, vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud. Här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE
Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera restauranger och caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER
Cityfärjan Älvsnabben går i tät trafik mellan hållplatser på båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden och Frölunda Torg. Bland annat går stombusslinje 16. Det är även möjligt att cykla hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Lovisa Hedlund Medin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 85A
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 886 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2018-03-25 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nimbusgatan 4
  Månadsavgift
  3 223 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Kvarnpirsgatan 2
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 533 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83,4 kvm

  Visning: 2018-03-25 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 55
  Utgångspris
  4 725 000 kr
  Månadsavgift
  4 589 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsgatan 50
  Månadsavgift
  3 615 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsgatan 62
  Månadsavgift
  3 679 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 40
  Månadsavgift
  3 148 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Bratteråsbacken 35
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 078 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  68 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 73
  Månadsavgift
  4 399 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  89,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 87
  Månadsavgift
  2 414 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 82
  Pris
  4 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 811 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  86 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsgatan 72
  Månadsavgift
  3 160 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!