Öppenplanlösning och stor balkong

Centrum - Heden, Göteborg

Bohusgatan 18

Utgångspris
3 750 000 kr
Avgift
4 527 kr
Antal rum
3
Boarea
81,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Öppenplanlösning och stor balkong

I City-kvarter med stadens puls runt hörnet ligger denna ljusa och välplanerade lägenhet. Social disposition med öppna ytor och stor balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Christian Warberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 33

Bilder

Välkommen till Bohusgatan 18. Bohusgatan 18 - Bjurfors
Välkommen till Bohusgatan 18
Rymligt och lättmöblerat. Bohusgatan 18 - Bjurfors
Rymligt och lättmöblerat
Generös balkong i soligt läge. Bohusgatan 18 - Bjurfors
Generös balkong i soligt läge
Utsikt över föreningens grönskande gård. Bohusgatan 18 - Bjurfors
Utsikt över föreningens grönskande gård
Social planlösning mellan kök och vardagsrum. Bohusgatan 18 - Bjurfors
Social planlösning mellan kök och vardagsrum
Här finns flera olika möbleringsalternativ. Bohusgatan 18 - Bjurfors
Här finns flera olika möbleringsalternativ
Ljust och praktiskt kök. Bohusgatan 18 - Bjurfors
Ljust och praktiskt kök
Här finns plats för både säng och arbetshörna. Bohusgatan 18 - Bjurfors
Här finns plats för både säng och arbetshörna
Sov gott i detta ljusa sovrum. Bohusgatan 18 - Bjurfors
Sov gott i detta ljusa sovrum
Rymligt badrum. Bohusgatan 18 - Bjurfors
Rymligt badrum
Interiörbild. Bohusgatan 18 - Bjurfors
Interiörbild. Bohusgatan 18 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna optimalt planerade 3:a om ca 81 kvm med stor balkong i härligt söderläge. Här bor ni med ett fritt läge, där flera fönster på rad välkomnar ljuset. Funktionellt ljust kök med gott om förvaring och en rymlig matplats invid fönstren. Bostaden innehar ett vardagsrum i direkt anslutning till köket, med plats för både soffgrupp och större matsalsgrupp. Ni återfinner även praktiskt kök, två bra sovrum samt ett stort badrum. I hallen finns klädkammare och utrymme för förvaring av kläder och skor. Mycket stabil och populär förening som bland annat har gemensam bastu, motionsrum, gästlägenhet, samlingslokal samt varmgarage. Trevlig innergård med sittplatser, grill och boulebana. Här bor ni med ett perfekt läge i stan, granne med Evenemangsstråket och endast en kort promenad över Heden till Avenyn eller till Centralstationen. Välkommen på visning!

Rumsbeskrivningar

Belägen på plan 4 av 6 ligger denna välplanerade trerummare med stor balkong i söderläge. Genomgående ljus färgsättning. Hiss och garage finns.

I den stora hallen finns gott om utrymme för kläder och skor med en klädkammare direkt till vänster. Vita väggar och klinker på golvet gör det till ett praktiskt utrymme. Här ifrån nås lägenhetens samtliga rum.

Vardagsrummet är stort och erbjuder plats för både soffgrupp, bokhyllor och matsalsgrupp. Rummets väggar är vita och på golvet ligger parkett. Flera stora fönster bjuder på riktigt ljusinsäpp. Det i kombination med rummets ljusa ytskikt ger en känsla av rymd och luftighet.
Härifrån välkomnas ni i ut på bostadens stora balkong med utsikt över föreningens gröna gård. Här kan ni njuta av många soltimmar tack vare söderläget. Avnjut morgonkaffet här eller duka upp till härliga middagar. Det passar även fint att fylla utrymmet med växtlighet - perfekt för dig med gröna fingrar!

Köket ligger i direkt anslutning till vardagsrummet och går i vitt. Här finns praktiska arbetsytor med kakel ovanför. Känslan är ljus med genomgående ljusa materialval. På golvet ligger praktisk klinker. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, spis samt fläkt. Här finns även diskmaskin för att underlätta vardagens bestyr.

Badrummet har kakel på väggarna med blå våtrumsmatta på golvet. Här finns idag toalett, handfat och badkar.

Två bra sovrum belägna mot norr, med ljusa väggar och laminatgolv i bokimitation. Båda rum är väl tilltagna med plats för både säng med tillhörande möbel, samt arbetshörna eller extra förvaring i form av garderob.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor balkong med sol större delen av dagen.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen har även en gästlägenhet med 4 bäddar som kan hyras av medlemmarna för en mindre summa. Även festlokal, gym och relaxavdelning med bastu. En samlingslokal, extra förrådsmöjligheter och hobbyrum. Det finns sex tvättstugor i föreningen. Grovsoprum & pappersåtervinning.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Com Hem (ingår ej i avgiften).

