Genomgångsetta med balkong till låg boendekostnad

Centrala Hisingen, Göteborg

Guldpokalsgatan 3B

Utgångspris
1 695 000 kr
Avgift
2 325 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
36,5 kvm

Visning

 • måndag 23/7, KL 16:30 - 17:00

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Genomgångsetta med balkong till låg boendekostnad

Centralt belägen finner man denna fina genomgångsetta med generös balkong. Låg boendekostnad i attraktiv HSB-förening.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Centralt belägen finner man denna fina genomgångsetta med generös balkong. Stora fönster och ljusinsläpp från två väderstreck gör att bostaden upplevs ljus och rymlig. Smakfullt kök med vita strukturerade köksluckor, svart kakel, rostfria detaljer samt bänkskiva i oljad ek. Här finns även matplats för flera och genom fönstret har man en trivsam fri vy. I det väl tilltaget allrummet ryms både soffa, säng samt en mysig läs- alternativt arbetshörna. Från vardagsrummet har man utgång till balkongen i bästa söderläge och gott om plats för utemöbler. Optimalt planerade kvadratmetrar som inrymmer bra förvaring via klädkammare och inbyggd garderob. Dessutom finns både vinds- och källarförråd.

Ett mycket bra boende till en låg boendekostnad i attraktiv HSB-förening. Nära service, natur och bra kommunikationer.

Interiör

Ljus och inbjudande hall med plats för avhängning invid entrén. Inbyggd garderob samt rymlig klädkammare erbjuder kvadratsmart förvaring som gör skrymmande garderober överflödiga. Vitmålade väggar samt fint, lackat plankgolv som fortsätter in i det väl tilltagna allrummet med flera möbleringsalternativ. Här ryms både soffa, säng samt en mysig läs- alternativt arbetshörna. Stort fönster samt utgång till balkong i soligt söderläge bidrar med härligt ljusinsläpp. Den trevliga balkongen har skön trätrall på golvet samt plats för cafémöbel.

Praktiskt inrett kök från med gott om förvaring bakom de vita strukturerade luckorna samt väl tilltagna arbets- och avställningsytor med gedigna köksbänkar i oljad ek. Som en snygg kontrast mot de vita skåpsluckorna är väggarna ovan arbetsbänkarna kaklade i svart. Rostfria detaljer och vitvaror kompletterar det stilrena intrycket ytterligare. Här ryms dessutom en lagom matplats för 2-4 sittande gäster. Fin eklaminat på golvet medan väggarna är vitmålade. Den maskinella utrustningen består av spis med häll och varmluftsugn (ej rostfri), diskmaskin med front i borstat aluminium, kombinerad kyl/frys samt spisfläkt med kåpa (båda i rostfritt).

Fräscht badrum med kaklade väggar i ljusblått och våtrumsmatta på golvet i något ljusare nyans. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, handfat samt vägghängt badrumsskåp. Ett stort, frostat fönster bidrar med både ljusinsläpp, vädringsmöjligheter samt smidig avställningsyta vid duschen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Rambergsstaden 37:7; 35:3

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns vinds- och källarförråd, cykelförråd, pingisrum, och tvättstuga.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 325 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0,52967%
Andel av årsavgiften är
0,52967%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 695 000 kr
Lägenhetsnummer
105
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
36,5 kvm

* Våningsplan 2 av 3.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
200 kr
Försäkring
149 kr
Summa
349 kr

Byggnadssätt

Byggår
1946

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
152

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Guldpokalen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen är belägen på Guldpokalsgatan i Göteborg och består av två fastigheter; rambergsstaden 35:3 och rambergsstaden 35:7. Totalt har föreningen 149 lägenheter och 65 parkeringsplatser. Total lägenhetsyta är 6 972 kvadratmeter.

Renoveringar - Utförda och planerade

Styrelsen har i samarbete med HSB en underhållsplan som uppdateras årligen. Närliggande i tid:
- Gården kommer att rustas upp.
- Byte av takpapp 2017.

Stamrenoveringen VA/Avlopp 1990.
Omdränering av husen utfördes under våren 2013.
Byte av porttelefonsystem 2011-2012.

Parkering

65 parkeringsplatser. Går att hyra för 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.
Bredband. Leverantör: ComHem. Bredband erbjuds även via fiberkabel. Hastighet: 10/100/250/1000 Mbit/s. Leverantör: Tele2. Separat abonnemang krävs.

Gårdsplats/innergård

På grönytorna mellan husen finns trevliga sittgrupper och gemensam grillplats.

Gemensamma utrymmen

Det finns vinds- och källarförråd, cykelförråd, pingisrum, tvättstuga och mangelrum.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Toleredsgatan 19
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 913 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Visning: 2018-07-30 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gullrisgatan 5 B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 876 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Konvaljegatan 6
  Pris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 633 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabbeleksgatan 5D
  Pris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 828 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brämaregatan 13a
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 787 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virveltorget 6
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 261 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Övre hallegatan 54
  Utgångspris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 261 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Visning: 2018-07-23 17.30 Boka här