Sällsynt stilren takvåning med sydvästterrass
Utgångspris
5 750 000 kr
Avgift
5 366 kr
Antal rum
3
Boarea
91 kvm
Terrass/uteplats
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • måndag 23/9, KL 17:45 - 18:15

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Sällsynt stilren takvåning med sydvästterrass

En sällsynt stilren takvåning med takterrass i sydväst. Exklusivt renoverad våning präglad av internationell atmosfär

 • Ansvarig mäklare

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

 • Extra kontaktperson

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

På lugna Smedjegatan, i anrika såsom expansiva kvarter, återfinns denna vindsvåning med takterrass. Smedjegatan 3 - Bjurfors
På lugna Smedjegatan, i anrika såsom expansiva kvarter, återfinns denna vindsvåning med takterrass
Den underbara takterrassen rymmer en avslappnad loungemöbel eller ett middagsbord för den som önskar. Smedjegatan 3 - Bjurfors
Den underbara takterrassen rymmer en avslappnad loungemöbel eller ett middagsbord för den som önskar
Här sitter man ostört under stjärnorna med en internationell atmosfär!. Smedjegatan 3 - Bjurfors
Här sitter man ostört under stjärnorna med en internationell atmosfär!
Vardagsrummet stoltserar med stora öppna sällskapsytor och cirka 4,20 meter upp i nock. Smedjegatan 3 - Bjurfors
Vardagsrummet stoltserar med stora öppna sällskapsytor och cirka 4,20 meter upp i nock
Ljuset släpps in från ovan via två takfönster samt genom generösa fönster mot Smedjegatan. Smedjegatan 3 - Bjurfors
Ljuset släpps in från ovan via två takfönster samt genom generösa fönster mot Smedjegatan
. Smedjegatan 3 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en sällsynt stilren takvåning med bitvis dramatisk arkitektur och design. Denna exklusivt renoverade våning präglas av kvalitet och internationell atmosfär. Här bor du mittemellan medeltida takåsar och livet längs med kanalen i anrik fastighet från förra sekelskiftet. Du är fridfullt höjd över staden, men har bara minuter till allt den kan erbjuda.

Tjusningen med att bo mitt i en stad ligger ofta i kontrasterna. Det kan vara trängsel och liv, trafikbrus och öronbedövande storstadspuls. Men bara hundratalet meter in på en smalare tvärgata kan allt plötsligt stillna. Glas och betong byts mot sekelskiftestegel, trottoarerna går över i smala grusgångar som slingrar sig mellan grönska och fågelkvitter. Så känns det att gå in på Smedjegatan. Vallgravslugnet lägrar sig mellan husen, här öppnar sig en grönskande parkmiljö och kanalen skymtar mellan fastigheterna. Det känns otroligt att du faktiskt befinner dig bara ett par minuter från Stenpiren och att Brunnsparken och Göteborgs Centralstation på nära avstånd.

I anrika kvarter, intill vallgraven, reser sig den gamla fastigheten på Smedjegatan anno 1753. Denna extraordinära takvåning förenar det bästa av två världar; läget är mer än lovligt centralt och friden längs gatan konkurrerar bara med den totala harmonin och mycket speciella atmosfären uppe i våningen. Du bor högt över staden framför en ständigt föränderlig fond av himmel, ljus och levande stadsdel. Långt där nere öppnar sig grönskan runt Kronhusparken och längre ut sticker landmärkena upp, med bland annat Tyska Kyrkan, Nordstan och Centralstationen. När mörkret faller blånar kullarna i stadens omgivningar, kvällssolen får takåsarna att glöda och snart glittrar stadens ljus ikapp med stjärnorna.

Våningens interiör om ca 91 kvm känns framförallt internationell med smått dramatiska arkitekturlinjer, ett enastående ljus från många takfönster och en svindlande takhöjd på upp till 4,20 meter. Miljön känns bekant från filmens värld av fashionabla takvåningar i storstadsmetropolerna. Detta är en våning fylld med ständiga överraskningar, vinklar och vrår samt fria ytor i en öppen planlösning. Utöver arkitekturens höga kvalitet präglas våningen av rena naturmaterial med nyrenoverade tidlösa detaljer såsom bänkytor i Carrara-marmor och mörkbetsad enstavsparkett. Våningen är ännu ett exempel på att takvåningar kan vara de allra ljusaste miljöerna, tack vare de många takfönstren. Köket är lika välutrustat som femstjärnigt och vardagsrummet lika formrent som socialt. Sovrummen är rofyllda trots stadens puls i fjärran och badrummet praktiskt och väl tilltaget.