Parkering

Garageplats. Går att hyra för 700 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Det finns även 9 st egna garageplatser som att går att hyra för 1.500 kr/mån. Till dessa garageplatser är det separat kö. Vidare finns 5 st motorcykelplatser, som det också är kö till.
För folkbokförd i Göteborg stad kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos trafikkontoret Göteborg. www.goteborg.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 527 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
230 kr
Försäkring
200 kr
Summa
430 kr

Byggnadssätt

Byggår
1988

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Beryllen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Heden 39:15 med adresserna Bohusgatan 6-26 samt Västgötagatan 4. På fastigheten har under åren 1987-1988 uppförts två bostadshus med 228 lägenheter med sammanlagd yta av 16 592 kvm. Under år 2003 tillkom 6 nya bostadsrätter med en sammanlagd yta av 472 kvm då en del av lokalytan byggdes om till lägenheter.

En kontorslokal på Bohusgatan 14 har under 2005 byggts om till gemensamhetsytor omfattande styrelserum, föreningslokal samt gästlägenhet. En tvättstuga byggdes om till fastighetsexpedition på Bohusgatan 8.
Under 2005-2006 gjordes ombyggnation av två tvättstugor, styrelserum och föreningslokal samt fastighetsexpedition till fyra lägenheter på 173 kvm och lokal omfattande butik byggdes om till en lägenhet på 117 kvm.
Fastigheten innefattar även två lokaler (ett kontor, ett garage) med en sammanlagd yta av 412 kvm samt 111 garageplatser, fristående garage och fem motorcykelplatser.

För ytterligare information hänvisas till årsredovisningen.

På den gamla Brandstationstomten på Bohusgatan planeras en byggnation av ca 275 bostadsrätter. Huskropparna planeras bli 4 våningar, 8 våningar samt två torn på 12 respektive 16 våningar.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,452%
Andel av årsavgiften är
0,45%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 750 000 kr
Lägenhetsnummer
117
Våningsplan
4 av 6*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
81,5 kvm

* Våningsplan 4 av 6.

Området

Mäklaren om Heden

I händelsernas centrum. Heden är den öppna allmänna ytan som gett namn åt hela stadsdelen som omringar den. Från början betesmark och sedermera övningsplats av Kronan. Nu är Heden på väg att utvecklas till en myllrande idrotts- och kulturaktivitetsplats med något för alla.

SKRIDSKOR OCH PALMER
Det är här det händer. Heden är namnet på både stadsdelen och den stora aktivitetsytan som tar för sig i stadsrummet och sedan många år är en självklar del i Göteborg. Här ryms inte bara idrott i organiserad form: lika självklart ska det vara att ta ett parti boule när andan faller på, eller varför inte en skridskotur vintertid? Heden har en självklar plats i alla göteborgares hjärta och välkomnar ung som gammal med nya aktiviteter som lekplats, kaféer och fotbollsplaner. Korsar man Parkgatan och Nya allén hamnar man rakt framför huvudentrén till Trädgårdsföreningen. En grön pärla mitt i stan och en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med Palmhuset, Alfons Åbergs kulturhus och vacker grönska. Det är svårslaget att kunna slå sig ner i gräset en varm sommarkväll eller bara strosa runt och lukta på blommorna.

AVSKILT OCH CITYPULS
Vill man inte röra sig själv, utan uppleva sport från åskådarplats, ligger såväl Nya och Gamla Ullevi som Scandinavium på kort promenadavstånd. Det gör även resten av evenemangsstråket. På några minuters promenad nås Göteborgs absoluta mittpunkt som bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande kunna dra sig tillbaka till hedens lugna kvarter.

AKTIV VARDAG OCH KRAVLÖSHET
För länge sedan benämndes Heden Tegelbruksängen, efter ett tegelbruk som låg här på 1600-talet. De första husen anlades längs Sten Sturegatan på 1880-talet, med stenhus i norr och landshövdingehus i söder. När landshövdingehusen revs på 1970-talet ersattes de med moderna höghus i tegel, som bidrar till den omväxlande stadsbilden i området. Heden kommer med stor sannolikhet att fortsätta utvecklas och ge utrymme för såväl nya bostäder som kultur- och idrottsaktiviteter för alla åldrar.

Köpa eller sälja bostad på Heden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Hedens 3 bästa

4
 • :
 • Hedens aktivitetspark
 • Texas Longhorn - äkta amerikanska hamburgare
 • Trädgårdsföreningen

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christian Warberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 33

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrum - Heden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bohusgatan 26
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 293 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2018-07-17 16.00 Boka här