Välplanerad 2:a med balkong i söderläge

Centrala Hisingen, Göteborg

Borstbindaregatan 7

Utgångspris
2 750 000 kr
Avgift
3 320 kr
Antal rum
2
Boarea
54 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad 2:a med balkong i söderläge

I centrala Kvillebäcken finner du denna välplanerade tvåa med balkong i söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner
  Försäljningsansvarig BR Hisingen

  :
  Telefon: 031-761 79 68

 • Extra kontaktperson

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en ljus och modern lägenhet med balkong i soligt söderläge. Stora fönster som vetter mot söder, erbjuder ett generöst ljusinsläpp som ger lägenheten sin rymd. Mitt på centrala Hisingen i den nya stadsdelen Kvillebäcken ligger denna nybyggda bostad som stod klar för inflyttning under december 2017. Bostaden finner ni på våning 2 av 8. Lägenheten är välplanerad och invändigt är bostaden ljus och trivsamt inredd med genomgående vita väggar och parkettgolv i ek. Den öppna sociala planlösning mellan kök och vardagsrum skapar hög trivselfaktor. Lägenheten har flera tillval som sätter prägel på lägenheten. Köket är välutrustat och erbjuder all maskinell utrustning man kan tänkas behöva. Naturlig plats för dubbelsängen längst in i lägenheten. Stort badrum med tvättavdelning. Samtliga lägenheter är anslutna till fibernät, där det ingår bredband, IP-telefoni och ett bra grundutbud av TV-kanaler.

Ett mycket bra boende i attraktivt och lugnt område. Här har du närheten till allt du kan tänkas behöva med matbutiker, gym skolor och naturområden. Du bor omgiven av allt du kan tänkas behöva. Genom Backaplan, ett av Sveriges största handelsområden, som ligger precis in på hörnet står över 120 butiker till förfogande. Även kommunikationerna till och från området är mycket bra genom både buss och spårvagn och du tar dig enkelt in till centrala Göteborg på bara 6 minuter.

Interiör

Välkommen in i en välplanerad 2:a med öppen planlösning, ni finner en härlig balkong i soligt söderläge. I hallen finner ni det parkettgolv i ek som sträcker sig igenom hela lägenheten med sköna spotlights som lyser upp de vitmålade väggarna fint i lägenheten.

Genom hallen når ni badrummet som är utrustat med wc, tvättställ med kommod, badrumsskåp, handdukstork, spegelskåp med belysning, dusch samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Här finner ni stilrena val av ljusgrått klinker på golvet utrustat med golvvärme och ett vitt kakel på väggarna med stilfullt kakel som snyggt bryter av mot de vita. Skön belysning kommer från spotlights i taket.

Vidare in i lägenheten kommer ni in i vardagsrummet som rymmer soffa med tillhörande möblemang. Det är en öppen planlösning mot köksdelen där ett stort matbord får plats. Kökets maskinella utrustning består av en induktionshäll,kolfilterfläkt, ugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Samtliga vitvaror är i rostfritt. Köket har vita luckor och ovanför bänkskivan i laminat sitter ett vitt kakel.

Längst in i lägenheten mot den lugna innergården finner ni ett stort och rymligt sovrum. Här ryms med enkelhet plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Här sover ni i lugn och ro avskilt från resten av lägenheten. Ni har gott om förvaring med fem stora garderober och får in ett härligt ljusinsläpp från rummets fönster.

Tillbaka till vardagsrummet så har du utgången till den härliga balkongen som vetter mot ett soligt söderläge.

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Grangläntan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Grangläntan är en ny förening belägen i Kvillebäcken där Derome just nu bygger nya bostäder. Kvarteret Grangläntan kommer att bestå av totalt 128 bostadsrätter och en lokal, i den första etappen byggs det 60 bostadsrätter om 1-2 rok.

I föreningen finns garageplatser som hyrs ut till medlemmarna för 1250 kr/månad. Till varje bostad hör ett förråd i garaget.

Tv och bredband via Bredbandsbolaget.
Kostnad för kall- och varmvatten debiteras på månadsavgiftsavin efter verklig förbrukning.

Husets uppvärmning blir fjärrvärme och ventilation blir från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning så kallad FTX.
Huset byggs som energieffektiva där man tagit hänsyn till miljön ifrån insidan och ut. Materialet blir trä, puts samt tak klätt med Cedum (naturmaterial). Cedumtaket bidrar till att minska värmestrålning, renar luften ifrån koldioxid och luftföroreningar samt reducerar påfrestningen på dagvattensystemet och sparar energi. Färgsättningen på husen blir grönt och blått i kombination med guldmetallfärgade balkongräcken.

Parkering

I garaget finns 56 p-platser för bilar och 2 p-platser för MC/Moped.

TV/bredband

Basutbud via Bredbandsbolaget ingår i avgiften.
Bredband 250/100 Mbit ingår i avgiften. Leverantör: Bredbandsbolaget

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 320 kr

I avgiften ingår värme, bredband, grundutbud TV och telefoni. Kostnad för kall- och varmvatten debiteras på månadsavgiftsavin efter verklig förbrukning. Schablonkostnad.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,7899%
Andel av årsavgiften är
0,79%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 750 000 kr
Lägenhetsnummer
K-1101
Våningsplan
2 av 8
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
54 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
260 kr
Försäkring
150 kr
Vatten/Avlopp
150 kr
Summa
560 kr

Byggnadssätt

Byggår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner
  Försäljningsansvarig BR Hisingen

  :
  Telefon: 031-761 79 68

 • Extra kontaktperson

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Majvivsgatan 2C
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 007 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2018-11-11 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Godemansgatan 9a
  Utgångspris
  2 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 719 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Virvelvindsgatan 20A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 300 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm
 • Adress
  Hisingsgatan 10
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 521 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Visning: 2018-10-25 17.30 Boka här

 • Adress
  Madängsgatan 9
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 452 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2018-10-25 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Östanvindsgatan 13d
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 643 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sunnanvindsgatan 2c
  Pris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 043 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Jöns Rundbäcks plats 1
  Utgångspris
  2 175 000 kr
  Månadsavgift
  2 685 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rambergsvägen 5B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 011 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41,3 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Fruktträdsgatan 4
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 504 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2018-10-24 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Långängen 10
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 490 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gullrisgatan 5 B
  Utgångspris
  1 980 000 kr
  Månadsavgift
  2 876 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!