Mellan kvarterets kullerstensbelagda gränder där nere, ekar det av sjöfartsstadens stolta historia. Numera är dessa pittoreska gränder mest kända för sina många butiker, trivsamma caféer och välbesökta stjärnkrogar. Kvarterets starka atmosfär, läget intill Södra Älvstranden, knutpunkten Stenpiren och den ärorika historien skapar ett kontrastrikt möte med den harmoniska miljön uppe i denna moderna vindsvåning med stark internationell prägel.

Interiör

Ta hissen högst upp till våning fyra där du möts av ett väl tilltaget trapphus som delas av två lägenheter varav denna våningen är den ena. Den ljusa marmorn på golvet, den formrena interiören samt den omfattande takhöjden slår emot dig redan i hallen. Här finns flera garderober samt bra avhängning för dina gäster.

Några steg in i hallen visar sig våningen i sitt fulla djup. Till vänster öppnar sig sällskapsrummet upp sig med ett exklusivt kök från Ballingslöv i blickfånget och känslan av höjd och yta är påtaglig. Till höger anas staden med omgivningar via takterrassens höga och soliga läge. En varm kväll står terrassens glasparti öppet. Ytan om ca 6 kvm rymmer en sittgrupp eller matbord. Här ute väntar fördrink och tilltugg på dina middagsgäster. Sommarens ljud och dofter letar sig ända hit upp. Staden är långt borta och nära.

Intill terrassen ligger ett ljust och charmigt sovrum som får karaktär av de dramatiska takvinklarna och en hög fönsterruta med vy mot terrassen. Sovrum som kan nyttjas som arbetsrum, sovrum eller barnrum.

Intill sovrummet ligger det helkaklade badrummet. Kakel i vitt på golv och väggar skapar en tidlös färgsättning. Badrummet är utrustat med handfat i kommod, wc, duschalkov och lägenhetens tvättavdelning.

Tillbaka i hallen öppnar sig så de stora sällskapsytorna där den mörkbetsade enstavsparketten försvinner ut under dramatiska arkitekturlinjer och en takhöjd på upp till 4,20 meter. Rummet är påfallande ljust tack vare de stora takfönstren samt ytterligare två fönsterpartier mot Smedjegatan vars nischer bidrar till den spännande arkitekturen. Här ryms gott om plats för soffgrupp och matsalsbord för familj och vänner i en social planlösning mot köket.

Det påkostade köket är signerat Ballingslöv 2018 och har en peppargrå kulör som bryts vackert med arbetsbänkar i ljusgrå marmorsten. Den maskinella utrustningen består av spis med 5 kokplattor på induktionshäll från Smeg med en ovansittnades kolfilterfläkt från Fjäråskupan. Integrerad diskmaskin, mikrokombinerad ugn, kyl och frys i fullhöjd från Siemens samt en vinkyl med två kylsektioner från Temptech (2019). Bostadens nav och självklara samlingsplats är köksön. Här finns det gott om plats för socialt umgänge och bra förvaring i underliggande skåp.

Innanför sällskapsytorna återfinns det andra sovrummet. Rummet får karaktär av de branta taklinjerna och ytterligare ljus släpps in från ett takfönster med elektronisk mörkerläggning. Här sover du gott om natten.

Sammantaget är detta en extraordinär takvåning, ensam i sitt slag. Interiören präglas av ljus och stora rumsvolymer samt en internationell atmosfär.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Nordstaden 13:16

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd och rymlig gästlägenhet med pentry och toalett/dusch som kan hyras av medlemmarna för 250 kr/dygn. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 366 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,9154%
Andel av årsavgiften är
1,91%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 750 000 kr
Lägenhetsnummer
442
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
91 kvm*

* Areauppgifter enligt mätning

Byggnadssätt

Byggår
1753*

* Totalrenovering 2004

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
108

Uteplats/balkong

Terrass

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hembygden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Hembygden förvärvade år 2003 fastigheten Nordstaden 13:16. Fastigheten består av adresserna Packhusplatsen 4, Postgatan 1, Postgatan 3 samt Smedjegatan 3. Adresserna Packhusplatsen 4, Postgatan 1 och 3 samt Smedjegatan 3 byggdes ursprungligen omkring förra sekelskiftet. Här var under många år ett Hotell Hembygden och runt 2003-2004 totalsanerades och renoverades samtliga nämnda adresser av JM. Samtidigt nybyggdes ytterligare en fastighet Packhusplatsen 4B av JM. Sammanlagd lägenhetsyta är 5.336 kvm fördelat på 50 st lägenheter. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Föreningen följer en långsiktig underhållsplan.

Lägenhetsfördeling är enligt följande:
2 rok - 22 st
3 rok - 17 st
4 rok - 5 st
5 rok - 6 st

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Revisorsringen och den tekniska förvaltningen sköts av föreningen.

Parkering

Bostadsrättsföreningen disponerar 3 parkeringsplatser för medlemmarnas korttidsparkering vid lastning och lossning och andra korttidsärenden (max 1 tim). På grund av upprepade tidsöverträdelser formaliserades användandet av platserna under våren 2015 med Securitas som bevakningsföretag. Föreningens medlemmar har rätt att söka tillstånd till boendeparkering hos Göteborgs Kommun, område C4. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i kungsgaraget via Apcoa till en kostnad om 2313kr per månad och kötiden är ca 1år enligt Apoca.

TV/bredband

TV och bredband via Bredbandsbolaget och ingår i avgiften.

Området

Mäklaren om inom Vallgraven

Vallgraven omger Göteborgs stadskärna och kommersiella centrum med butiker, kontor och restauranger för alla smaker och plånböcker. Den sicksackformiga vallgraven anlades för att skydda staden och dess invånare och finns delvis bevarad än idag. Att bo innanför Vallgraven är att varje morgon vakna och kliva direkt ut i hjärtat av Göteborg. Det skapar den där känslan av att vara ett med staden och dess historia, nutid och framtid.

HÖGT TEMPO OCH REKREATIONSOMRÅDE Det var inom Vallgraven som Göteborg anlades 1621 och ända fram till mitten av 1800-talet var just detta hela Göteborg. Här bor du mitt i hjärtat av stan och kan varje dag njuta av atmosfären och alla intryck. Här strålar människor från hela regionen samman för att gå till jobbet, strosa runt i butiker eller göra ärenden – men det känns sällan trångt. Den som ändå längtar efter en stunds andrum tar kanske en tur till Trädgårdsföreningen, slår sig ner längs kanalen, eller promenerar ner till älvstranden. Här längs Göta Älv planeras det för fullt för nya bostäder samt ytor och platser som gör det möjligt att komma närmare vattnet. På trapporna längs kajen nedanför Operan slår man sig gärna ner och blickar ut över älven. Strax intill hittar du Maritiman, det flytan-de fartygsmuseet och därefter kommer Stenpiren, där färjan över till Hisingen går i skytteltrafik.

TRENDSPANING OCH 1600-TAL Stadskärnan utvecklas och förändras hela tiden. Nya restauranger, kaffebarer och butiker byter ständigt skepnad och inriktning. Kungsgatan, Östra Hamngatan, Arkaden och Nordstan är bara några av alla områden med fantastisk shopping och längs de många bilfria smågatorna hittar man lätt sina favoriter bland mode-, inrednings- och specialbutiker. Saluhallen, som sedan 1888 haft sin givna plats vid Kungstorget, fick ett ansiktslyft 2012 och lockar med matställen och butiker där du kan handla allt från ekologiskt kött till uppfriskande smoothies, kryddor, te eller färskt bröd över disk. Att bara gå runt och botanisera och ta in den genuina stämningen är en upplevelse i sig.

Inom Vallgraven finns några av Göteborgs allra äldsta byggnader. På 1600-talet, när staden anlades, byggde man påkostade stenhus avsedda för rika köpmän och fortsatte så fram till 1800-talet. Många av dessa hus är välbevarade och hyser vackra lägenheter med detaljer som stuckaturer, takrosetter och spröjsade fönster. Andra äldre byggnader som finns kvar än idag är Ostindiska huset, där du hittar Stadsmuseet samt Kronhuset med sina bodar och gemytliga innergård, där man flyttas tillbaka i tiden. Att bo inom Vallgraven är att vara ett med Göteborg och känna att man är en del av både nu och då – historien och samtiden.

Köpa eller sälja bostad inom Vallgraven? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Områdets 3 bästa

3
 • Charmiga Viktoriapassagen
 • Dorsia - hotell och restaurang i underbar miljö
 • Bar Centro - omåttligt populär kaffebar

Karta

Smedjegatan 3

Smedjegatan 3,
411 13 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

 • Extra kontaktperson

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrum - Inom Vallgraven, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Postgatan 1
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  5 474 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  101 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!