Välplanerad hörnlägenhet med härlig utsikt mot Ramberget.

Centrala Hisingen, Göteborg

Västra Stillestorpsgatan 23

Utgångspris
2 395 000 kr
Avgift
4 986 kr
Antal rum
4
Boarea
80 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 10
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 29/7, KL 11:00 - 11:30

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

 • måndag 30/7, KL 19:15 - 19:45

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Välplanerad hörnlägenhet med härlig utsikt mot Ramberget.

Fyra med ett centralt läge på Hisingen. Välplanerad hörnlägenhet med balkong i soligt söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

Fyra med ett centralt läge på Hisingen. Välplanerad hörnlägenhet. Stor inglasad balkong i soligt söderläge som erbjuder en härlig vy mot Ramberget. Bostaden präglas av stora fönsterpartier i soligt läge, vilket ger ett vackert ljusflöde. Generöst vardagsrum - perfekt för social gemenskap. Här finns tre rymliga och rogivande sovrum för den den stora familjen eller möjlighet till gästrum. Helkaklat badrum samt gästtoalett som renoverades i samband med stamrenoveringen. Lägenheten har bra förvaringsmöjligheter.

På gångavstånd har man all tänkbar service, fin natur och mycket goda kommunikationer. Från Wieselgrensplatsen finns goda buss- och spårvagnsmöjligheter som tar dig in till Göteborgs centrum under tio minuter! Här finns Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen, Backaplan med ett stort utbud av affärer och restauranger samt ett flertal gym. Här finns även en stor och rymlig tvättstuga i grannhuset. I föreningen finns tillgång till en gästlägenhet för fyra personer, pingisrum och bastu. Utomhus finns även grillplatser, boulebana och lekplats.

Interiör

Välkomnande och rymlig hall med plats för hatthylla och byrå för den som önskar. Till vänster nås lägenhetens rymliga och praktiska klädkammare för extra förvaring. I hallen stiger du in på ett laminatgolv och väggarna är målade i en fin mintgrön färg. Här finns en gäst-wc med vitt kakel och vitt klinkergolv.

Från hallen nås ett av lägenhetens sovrum. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett fint laminatgolv. Rummet rymmer enkelt en stor säng och tillhörande möblemang. Sovrummet är placerat avskilt i lägenheten och här sover du gott om natten. Härifrån får du dessutom en fin utsikt på solnedgången om kvällarna.

Utanför sovrummet finner du det stora badrummet som är helkaklat med vitt kakel på väggarna och vit klinker på golvet. Här finns allt du behöver i form av wc, kommod, spegelskåp, dusch, handdukstork, golvvärme och tvättmaskin för extra komfort.

Vidare in i lägenheten ligger köket som är stilrent och klassiskt inrett med ljusa luckor och här finns gott om förvaring. Ovanför bänkskivan som är i trä sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med allt du kan tänkas behöva i form av induktionshäll, ugn, fläkt, kombinerad kyl och frys och diskmaskin. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade. Fönstret bidrar med ett härligt ljus som gör att köket känns rymligt.

De två andra rummen som idag används som matsal och arbetsrum fungerar lika bra om sovrum/gästrum eller varför inte bygga din egen walk in closet. På golven i båda rummen ligger ett laminatgolv och väggarna är tapetserade. Från det ena rummet har du utsikt mot Ramberget.

Vardagsrummet har ett härligt ljusinsläpp och en fin utsikt. Här kan du med lätthet möblera med stor soffgrupp och tillhörande tv-möbel och det finns även utrymme för ytterligare byrå eller annan möbel i form av en större matgrupp. Här ligger det ett välbevarat parkettgolv och väggarna är tapetserade i ljusa färger. Från vardagsrummet nås lägenhetens inglasade balkong i soligt söderläge och med utsikt mot Ramberget. Inglasningen gör att du kan njuta här även mindre soliga dagar.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 73:3, 73:5-7

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

Bredband. Leverantör: ComHem. I fastigheten finns även fiberbredband via Ownit. För bredband krävs separat abonnemang, vilket betalas av bostadsrättsinnehavaren.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 986 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0,33337%
Andel av årsavgiften är
0,32939%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
281
Våningsplan
3 av 10
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
80 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
356 kr
Försäkring
306 kr
Summa
662 kr

Byggnadssätt

Byggår
1958

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
106

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus 22
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1138
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen

Antal lägenheter och lokaler:
Föreningen innehar fastigheterna Brämaregården 73:3, 73:5, 73:6 och 73:7 med 356 lägenheter och 13 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1958-1960. Fastigheternas adress är Kastvindsgatan 1, Fjällvindsgatan 4, Västra Stilletorpsgatan 23-25 samt Virvelvindsgatan 24-30 i Göteborg. Fastigheten är uppförd 1958.

Ekonomi:
Förening med god ekonomi. Föreningen har linjär avskrivning på byggnaden.

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Förvaltare:
Riksbyggen

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2018: byter ut alla hissar i föreningen, hissen på Västra Stillestorpsgatan 23 är utbytt i maj-juni.
2017: Soprummen gjordes om till miljörum med sopsortering och samtliga armaturer i trapphusen byttes ut.
2016-2017: Renovering av åtta fläktaggregat. Byte av två torktumlare. Målning invändigt i tvättstugan, källargångar och vindar.
2015-2016: Dränering av tre grundmurar. OVK-besiktning med energisparåtgärder.
2013-2014: Balkongrenovering. Balkongerna breddades samt glasades in.
2014-2015: Byte av låssystem i entréer till tags samt p-garage på Fjällvindsgatan.
2013-2014: Byte av två tvättmaskiner samt byte av garageport med styrning.
2010: Säkerhetsdörrar köptes in av föreningen. Renovering av hissen i form av nya motorer och linor.
2002-2004: Fastigheterna gjorde stambyte och i samband med det renoverades alla badrum.

Parkering

Ca. 30 parkeringsplatser under däck. Går att hyra för 400 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.

202 parkeringsplatser. Går att hyra för 250 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Fastighetsskötarna har hand om parkeringskön.
Längs med Rambergsvägen finns fri parkering.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.
Bredband. Leverantör: ComHem. I fastigheten finns även fiberbredband via Ownit. För bredband krävs separat abonnemang, vilket betalas av bostadsrättsinnehavaren.

Gårdsplats/innergård

Föreningen tillhandahåller en gemensam basketplan.

Gemensamma utrymmen

Källarförråd och vindsförråd finns till varje lägenhet. I föreningen finns cykelförråd, tvättstuga med torkrum, barnvagnsförråd samt ett verkstadsrum och i varje hus finns soppsortering. Föreningen har även en gästlägenhet med 4 bäddar som går att hyra. Bastu finns på Fjällvindsgatan 4 med ingång på norrsidan.

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 20c
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 300 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Visning: 2018-07-28 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Toleredsgatan 19
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 913 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Visning: 2018-07-30 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 3B
  Pris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 1b
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 666 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  80,27 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brämaregatan 13a
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 787 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!