Alla bilder

Centrala Hisingen, Göteborg

Virvelvindsgatan 20c

Budgivning pågår
Utgångspris
2 095 000 kr
Avgift
3 300 kr
Antal rum
2
Boarea
59 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 7
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud: 2 005 000 kr
BudBudgivareDatumTid
2 005 000 krBudgivare 22018-01-2410:50
2 000 000 krBudgivare 12018-01-2317:39

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Alla bilder

Beskrivning

Välplanerad tvåa med fritt läge och utan insyn. Nyrenoverat kök och nya ytskick.

Beskrivning

Välkommen till denna nyrenoverade tvåa med centralt läge på Hisingen. Stor balkong i soligt västerläge. Lägenheten ligger fritt och med grönskan precis utanför fönstret. Genomgångslägenhet med stora fönsterpartier i soligt läge, vilket ger ett vackert ljusflöde. Nyrenoverat och stilrent kök från 2018. Generöst vardagsrum - perfekt för social gemenskap, rymligt och rogivande sovrum. Bra förvaring erbjuds i lägenhetens rymliga klädkammare. Nytt golv och nya vitmålade väggar.

På gångavstånd har man all tänkbar service, fin natur och mycket goda kommunikationer. Från Wieselgrensplatsen finns goda buss- och spårvagnsmöjligheter som tar dig in till Göteborgs centrum under tio minuter! Här finns Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen, Backaplan med ett stort utbud av affärer och restauranger samt ett flertal gym.

Interiör

Du kommer in i hallen. På golvet ligger ett parkettgolv i ek som följer lägenheten genomgående. Lägenheten är även genomgående målad i vitt. Från hallen når man lägenhetens samtliga rum.

Köket är nyrenoverat från 2018 och erbjuder gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter bakom de vita skåpen. Köket är snyggt renoverat med stilfulla materialval. Ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Ett stort fönster vetter ut mot den gröna innergården och ger bra med ljus in i lägenheten. Invid fönstret finns en naturlig matplats för flera. Köket är fullutrustat med ugn med glaskeramikhäll, inbyggd micro, fläkt, kombinerad kyl och frys samt integrerad diskmaskin.

Ett stort och rymligt vardagsrum ger gott om yta för både matsalsbord så som soffgrupp med tillhörande möblemang. Möblera efter eget tycke och smak. Stora fönsterpartier släpper in ett härligt ljusinsläpp. Från vardagsrummet når du balkongen som vetter mot ett soligt västerläge. Balkongen kan enkelt möbleras upp och här kan du sitta och njuta av eftermiddagssolen. Markis skyddar mot regn och solens starka strålar.

Vilsamt sovrum i ett tyst och lugnt läge in mot gården. Ett stort och rymligt sovrum med gott om plats för en stor dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Här finns gott om plats för en skjutdörrsgarderob för den som skulle önska extra förvaring.

Från hallen nås en rymlig klädkammare som ger gott om extra förvaringsmöjligheter.

Badrummet är halvkaklat i vitt och blått och på golvet ligger en ljusblå plastmatta. Badrummet är utrustat med ett badkar, wc-stol, tvättställ samt spegel.
Badrummet har även ett stort fönster som ger ett härligt ljusinsläpp.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge väster.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Virvelvind
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1138
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Antal lägenheter och lokaler:
Brf Virvelvind bildades i oktober 2015 och är belägen på Virvelvindsgatan 20A-D i Göteborg. Föreningens fastighet består av flerbostadshus om 7 våningar med 84 lägenheter och 2 lokal. Fastigheten är uppförd 1957.

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Förvaltare:
SBC

Informationen är kontrollerad med styrelsen

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1985 - byttes yttertaket
2000 - putsades fasaden och balkongrenoveringar gjordes.
2000 - fönster byttes
2016 - Elinstallation av nya el-centraler.

Parkering

14 garageplatser i varmgarage. Till garageplatsen är det separat kö. 740kr/mån
17 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 300kr/mån

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem (ingår i avgiften)
Bredband via ComHem. Betalas separat av bostadsrättshavaren.

Gemensamma utrymmen

Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, matkällare, tvättstuga och vindsförråd eller källarförråd.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, matkällare, tvättstuga och källarförråd

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem (ingår i avgiften)

Bredband via ComHem. Betalas separat av bostadsrättshavaren.

Parkering

17 P-platser (300kr) och 14 garageplatser (740kr). Separat kö

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 300 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
1,248%
Årsavgift i föreningen
39 600 kr
Andel av årsavgiften är
1,46131%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
46
Våningsplan
2 av 7*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
59 kvm

* Våningsplan 2 av 7 (2 trappor).

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

Byggnadssätt

Byggår
1957
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
130

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Karta

Virvelvindsgatan 20c

Området

Att bo i Centrala HisingenAtt bo i Centrala Hisingen – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gröna Annas gata 7
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 842 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  92 kvm

  Visning: 2018-02-04 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Rundbäcksgatan 20
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 938 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Visning: 2018-01-30 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Solventilsgatan 18
  Pris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2018-01-24 15.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Budgivning pågår
  Adress
  Rundbäcksgatan 16
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 913 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  64 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Jöns Rundbäcks plats 3
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 189 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Solventilsgatan 4
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 353 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  69,4 kvm

  Visning: 2018-01-29 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Hallegatan 2B
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 030 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Borstbindaregatan 7
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 824 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm