Genomgångsetta med balkong till låg boendekostnad

Centrala Hisingen, Göteborg

Guldpokalsgatan 5B

Budgivning pågår
Utgångspris
1 750 000 kr
Avgift
2 441 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
36,5 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 750 000 kr

BudBudgivareDatumTid
1 750 000 krBudgivare 12018-12-1815:36

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Genomgångsetta med balkong till låg boendekostnad

Centralt belägen finner man denna fina och charmiga genomgångsetta med brädgolv och generös balkong. Låg boendekostnad i attraktiv HSB-förening.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner
  Försäljningsansvarig BR Hisingen

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Centralt belägen finner man denna fina genomgångsetta med generös balkong. Lägenheten har charmiga detaljer så som högt i tak och brädgolv som är genomgående för hela bostaden. Stora fönster och ljusinsläpp från två väderstreck gör att bostaden upplevs ljus och rymlig. Smakfullt kök som renoverades 2018 med vita köksluckor, vitt kakel samt bänkskiva i oljad ek. Här finns även matplats för flera och genom fönstret har man en trivsam fri vy. I det väl tilltaget allrummet ryms både soffa, säng samt en mysig läs- alternativt arbetshörna. Från vardagsrummet har man utgång till balkongen i bästa söderläge och gott om plats för utemöbler. Optimalt planerade kvadratmetrar som inrymmer bra förvaring via klädkammare och inbyggd garderob. Dessutom finns både vinds- och källarförråd.

Ett mycket bra boende till en låg boendekostnad i attraktiv HSB-förening. Nära service, natur och bra kommunikationer.

Interiör

Ljus och inbjudande hall med plats för avhängning invid entrén. I hallen erbjuds du med gott om förvaring i form av en Inbyggd garderob samt rymlig klädkammare. Vitmålade väggar samt fint slipat plankgolv som är genomgående för hela bostaden. Från hallen når du det väl tilltagna allrummet med flera möbleringsalternativ. Här ryms både soffa, säng samt en mysig läs- alternativt arbetshörna. Längs ena väggen sitter en rymlig skjutdörrsgarderob för extra förvaringsmöjligheter. Stort fönster samt utgång till balkong i soligt söderläge bidrar med härligt ljusinsläpp. Den trevliga balkongen har skön trätrall på golvet samt plats för cafémöbel.

Stilfullt och klassiskt vitt kök som renoverades 2018. Köket erbjuder gott om förvaring bakom de vita luckorna samt väl tilltagna arbets- och avställningsytor med gedigna köksbänkar i oljad ek. Ovanför bänkskivan sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Köket är funktionellt utformat med rostfri köksfläkt, varmluftsugn, kombinerad kyl och frys samt induktionshäll. I köket ryms dessutom en naturlig matplats för 2-4 sittande gäster.

Fräscht badrum med kaklade väggar i ljusblått och våtrumsmatta på golvet i något ljusare nyans. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, handfat med underliggande skåp samt vägghängt badrumsskåp. Ett stort, frostat fönster bidrar med både ljusinsläpp, vädringsmöjligheter samt smidig avställningsyta vid duschen.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Rambergsstaden 37:7; 35:3

Ombyggnad, Renoveringar

Styrelsen har i samarbete med HSB en underhållsplan som uppdateras årligen. Närliggande i tid:

Stamrenoveringen VA/Avlopp 1990.
Omdränering av husen utfördes under våren 2013.
Byte av porttelefonsystem 2011-2012.
Gården har rustats upp 2018.

Parkering

65 parkeringsplatser. Går att hyra för 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 441 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband. Individuell mätning för el tillkommer på månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,52967%
Andel av årsavgiften är
0,52967%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 750 000 kr
Lägenhetsnummer
124
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
36,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
200 kr
Försäkring
149 kr
Summa
349 kr

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Guldpokalen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
149
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen är belägen på Guldpokalsgatan i Göteborg och består av två fastigheter; rambergsstaden 35:3 och rambergsstaden 35:7. Totalt har föreningen 149 lägenheter och 65 parkeringsplatser. Total lägenhetsyta är 6 972 kvadratmeter.

Renoveringar - Utförda och planerade

Styrelsen har i samarbete med HSB en underhållsplan som uppdateras årligen. Närliggande i tid:

Stamrenoveringen VA/Avlopp 1990.
Omdränering av husen utfördes under våren 2013.
Byte av porttelefonsystem 2011-2012.
Gården har rustats upp 2018.

Parkering

65 parkeringsplatser. Går att hyra för 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.
Bredband ingår i avgiften med fiberkabel via Telenor. Bredband finns även att tillgå via ComHem till självkostnadspris.

Gårdsplats/innergård

På grönytorna mellan husen finns trevliga sittgrupper och gemensam grillplats.

Gemensamma utrymmen

Det finns vinds- och källarförråd, cykelförråd, pingisrum, tvättstuga och mangelrum.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Byggnadssätt

Byggår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Guldpokalsgatan 5B

Guldpokalsgatan 5B,
417 16 Gothenburg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner
  Försäljningsansvarig BR Hisingen

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rambergsvägen 23A
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 206 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  38 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-01-13 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Östanvindsgatan 11C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 052 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm
 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Madängsgatan 9
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 090 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Godemansgatan 9a
  Utgångspris
  2 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 719 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 521 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 7
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 320 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Östanvindsgatan 13d
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 643 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-01-20 12.15 Boka här

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sunnanvindsgatan 2c
  Pris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 043 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Jöns Rundbäcks plats 1
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 685 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-01-12 13.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gullrisgatan 5 B
  Utgångspris
  1 980 000 kr
  Månadsavgift
  2 876 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabbeleksgatan 5c
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 257 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49,1 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-01-13 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabbeleksgatan 5D
  Pris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 828 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!