Ljus och välplanerad tvåa med härlig inglasad balkong

Centrala Hisingen, Göteborg

Fjällvindsgatan 4

Utgångspris
2 095 000 kr
Avgift
3 886 kr
Antal rum
2
Boarea
57 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
8 av 12
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljus och välplanerad tvåa med härlig inglasad balkong

Ljus och välplanerad tvåa högt upp i huset. Fina ytskikt, nyrenoverat kök och härlig inglasad balkong. En bostad att verkligen trivas i!

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här erbjuds en ljus och välplanerad tvåa i populära Brf Göteborgshus nr 22. Fint ljusflöde från fönster i kombination med ljus färgsättning ger en trivsam känsla. Stilrent kök som nyligen renoverades och som är utrustat med goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Rymligt vardagsrum som möjliggör olika typer av möbleringsalternativ, perfekt för social gemenskap. Lägg därtill en underbar inglasad balkong i fritt läge på våning 8. Här tillåts man njuta av solen i lugn och harmonisk miljö.

Här bor du med ett perfekt läge med närhet till Ramberget och Keillers park där du kan njuta av den fina utsikten och ta härliga promenader. Området erbjuder stort utbud av affärer och service, och goda kommunikationsmöjligheter. Dessutom tar spårvagnen dig över till de centrala delarna av Göteborg på bara några minuter. Lägg där till att det ingår både källarförråd och vindsförråd till varje lägenhet.

Interiör

Välkommen upp till våning 8. Ni kliver in på ett nytt fint golv och i en rymlig hall med anslutning till klädkammaren. Här finns även avhängningsmöjligheter i en platsbyggd garderob. Genomgående ljusa ytskikt i bostaden.

Till vänster från hallen nås köket som nyligen renoverades och genomsyras av stilsäkra materialval. Fina vita luckor med struktur samt vitrinluckor, mönstrade kakelplattor över bänkskivan som bryter av snyggt i trä. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, induktionshäll, fläkt, inbyggd mikro, diskho samt diskmaskin för extra vardagslyx. I anslutning till köket finns en naturlig plats för ett matbord.

Här erbjuds ett rymligt vardagsrum med plats för ett större möblemang och även ett större matbord eller kontorsplats om så önskas. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen som går att utnyttja de flesta månaderna om året och i alla väder tack vare inglasningen. Här har ni utsikt mot stan!

Sovrummet är lätt möblerat med större säng och förvaringsmöbler efter eget behov.

Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte och är helkaklat i neutrala färger. Här finns dusch, toalett, handfat spegelskåp samt tvättmaskin.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 73:6

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 886 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,24748%
Andel av årsavgiften är
0,24754%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
252
Våningsplan
8 av 12
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
57 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
170 kr
Försäkring
110 kr
Summa
280 kr

Byggnadssätt

Byggår
1958-1960
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
105
Energideklarationsdatum
2019-01-09

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 22
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
356
Antal lokaler
13
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen innehar fastigheterna Brämaregården 73:3, 73:5, 73:6 och 73:7 med 356 lägenheter och 13 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1958-1960. Fastigheternas adress är Kastvindsgatan 1, Fjällvindsgatan 4, Västra Stilletorpsgatan 23-25 samt Virvelvindsgatan 24-30 i Göteborg. Fastigheten är uppförd 1958.

Förening med god ekonomi. Föreningen har linjär avskrivning på byggnaden.
Från 1/7-19 höjdes avgiften med 5%. Inga nya avgiftshöjningar är planerade.

Förvaltare är Riksbyggen.

Renoveringar - Utförda och planerade

2018: byter ut alla hissar i föreningen, hissen på Västra Stillestorpsgatan 23 är utbytt i maj-juni.
2017: Soprummen gjordes om till miljörum med sopsortering och samtliga armaturer i trapphusen byttes ut.
2016-2017: Renovering av åtta fläktaggregat. Byte av två torktumlare. Målning invändigt i tvättstugan, källargångar och vindar.
2015-2016: Dränering av tre grundmurar. OVK-besiktning med energisparåtgärder.
2013-2014: Balkongrenovering. Balkongerna breddades samt glasades in.
2014-2015: Byte av låssystem i entréer till tags samt p-garage på Fjällvindsgatan.
2013-2014: Byte av två tvättmaskiner samt byte av garageport med styrning.
2010: Säkerhetsdörrar köptes in av föreningen.
2002-2004: Fastigheterna gjorde stambyte och i samband med det renoverades alla badrum.

Parkering

Ca. 30 parkeringsplatser under däck. Går att hyra för 400 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.

202 parkeringsplatser. Går att hyra för 250 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Fastighetsskötarna har hand om parkeringskön.
Längs med Rambergsvägen finns fri parkering.

TV/bredband

Fiberbredband via Ownit 1000/1000 ingår i avgiften.
Fastigheten är även ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. För bredband krävs separat abonnemang, vilket betalas av bostadsrättsinnehavaren.

Gårdsplats/innergård

Föreningen tillhandahåller en gemensam basketplan.

Gemensamma utrymmen

Källarförråd och vindsförråd finns till varje lägenhet. I föreningen finns cykelförråd, tvättstuga med torkrum, barnvagnsförråd samt ett verkstadsrum och i varje hus finns soppsortering. Föreningen har även en gästlägenhet som finns på Kastvindsgatan 1,med 4 bäddar som går att hyra för 200 kr per dygn (Max 7 dagar åt gången). Bastu finns på Fjällvindsgatan 4 med ingång på norrsidan.

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Fjällvindsgatan 4

Fjällvindsgatan 4,
417 14 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 28
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 627 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Visning: 2019-12-01 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Arvid Lindmansgatan 19E
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 941 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 521 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!